Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj vespolej,

sím jak je to aktuálně s ochrannou známkou PRIM? A to jak 1970+ logo, tak "bochánek". Našel jsem nějaké zprávy z roku 2020, že je to zase někde v neurčitém stavu.

Dík

Odesláno

To je na dlouhý psaní, navíc s ohledem na spory mezi Eltonem a MPM to nelze úplně laicky rozseknout, když to za ty léta nerozsekli ani právníci a soudy...

Osobně bych řekl, že ochrannou známku Prim má MPM a to vč. "bochánkového" loga, Elton si pořídil kdesi v cizině, tuším ve Španělsku, EU práva na značku "Prim Manufacture 1949" a to ještě jen na hodinky (tj. např. ne na nástěnné hodiny, kde to jeden čas dával, ale pak to stáhl). Počítám, že kdyby se o to pokusil v ČR, tak mu tu známku nepřiznali. Nicméně jak se teď dívám na web Eltonu, tak tam mají i hodinky označené jen "Prim" v podobě toho modernějšího loga od konstruktéra J. Žida, tehdejšího zaměstnance, takže... (?)

Alespoň tak nějak jsem to před časem pochopil já, takže bez záruky; navíc se to mohlo nějak vyvinout. Takže budu rád, pokud se k tomu vyjádří fundovanější.

• Like 1
Odesláno

Dík za komentář. Takhle to vypadá, že je to nějaký nejasný a jen nikdo nemá už náladu/energii/sílu se soudit a tak nějak se to užívá paralelně.

Odesláno

Mozna nakonec usoudili, ze cilovka je u kazdeho Primu jina a nema cenu to hrotit.... i kdyz MPM uz taky neni jen neco za cca 5kkč a cenově uz leze do zelí nabidky Eltonu. Pokud to nekdo koupi...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...