CycnusAmori Odesláno 23. února Nahlásit Odesláno 23. února Ahojte. V hobby som relatívne nový, a tak sa príliš nevyznám do typov hodiniek a histórie značiek. Preto mám aj problém s identifikáciou týchto PRIM s dátumovkou a 17 kameňmi. Moja otázka znie, či PRIM na svoje hodinky používali rádioaktívne luminofory ako rádium či trícium? Pýtam sa preto, že nemám detektor radiácie, a ciferník má ručičky aj čísla potreté bielou farbou, ktorá po vystavení svetlu nesvieti. Je to tým, že je to iba biela farba, alebo ide o degradované rádium/trícium? Pri tríciu by som bol pokojný, ale sú to naozaj staré hodinky po maminom dedovi, a tak, ak to možno bolo vyrobené do 60 až 70tych rokov, je možnosť, že je to rádium/trícium. Ďakujem veľmi pekne za odpovede skúsenejších.
lukassob Odesláno 24. února Nahlásit Odesláno 24. února před 20 hodinami, CycnusAmori napsal: Ahojte. V hobby som relatívne nový, a tak sa príliš nevyznám do typov hodiniek a histórie značiek. Preto mám aj problém s identifikáciou týchto PRIM s dátumovkou a 17 kameňmi. Moja otázka znie, či PRIM na svoje hodinky používali rádioaktívne luminofory ako rádium či trícium? Pýtam sa preto, že nemám detektor radiácie, a ciferník má ručičky aj čísla potreté bielou farbou, ktorá po vystavení svetlu nesvieti. Je to tým, že je to iba biela farba, alebo ide o degradované rádium/trícium? Pri tríciu by som bol pokojný, ale sú to naozaj staré hodinky po maminom dedovi, a tak, ak to možno bolo vyrobené do 60 až 70tych rokov, je možnosť, že je to rádium/trícium. Ďakujem veľmi pekne za odpovede skúsenejších. Ahoj, je to pouze bílá barva. Není luminiscenční a není radioaktivní.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se