Skopky-Sonny Posted September 15 Report Posted September 15 Vážení fanoušci hodinářského světa, letos mi úplně vypadlo založení vlákna, tak to napravuji. Letos nám to vychází na 7.-8.11.2025, standartně v Paláci Žofín. Pro členy Chronomagu je opět funkční promo kod "CHRONOMAG", který Vám ušetří 30% z celkové ceny. Budeme se na Vás těšit, s pozdravem Sonny https://sewpraha.com/ https://www.facebook.com/sewpraha/ https://www.instagram.com/salonexceptionalwatches 4
Bert Posted October 27 Report Posted October 27 SEW: Největší hodinářská show střední Evropy opět žádá o pozornost Rok se s rokem sešel a každoroční hodinářská show SEW opět žádá o pozornost. Stejně jako v posledních letech, tak i letos budou tikající klenoty vystaveny v opulentních sálech Paláce Žofín v srdci Prahy. Praha - V elegantních sálech pražského Paláce Žofín se 7. a 8. listopadu odehraje jedenáctý ročník výstavy výjimečných hodinek Salon Exceptional Watches. Exkluzivní setkání, kde se hodinky nestávají pouhým ukazatelem času, ale živou entitou s příběhem, se letos opět pyšní prestiží největšího hodinářského veletrhu ve střední a východní Evropě. V jednom prostoru bude opět žádat o pozornost téměř 2000 vystavených hodinek, a to hned z několika zemí světa. Pod záštitou hlavních partnerů, jako je KB Premium, automobilka Audi reprezentovaná dealerstvím Auto Jarov a společnost Nová Dubaj aktivní v oblasti prodejů nemovitostí, propojí výstava opět slavná jména hodinářského světa. Koneckonců, už v loňském roce překročila výstava SEW hranici pěti desítek vystavovatelů a přilákala na čtyři tisíce návštěvníků. Tuto hranici se bude snažit letos překonat. A má k tomu dobře nakročeno – opět totiž propojuje slavné značky, nezávislé ateliéry i začínající tvůrce. Mezi hlavní hvězdy výstavních sálů budou patřit opět ikony, jako je Bell & Ross, Franck Muller, Maurice Lacroix, H. Moser & Cie., Czapek Genéve, Oris, Frederique Constant, Antione Preziuso nebo německá značka Sinn. Nově například značky jako Bianchet, Arnold & Son, Beauregard, Frederic Jouvenot, Sartory Billard a další. Hodinářům z nejrůznějších koutů světa bude, stejně jako každý rok, konkurovat silná česká sekce tvořená nezávislými hodináři, jako je Luděk Seryn či ateliér Prokop & Brož, ale také značkami Robot a Prim Manufacture 1949. Velmi zajímavou prezentaci plánuje letos i japonská značka G-Shock, která přiveze k obdivu pouze a jen svou prémiovou produkci žádaných modelů MR-G a MT-G. Stejně jako v předchozích deseti ročnících, tak i letos dbá SEW na edukaci, a tak v průběhu výstavy budou probíhat odborné přednášky, diskuze i ukázky hodinářského řemesla. Zatímco na přednáškách, které řídí Igor Sirota, bude moci potkat velká jména nejenom českého, ale i zahraničního světa – jako je Jaromír Ondráček, Libor Hovorka nebo třeba holandský hodinář Pim Koeslag, který mimo jiné stojí za většinou manufakturně vyráběných kalibrů u ženevské značky Frederique Constant a nově také za vývojem holandského ateliéru Christiaan van der Klaauw. Součástí hlavního programu je také možnost měření odchylky přesnosti mechanických hodinek jednotlivých návštěvníků, stejně jako anketa o nejpopulárnější hodinky výstavy Watch of the Year. Rok 2025 přinese také možnost užít si rozšířenou expozici v rámci hodinářství Koscom, do jehož obřích prostor bude v pravidelných intervalech jezdit shuttelbus, Kromě klasické nabídky zde budou připraveny zajímavé modely a limitované edice reprezentovaných značek, jako je Norqain, Union Glashütte, Junghans či Perrelet. V současné době jsou vstupenky již v předprodeji, a to jak základní za 290 Kč, tak VIP balíček za 1 990 Kč s přístupem na slavnostní gala večer, který proběhne v pátek 7. listopadu od 19:00. Jak je již dobrým zvykem, organizátoři pro členy Chronomagu připravili milou slevu 30 procent. Tuto uplatníte zadáním slevového kódu: CHRONOMAG. Koupit lístek – Veletrh hodinek - Salon exceptional Watches 10 2 1
tommasini Posted November 6 Report Posted November 6 Ahoj, chci se zeptat, jestli lze koupit vstupenku až na místě a jestli lze v takovém případě taky uplatnit slevu? Ještě nevím, jestli se tam dostanu. Víte to někdo? Předem díky za info. Ahoj, Tom
lukassob Posted November 6 Report Posted November 6 (edited) Vstupenka se zvýhodněním 30 % Po předložení vstupenky na místě obdržíte náramek, který vás opravňuje ke vstupu na výstavu kdykoli během obou dnů. Vstupenku se slevou můžete zakoupit online i během konání výstavy – stačí použít kód. Zvýhodněná cena: 203 Kč (běžná cena 290 Kč / 350 Kč na místě) KOupit ZVÝHODNĚNOU vstupenku Edited November 6 by lukassob
tommasini Posted November 6 Report Posted November 6 před 4 hodinami, lukassob napsal: Vstupenka se zvýhodněním 30 % Po předložení vstupenky na místě obdržíte náramek, který vás opravňuje ke vstupu na výstavu kdykoli během obou dnů. Vstupenku se slevou můžete zakoupit online i během konání výstavy – stačí použít kód. Zvýhodněná cena: 203 Kč (běžná cena 290 Kč / 350 Kč na místě) Ahoj. Děkuju moc za info . Dobrou noc. Tom
dragys27 Posted November 10 Report Posted November 10 Letošní SEW je za námi. Já chci tímto poděkovat @Skopky-Sonny a celému realizačnímu týmu za skvělý hodinkový zážitek. Bylo to SUPER! 1 1
Cynique Posted November 15 Report Posted November 15 S týdenním zpožděním si dovolím postnout svoje neuspořádané dojmy z letošního SEWu. Nemám ambice podat vyčerpávající report, to už provedli povolanější. Spíš jen zmíním pár modelů, co mě zaujaly. Celkově mi SEW přišel velmi dobrý, asi jako loni. Narozdíl od loňska tam pro mě nebyla nějaká vyložená pecka nebo něco, co by se mi zahryzlo do paměti či z čeho by mi spadla brada (loňský Baillod, AnOrdain, Vincent Calabrese nebo Ludovic Balluard, například - viz můj loňský minireport ve vlákně os SEW 2024), ale krásných kousků bylo i tak dost. Zvedá se počet hodinkoinfluencerů, což je většinou dobře (víc nadšenců do hodinek, růst komunity a nových značek), někdy ale i méně dobře Ale k hodinkám. Tak tedy, co mě zaujalo? - Hned u vchodu Czapek Antarctique Rattrapente RUR - Tribute to Karel Čapek. Krásný chronograf v technicistním stylu s hlavou robota na dvanáctce, co mění barvu očí podle pozice chronografu (spuštěno, stop, reset-zastaveno). Pěkná práce. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Hanhart - moje srdcovka. Celkem bych si z jejich produkce vyskládal sbírečku, se kterou bych asi vystačil (nevystačil, to samozřejmě kecám, ale hezký by to bylo). 415 ES Iconic mě bere už od loňského Micro Praha, kde jsem ho viděl naživo poprvé. Správná velikost (děkuju ti, Hanharte, že chápeš, že chrona nemusí být velký jak vodoměr). Preventor mi překvapivě sedí na ruce tak, že je začínám reálně zvažovat pro to pohodlí a univerzálnost (a ani mi nevadí katedrálový ručky). No a pak příjemné překvapení v podobě oblekové tříručky Silva. V reálu jsou barvy (růžová a pistáciová) příjemně jemné a neřvou. Na meshi pěkné, na kůži bomba. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Prim televize LE se tu rozebírají v jiném vlákně a já souhlasím. Nejdřív jsem kolem nich prošel, aniž by mě nějak zaujaly. Nejvíc mě na nich vlastně dostala cena. Negativně. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - S čím jsem naopak strávil dost času, byly Prim chronograf, u něhož jsem nemohl dostat z hlavy jedno slovo - "škoda". tenhle model má našlápnuto, ale není to úplně ono. Na chronografy su vysazenej, takže takovej klasickej bicompax mě chytne vždycky za srdíčko. Co mě naopak schladilo, byl nepříjemnej pocit, když jsem vzal za korunku. Hrubě opracované hrany se mi doslova zakously do prstů. Dalším rozpačitým momentem byly hlavní ručky - jednoduché kousky, jako vystřižené z plechu. A v neposlední řadě opět cena. 80 000 za hodinky se základní Sellitou 510, když Hanharty se strojkem v lepší variantě AMT (sloupkové kolo oproti vačce, takže používání stopek u Hanhartu je lehčí) jsou levnější... Jinak ale hodinky pohledné, řemen příjemný (bund strap zbytečný). Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Nečekaným překvapením byl model Sportsman od Edoxu v edici Juan Manuel Fangio. Skvělá kombinace barev, krásné retro s megaklenutým sklíčkem a překvapivě nerušivý mesh. Tohle by šlo! Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Bulova měla skromný stánek, kde jsem si vyzkoušel, že 1,5 mm může být docela rozdíl. Zvlášť, pokud jde o průměr pouzdra modelu Lunar Pilot. 45mm verzi jsem prodal, ale té menší dám ještě šanci. Klasické. tahle s titanovo-damaškovým cifrem je sice krásná, ale 40 tyček za quartzový chrono mi přijde už jako přepal. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Beemanovy kreace(XIIVI) jsou sice na mou ruku moc velký, ale vymakaný to má skvěle. Kdo ví, možná jestli udělá nějaký model s motivem Brna, tak to 43mm pouzdro začnu nosit Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Prokop a Brož Laurin & Klement 130 let LE. Jo, tohle jo. Myslím, že zasloužená výhra v hlasování o hodinky roku na SEW. Poctivý přístup značky, originalita, velká porce inhouse práce... Moc se mi to líbí a jen víc takových, co s pojí tradici a inovace. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - Zeitwinkel u mě zas zabodoval bodoval skvělým přístupem osazenstva stánku, jakož i famózními kousky. Podobně na mě zapůsobila kvalita rytí a individualizace u vedlejšího Benzingeru. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. - No, tak to je vše. Kvalita fotek nic moc. Světlo nebylo ideální, ale především je to tím, že neumím fotit 3 7 2
Recommended Posts