TomasZel Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Dobrý den pánové, prosím vás, jaký je Váš názor na hodinky od výrobců typu Diesel, Swatch, Storm, Police, apod.? Kvalita materiálů, kvalita strojků... Abych představil svojí situaci, nejsem nějaký veliký znalec hodinek, nicméně číst si o nich, koukat na ně a pomyslně si je vybírat se mi samozřejmě líbí. Současně mi zdobí ruku Trasery Super Sport Chrono (od Kubsona), ************************************************************************. Ale potřebuju stylový hodinky do společenštějšího oblečení. Tak by mě zajímal váš názor, případně doporučení...investice do hodinek cca 5 tis. Díky Trochu jsem to tu upravil,oslí můstek a malinké porušení pravidel.Gilius
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 911 napsal: jako treba Diesel nebo Swatch k obleku? Třeba i tak...jako takhle, v obleku nechodim denodenne, ale chodim ted v obleceni treba spol. kalhoty, k tomu nejaka kosile, lehkej svetr, vesta...proste takovy spolecensko-sportovni hadry. Je mi 25, takze nechodim jako moji 40ti leti kolegove porad v obleku. Zkusim hodit nejakej odkaz na ty hodinky, co mi padly do oka.... PS pro Giliuse: Jasny, chapu, omlouvam se!
Gilius Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Pokud je to tak,jak píšeš,asi bych to neřešil a nosil dále ty Trasery.........to,o čem uvažuješ,je krok zpět.
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 TomasZel napsal: Třeba i tak...jako takhle, v obleku nechodim denodenne, ale chodim ted v obleceni treba spol. kalhoty, k tomu nejaka kosile, lehkej svetr, vesta...proste takovy spolecensko-sportovni hadry. Je mi 25, takze nechodim jako moji 40ti leti kolegove porad v obleku. Zkusim hodit nejakej odkaz na ty hodinky, co mi padly do oka.... PS pro Giliuse: Jasny, chapu, omlouvam se! http://www.hodinky.cz/diesel-dz-1215.html nebo tyhle Festiny (vim-hodne lidi tu na ne nadava) http://www.hodinky.cz/festina-panama-16234...tifunction.html http://www.hodinky.cz/festina-chronograf-16259-1.html http://www.hodinky.cz/festina-chrono-16355-4.html http://www.znackove-luxusni-hodinky.cz/hod...atch-cold-hour/
dawe009 Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Máme velmi podobný "volnější" pracovní oblečení..a k tomu se dá opravdu nosit skoro všechno mimo ultrasportovních nebo extrémně společenských hodinek. Já k tomu teď nosím Fortisy a střídám s Monstrama, pilotkama Steinhart..atd. a všechno je to bez problému stravitelný. Jak bylo řečeno, dát se kvůli tomu na cestu fashion hodinek je škoda, to si opravdu raději nech co máš. Pokud je jediným limitujícím faktorem cena, raději počkej a přišetři. Pokud je to proto, že se Ti hodinky Diesel ap. líbí, pak nemá cenu nic radit..prostě si je kup a užívej...ale za mě - je o jen módní doplněk, ne hodinky..
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Gilius napsal: Pokud je to tak,jak píšeš,asi bych to neřešil a nosil dále ty Trasery.........to,o čem uvažuješ,je krok zpět. To jo, to máte pravdu, byl by to krok zpět...ono sehnat rovnocenný hodinky v takove kvalite, aby se vyrovnaly Traserum za cenu od Kubsona...to by byl pořádnej oříšek...
Gilius Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 TomasZel napsal: To jo, to máte pravdu, byl by to krok zpět...ono sehnat rovnocenný hodinky v takove kvalite, aby se vyrovnaly Traserum za cenu od Kubsona...to by byl pořádnej oříšek... a tak nebyl...... Ale asi bys je k obleku,nebo k tomu,co nosíš,nosit nechtěl.......
dawe009 Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 No vida..ani to s Tebou nebylo tak těžký Každopádně ty odkazy cos sem dal...to je opravdu hnus velebnosti.. Ale je to samozřejmě jen můj názor, který není jedinej možnej. V podstatě, ať si koupí každej co se líbí jemu.. Stejně Ti ale přeji lepší budoucnost, než s takovým kolotočem na ruce..stejně by Tě přestaly hned bavit, věř mi, taky jsem podobný hrůzy měl..
Aldo Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Asi to nebude úplně tvůj šálek čaje, ale kdybych já sháněl oblekovky respektive společenské hodinky v ceně do 5t, tak bych asi zvolil Alba Riki Watanabe by Seiko, Jakub je má taky. Jsou to hodně decentní hodinky, ale přesně takhle se mi to do společnosti líbí + jsou to poctivé mechaniky. A nemysli si, že to říkám z pohledu nějakého staříka, je mi 20 a kdybych potřeboval hodinky k obleku volil bych právě tyhle.
cody Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Aldo napsal: Asi to nebude úplně tvůj šálek čaje, ale kdybych já sháněl oblekovky respektive společenské hodinky v ceně do 5t, tak bych asi zvolil Alba Riki Watanabe by Seiko, Jakub je má taky. Jsou to hodně decentní hodinky, ale přesně takhle se mi to do společnosti líbí + jsou to poctivé mechaniky. A nemysli si, že to říkám z pohledu nějakého staříka, je mi 20 a kdybych potřeboval hodinky k obleku volil bych právě tyhle. Dal bych vzhledem k situaci uplne stejnej tip. Za ty prachy moc gut! Primlouvam se za ne
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 dawe009 napsal: No vida..ani to s Tebou nebylo tak těžký Každopádně ty odkazy cos sem dal...to je opravdu hnus velebnosti.. Ale je to samozřejmě jen můj názor, který není jedinej možnej. V podstatě, ať si koupí každej co se líbí jemu.. Stejně Ti ale přeji lepší budoucnost, než s takovým kolotočem na ruce..stejně by Tě přestaly hned bavit, věř mi, taky jsem podobný hrůzy měl.. Uaaaaa, tak to je ale tvrdá kritika mého výběru :-) Víš co, mě ale docela překvapuje (samozřejmě nevyznám se v použitých strojcích a podobně) proč na hodinky právě typu, co jsem tu vypsal se snáší tahle kritika-nemyslím jen od Tebe, to jako celkkově, když si pročítám fóra....neřeknu kdyby ty hodinyk stály třeba litr nebo podobně,ale když ty hodinky stojí pět a víc tis. (prosím zde přítomné pány co vlastní byť překrásný a kvalitní,taka ale i k*rva drahý stroje s pořizovací cenou několika mých výplat, ať se nade mnou,normálním smrtelníkem, nepohoršujou) tak už to přece musí být aspoň nějaká kvalita....nebo ne?... dawe009 napsal: No vida..ani to s Tebou nebylo tak těžký Každopádně ty odkazy cos sem dal...to je opravdu hnus velebnosti.. Ale je to samozřejmě jen můj názor, který není jedinej možnej. V podstatě, ať si koupí každej co se líbí jemu.. Stejně Ti ale přeji lepší budoucnost, než s takovým kolotočem na ruce..stejně by Tě přestaly hned bavit, věř mi, taky jsem podobný hrůzy měl.. třeba od boku střelím tyhle: http://www.hodinky.cz/diesel-dz-9014.html Co je tedy na nich tak drahýho?
Gilius Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 TomasZel napsal: Co je tedy na nich tak drahýho? platíš za značku Diesel..... Hele...narovinu...ony ty Festiny (třeba) nejsou zlé-sám jsem jedny měl.....na nošení to stačí a v očích "obyčejných" lidí(laiků) jsou na špičce....ale ty Trasery,co máš,jsou úplně někde jinde...... Já osobně taky nemám na hodinky za desetitisíce.....a co???? Nech si ty Trasery a prachy si schovávej....a potom kup něco v lepší třídě.....ale směrem dolů nechoď.....
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Aldo napsal: Asi to nebude úplně tvůj šálek čaje, ale kdybych já sháněl oblekovky respektive společenské hodinky v ceně do 5t, tak bych asi zvolil Alba Riki Watanabe by Seiko, Jakub je má taky. Jsou to hodně decentní hodinky, ale přesně takhle se mi to do společnosti líbí + jsou to poctivé mechaniky. A nemysli si, že to říkám z pohledu nějakého staříka, je mi 20 a kdybych potřeboval hodinky k obleku volil bych právě tyhle. Aldo a Cody...kluci nezlobte se, ale tohle jsou hodinky asi fakt pro fajnsmekry...koukal jsem na ne, četl si popis, verim opravdu, jsou to urco kvalitni a krasny hodinky...ale máte recht, není to můj šálek kávy...mně se líbí robustnější hodinky, nejlépe chronografy..a teď právě poslední dobou pojukávám vícero po hranatých než kulatých hodinkách..vite?
Návštěvník Kamil Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Když už chceš Diesel a stylovky, kup si čistokrevný digi. Tady jsem je našel nejlevněji nebo na Aukru.
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Gilius napsal: platíš za značku Diesel..... Hele...narovinu...ony ty Festiny (třeba) nejsou zlé-sám jsem jedny měl.....na nošení to stačí a v očích "obyčejných" lidí(laiků) jsou na špičce....ale ty Trasery,co máš,jsou úplně někde jinde...... Já osobně taky nemám na hodinky za desetitisíce.....a co???? Nech si ty Trasery a prachy si schovávej....a potom kup něco v lepší třídě.....ale směrem dolů nechoď..... Jako určitě, nezbývá mi nic než souhlasit...Trasery jsou kvalitka! V lepší třídě znamená například?... :-)...ať mám aspoň o čem snít :-)
Gilius Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 bavíme-li se o quartzu.....tak něco ze třídy HighEnd Quartz...... studuj .....je toho tu dost......
TomasZel Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Kamil napsal: Když už chceš Diesel a stylovky, kup si čistokrevný digi. Tady jsem je našel nejlevněji nebo na Aukru. Diky za tip! Gilius napsal: bavíme-li se o quartzu.....tak něco ze třídy HighEnd Quartz...... studuj .....je toho tu dost...... :-) jdu hledat! teda studovat :-).....jezis, ze jsem sem na ten server pred Vanoci lezl....cim vic se v tech hodinkach zacinam pitvat a stourat ,tim vic to cloveka dostava! :-):-)
dawe009 Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Tomas: Tak ty Diesel, přesně jak píše Gilius, jsou drahé proto, že platíš za značku..Diesel je ale značka, která dělá dobrý džíny, ale ne hodinky. Proto taky ty hodinky vypadají jako docela zajímavý náramek, který má ještě mimochodem uvnitř baterku a ukazuje čas. Slovo "zajímavý" používám jen z diplomatických důvodů, u piva bych to nazval jinak:) Jinak samozřejmě vzhledem k tomu, co nabízejí, jsou opravdu velmi drahé. Na druhou stranu, za značku se platí i mezi "opravdovými" hodinkami. Není problém najít hodinky za 20 a za 60 tisíc, které mají úplně stejné vnitřnosti a kvalitu zpracování zbytku +/- na podobné úrovni. Je to tady jako ve všem. Ono i ty džíny Diesel jsou fajn, ale 7 tisíc seženež i jiné značky džín, které jsou srovnatelně kvalitní. Je to úplně normální. Takže já mám za prvé ten problém, že bych asi nechtěl hodinky od firmy, pro níž není hodinařina hlavním, ne-li jediným oborem zájmu. Zkrátka výrobci kalhotek, kabelek, džín atd. pro mě asi ne. Možná jsem konzerva, nebo si zbytečně hraju na "něco"..ale pro mě jsou hodinky (především teda mechanické) víc než jen ukazatelem času a mě by to vadilo, jakkoliv nesmyslně to může znít. Asi možná ostrá kritika, ale ptal ses na názor a byla zrovna škoda, že já jsem šel kolem:) Jinak samozřejmě, třeba ty Festiny, nejsou kvalitou tak zlé. Není to o tom, že by se Ti na ruce rozpadly, nebo že bys měl mít pocit, že máš na ruce nějaké šunty. Jde spíš o to, že jsou to opravdu spíše kousky zaměřené na design (pro mě navíc ošklivej, ale to je na každém samozřejmě) a té hodinkářské práce na nich moc není. V tomhle smyslu i u těch festin platíš za značku a jsou zbytečně drahé. "Problém" je možná spíše v Tvém vkusu (je to v uvozovkách, protože není žádný správný a nesprávný vkus - každý máme nějaký a je to tak dobře). V tom případě si pak klidně takové Festiny kup, 95% lidí Ti je pochválí a budou se jim líbit než dvakrát, třikrát, x-krát tak drahé hodinky, které bych Ti tady vybral já. Dokonce buď rád, ze si můžeš udělat tak velkou radost za pár peněz. Kdybych si šel koupit já hodinky, které se mi opravdu moc líbí a splňují vše, co od hodinek chci, vykrvácel bych na tom. Na tomto fóru se ale setkáš s podobnými maniaky a jestli Tě to tady zatím nedostalo, jsi vyjímečně odolný jedinec a už to raději dál ani nepokoušej:) Závěrem jenom chci říct, že i přes otřejší reakci se v žádném případě nad Tebou nepohoršuji, nebo neohrnuji nos..to mi vůbec nepřísluší a ani bych to nikdy neudělal. Kup co se Ti líbí, jsou to Tvé peníze, Ty sis je vydělal a Ty budeš ty hodinky nosit. Já Ti tady můžu poradit co bych volil já, ale já nejsem Ty. Pokud bych přesto měl dát nějaký návrh na hodinky, které by byli v cenové relaci těch Festin a Dieselů a dělaly by mi radost jako hodinky, ne jako módní výstřelek, pak bych volil třeba opět něco z produkce Kubsona, nejspíše Archimede Arcadia s černým ciferníkem, parádně by Ti určitě slušely i jejich pilotky. Pokud seš na extravagantnější design, koukni na Steinhart. Za málo peněz hodně muziky dostaneš třeba také u Seiko řady Mechanical. Prohlédnout si je můžeš třeba na strákách seiyajapan v sekci mechanical..třeba takový model Spirit nebo Alpinist jsou velmi hezké a kvalitní mechanické hodinky. Pokud za každou cenu potřebuješ hodně ciferníčků a ručiček a všeho možného a mechanické hodinky Tě neuajímají, podívej se i do sekce Quartz - opět třeba model Spirit by Tě mohl zaujmout..a jsou poměrně decentní a od tradičního výrobce kvalitních hodinek. Snad jsem Tě příliš neunavil, neuspěchej to, vybírej, urči si priority..Ať koupíš nakonec cokoliv, budeš si to umět sám před sebou obhájit a budeš hlavně Ty sám spokojený. Jinak vyhazovat peníze nemá smysl. Měj se.
Gilius Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 4TomasZel -Projeď si quartz a digi vlákna......uvidíš,že se zakoukáš......
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se