cody Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 TomasZel napsal: Aldo a Cody...kluci nezlobte se, ale tohle jsou hodinky asi fakt pro fajnsmekry...koukal jsem na ne, četl si popis, verim opravdu, jsou to urco kvalitni a krasny hodinky...ale máte recht, není to můj šálek kávy...mně se líbí robustnější hodinky, nejlépe chronografy..a teď právě poslední dobou pojukávám vícero po hranatých než kulatých hodinkách..vite? Ja se vubec nezlobim... tvoje penize, tvoje hodinky:-) Jen ti doporucim kdyz uz budes kupovat nejakou modni znacku, kupuj na ebay. Pac realna cena je beztak nadsazena tak ji sraz alespon takhe. Jestli jsi od CB tak ti mohu ukazat kamaradovo Diesel kupovane pred pul rokem za 17000kc. Dnes vypadaji tak, ze si je na ruku neda uz ani ten kamarad. Pac je metrosexual a vzhledem ke stavu se s nima stydi jit na diskoteku... chtel je jako darek a ted to ma.
TomasZel Odesláno 28. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2009 dawe009 napsal: Tomas: Tak ty Diesel, přesně jak píše Gilius, jsou drahé proto, že platíš za značku..Diesel je ale značka, která dělá dobrý džíny, ale ne hodinky. Proto taky ty hodinky vypadají jako docela zajímavý náramek, který má ještě mimochodem uvnitř baterku a ukazuje čas. Slovo "zajímavý" používám jen z diplomatických důvodů, u piva bych to nazval jinak:) Jinak samozřejmě vzhledem k tomu, co nabízejí, jsou opravdu velmi drahé. Na druhou stranu, za značku se platí i mezi "opravdovými" hodinkami. Není problém najít hodinky za 20 a za 60 tisíc, které mají úplně stejné vnitřnosti a kvalitu zpracování zbytku +/- na podobné úrovni. Je to tady jako ve všem. Ono i ty džíny Diesel jsou fajn, ale 7 tisíc seženež i jiné značky džín, které jsou srovnatelně kvalitní. Je to úplně normální. Takže já mám za prvé ten problém, že bych asi nechtěl hodinky od firmy, pro níž není hodinařina hlavním, ne-li jediným oborem zájmu. Zkrátka výrobci kalhotek, kabelek, džín atd. pro mě asi ne. Možná jsem konzerva, nebo si zbytečně hraju na "něco"..ale pro mě jsou hodinky (především teda mechanické) víc než jen ukazatelem času a mě by to vadilo, jakkoliv nesmyslně to může znít. Asi možná ostrá kritika, ale ptal ses na názor a byla zrovna škoda, že já jsem šel kolem:) Jinak samozřejmě, třeba ty Festiny, nejsou kvalitou tak zlé. Není to o tom, že by se Ti na ruce rozpadly, nebo že bys měl mít pocit, že máš na ruce nějaké šunty. Jde spíš o to, že jsou to opravdu spíše kousky zaměřené na design (pro mě navíc ošklivej, ale to je na každém samozřejmě) a té hodinkářské práce na nich moc není. V tomhle smyslu i u těch festin platíš za značku a jsou zbytečně drahé. "Problém" je možná spíše v Tvém vkusu (je to v uvozovkách, protože není žádný správný a nesprávný vkus - každý máme nějaký a je to tak dobře). V tom případě si pak klidně takové Festiny kup, 95% lidí Ti je pochválí a budou se jim líbit než dvakrát, třikrát, x-krát tak drahé hodinky, které bych Ti tady vybral já. Dokonce buď rád, ze si můžeš udělat tak velkou radost za pár peněz. Kdybych si šel koupit já hodinky, které se mi opravdu moc líbí a splňují vše, co od hodinek chci, vykrvácel bych na tom. Na tomto fóru se ale setkáš s podobnými maniaky a jestli Tě to tady zatím nedostalo, jsi vyjímečně odolný jedinec a už to raději dál ani nepokoušej:) Závěrem jenom chci říct, že i přes otřejší reakci se v žádném případě nad Tebou nepohoršuji, nebo neohrnuji nos..to mi vůbec nepřísluší a ani bych to nikdy neudělal. Kup co se Ti líbí, jsou to Tvé peníze, Ty sis je vydělal a Ty budeš ty hodinky nosit. Já Ti tady můžu poradit co bych volil já, ale já nejsem Ty. Pokud bych přesto měl dát nějaký návrh na hodinky, které by byli v cenové relaci těch Festin a Dieselů a dělaly by mi radost jako hodinky, ne jako módní výstřelek, pak bych volil třeba opět něco z produkce Kubsona, nejspíše Archimede Arcadia s černým ciferníkem, parádně by Ti určitě slušely i jejich pilotky. Pokud seš na extravagantnější design, koukni na Steinhart. Za málo peněz hodně muziky dostaneš třeba také u Seiko řady Mechanical. Prohlédnout si je můžeš třeba na strákách seiyajapan v sekci mechanical..třeba takový model Spirit nebo Alpinist jsou velmi hezké a kvalitní mechanické hodinky. Pokud za každou cenu potřebuješ hodně ciferníčků a ručiček a všeho možného a mechanické hodinky Tě neuajímají, podívej se i do sekce Quartz - opět třeba model Spirit by Tě mohl zaujmout..a jsou poměrně decentní a od tradičního výrobce kvalitních hodinek. Snad jsem Tě příliš neunavil, neuspěchej to, vybírej, urči si priority..Ať koupíš nakonec cokoliv, budeš si to umět sám před sebou obhájit a budeš hlavně Ty sám spokojený. Jinak vyhazovat peníze nemá smysl. Měj se. Děkuju za tenhle příspěvek! Vůbec si mě neunavil, ba naopak! Jsem si to četl během týdne pořád dokola!
TomasZel Odesláno 28. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2009 cody napsal: Ja se vubec nezlobim... tvoje penize, tvoje hodinky:-) Jen ti doporucim kdyz uz budes kupovat nejakou modni znacku, kupuj na ebay. Pac realna cena je beztak nadsazena tak ji sraz alespon takhe. Jestli jsi od CB tak ti mohu ukazat kamaradovo Diesel kupovane pred pul rokem za 17000kc. Dnes vypadaji tak, ze si je na ruku neda uz ani ten kamarad. Pac je metrosexual a vzhledem ke stavu se s nima stydi jit na diskoteku... chtel je jako darek a ted to ma. Když kupujete něco přes e-bay...podle čeho se tam řídíte od koho kupovat? Podle počtu předchozích prodejů? Díkes za nabídku, ale já jsem z Plzně. Nemáš jejich fotku? jen tak pro zajímavost jak vypadají Diesely za 17 litrů...vnitřnosti tyhle hodinky mají asi všechny stejný předpokládám...
TomasZel Odesláno 28. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2009 co tohle? http://www.watches88.com/pd_orient_automat...y_cetac003b.cfm
TomasZel Odesláno 28. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2009 A značka Timex? Co jsem tu tak četl, tak ty už vyrábí jen hodinky a ne i hadry a kabelky ne? :-)
Návštěvník Odesláno 28. února 2009 Nahlásit Odesláno 28. února 2009 (upraveno) TomasZel napsal: co tohle? http://www.watches88.com/pd_orient_automat...y_cetac003b.cfm Na orientech jsem se tady rozjížděl a musím říct, že to jsou pěkné a slušně udělané hodinky. Z toho butiku mi přijdou jednoznačně nejlepší. Pár tipů. Jo a od chlapců z orient watch bych si džíny taky ušít nenechal. Všechny jsou okolo tvého finančního limitu Upraveno 28. února 2009 uživatelem Roman I.
cody Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 TomasZel napsal: Když kupujete něco přes e-bay...podle čeho se tam řídíte od koho kupovat? Podle počtu předchozích prodejů? Díkes za nabídku, ale já jsem z Plzně. Nemáš jejich fotku? jen tak pro zajímavost jak vypadají Diesely za 17 litrů...vnitřnosti tyhle hodinky mají asi všechny stejný předpokládám... Ja radeji pozadam zkusene, chce to mit prehled a zkusenosti. Samo ze poslat predem treba 1000usd prodejci se dvema prodejema co meli nevalny fotky a freebacky si nejspis dal sam je hazard. Pokud jde o 2-3000kc a prodejce se jevi solidne, asi bych to v nouzi risknul. Jak pisou jini, Ebay je plne fejku a lumpu co cihaji na sveho hejla. Pokud v tom neumis chodit, radsi se porad v prislusnem vlakne. Tu fotku ti neudelam. Jednak se vidime jen v hospode a nechci ho privest nejapnou poznamkou k nervovemu zhrouceni. Krom safiroveho skla je zdecimovane vse. Pouzdro, tah, korunky. Chrono povidal ze obcas napoprve neresetuje vterinovku, coz bych videl na tu korunku. Vnitrnosti predpokladam (stejne jako ty) maji asi stejne jako ostatni bezne quartz chronografy, zazrak bych tam necekal. U znacky jako Diessel neplatis prece za kalibr. Kdyz byli nove a videl jsem je poprve, vzhledem k ocelovmu pouzdru, tahu, preklapeci spone a safiru byl muj odhad do 5000kc. Kdyz mi rekl kolik staly, malemjsem se pochcal smichy. Dnes bych je nechtel ani zdarma na odpoledni tenis, ikdyz ho vlastne nehraju. Cenu v obchode nesmis brat vazne. Naposled me lakali vloni quartz Citizeny. Vystudoval jsem ceny, pocital cca 10000kc a pak jsem je v Brne videl na kramu za 24000kc a prodavacka ani nevedela k cemu je luneta a jake to ma funkce. Tomu rikam uroven... Aletreba tam prostor na slevu byl, ja uz to nezkoumal.
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 cody napsal: Ja radeji pozadam zkusene, chce to mit prehled a zkusenosti. Samo ze poslat predem treba 1000usd prodejci se dvema prodejema co meli nevalny fotky a freebacky si nejspis dal sam je hazard. Pokud jde o 2-3000kc a prodejce se jevi solidne, asi bych to v nouzi risknul. Jak pisou jini, Ebay je plne fejku a lumpu co cihaji na sveho hejla. Pokud v tom neumis chodit, radsi se porad v prislusnem vlakne. Tu fotku ti neudelam. Jednak se vidime jen v hospode a nechci ho privest nejapnou poznamkou k nervovemu zhrouceni. Krom safiroveho skla je zdecimovane vse. Pouzdro, tah, korunky. Chrono povidal ze obcas napoprve neresetuje vterinovku, coz bych videl na tu korunku. Vnitrnosti predpokladam (stejne jako ty) maji asi stejne jako ostatni bezne quartz chronografy, zazrak bych tam necekal. U znacky jako Diessel neplatis prece za kalibr. Kdyz byli nove a videl jsem je poprve, vzhledem k ocelovmu pouzdru, tahu, preklapeci spone a safiru byl muj odhad do 5000kc. Kdyz mi rekl kolik staly, malemjsem se pochcal smichy. Dnes bych je nechtel ani zdarma na odpoledni tenis, ikdyz ho vlastne nehraju. Cenu v obchode nesmis brat vazne. Naposled me lakali vloni quartz Citizeny. Vystudoval jsem ceny, pocital cca 10000kc a pak jsem je v Brne videl na kramu za 24000kc a prodavacka ani nevedela k cemu je luneta a jake to ma funkce. Tomu rikam uroven... Aletreba tam prostor na slevu byl, ja uz to nezkoumal. Na tom ebay v tom neumim chodit, jsou to neznamy vody, kouknu radeji sem na to vlakno a pripadnej nakup necham na zkusenejsich, bude to lepsi. S cenama v tech obchodech je to fakt uplne na p...u. Sice se nepohybuju v "hodinkovych vodach" dlouho, ale tenhle rozdil uz jsem taky vykoukal...a i uroven prodavajich :-)...mne se jedna prodavacka snazila namluvit u hodinek cca za 3tis (prohlizel jsem si nejaky ty levnejsi hranaty Festiny), ze maji safirovy sklicko a jsou vodotesny do 100m. Ani jsem nemel chut ji rikat, ze to neni pravda, jen jsem podekoval a sel si po svejch.
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 A propos pánové, nejste někdo z Plzně a nevíte, kde je nějakej obchod s hodinkama? Myslím hodinkama o kterých se tu baví odborná většina...A protože si myslím, že všechny obchody s hodinkama jsem v Plzni prošel-zas tolik jich tu neni - poraďte mi prosím někdo, kam za hodinkama v Praze? Kde je něco? V nakupnich centrech? Nebo kde je nejakej proflaknutej vylozene hodinarskej obchod pls?
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Roman I. napsal: Na orientech jsem se tady rozjížděl a musím říct, že to jsou pěkné a slušně udělané hodinky. Z toho butiku mi přijdou jednoznačně nejlepší. Pár tipů. Jo a od chlapců z orient watch bych si džíny taky ušít nenechal. Všechny jsou okolo tvého finančního limitu ty první orienty se mi libi!! akorat mi nekdo prosim vysvetlete tohle.....Přesnost chodu (den): při normální teplotě <5oC ~ 35oC> -30 - +40 s .... to se tolik rozchazeji? +/- 30 az 40 vterin za den?
Gilius Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 TomasZel napsal: A propos pánové, nejste někdo z Plzně a nevíte, kde je nějakej obchod s hodinkama? Myslím hodinkama o kterých se tu baví odborná většina...A protože si myslím, že všechny obchody s hodinkama jsem v Plzni prošel-zas tolik jich tu neni - poraďte mi prosím někdo, kam za hodinkama v Praze? Kde je něco? V nakupnich centrech? Nebo kde je nejakej proflaknutej vylozene hodinarskej obchod pls? Není v Plzni Altman?????? http://www.altman.cz/
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 ještě sem hodím jen pro ukazku...co na to reknete...sice jak je asi videt, vic me ted berou hranaty hodinky,ale narazil jsem tu na tohle...a musim riiict, ze i ty aviatory....kurna jsem na vážkách...a cena vysnených hodinek se mi uz taky zvedaaaa..ach jo!
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Gilius napsal: Není v Plzni Altman?????? http://www.altman.cz/ Je, ale to jsou Omegy, TAGy, Breitlingy... a to co tam maji, jsou stroje za 50de a vys :-)
Gilius Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 TomasZel napsal: Je, ale to jsou Omegy, TAGy, Breitlingy... a to co tam maji, jsou stroje za 50de a vys :-) jestli Ti mohu radit....vydrž to ještě nějaký čas s těmi Trasery(fakt jsou to nášlápnutý hodinky) a šetři si......a časem pořídíš něco lepšího.... Já jsem "baterkovej" a mám celkem jasno.......buď něco "originálního"...nebo kategorie HighEnd quartz.
cody Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 A to ja bych bral ty hranaty Vostoky. Nevidel jsem je sice na zivo, ale vzdy se mi libili. To uz jsou pekny hodinky.
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 kibi napsal: ty Aviatory vypadaj skoro jako Fortisy... určitě máš na mysli třeba tyhle :-) taky uz jsem na ne koukal ...ale ta cena ..... :-)
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Gilius napsal: jestli Ti mohu radit....vydrž to ještě nějaký čas s těmi Trasery(fakt jsou to nášlápnutý hodinky) a šetři si......a časem pořídíš něco lepšího.... Já jsem "baterkovej" a mám celkem jasno.......buď něco "originálního"...nebo kategorie HighEnd quartz. Koukal jsem na tohle...nevim tedy jestli se to da pocitat do H-End Quartz,ale jsou pekny :-) cody napsal: A to ja bych bral ty hranaty Vostoky. Nevidel jsem je sice na zivo, ale vzdy se mi libili. To uz jsou pekny hodinky. Musim se nekde po nich podivat, taky me zaujaly...ale jak rikam, nevim co si mam myslet o ty presnosti a pak nevim, jestli v tyhle cenovy relaci jsou automaty dobra volba nebo ne....
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 jeee, pardon,jsem blbe kliknul na odpoved......ten obrazek Certin patri k tomu predeslymu prispevku...
Gilius Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 ne,pokud mluvíš o těch Certinách,není to HEQuartz.
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Gilius napsal: ne,pokud mluvíš o těch Certinách,není to HEQuartz. aaaaaha...tak uz jsem nasel recenzi, jak se vlastne HEQ poznaji a koukal jsem na Seika...myslim, ze si mi sem uz daval jednou i odkaz. To budu muset ale dost setrit! :-) Trasery jsou naslaply, pravdu mas, ale pujdou asi do sveta potesit srdce a ruku jineho chrono priznivce...:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se