TomasZel Odesláno 28. února 2009 Nahlásit Odesláno 28. února 2009 Ahojte, nevěděl byste někdo prosím nějaké info o těchle hodinkách? Koukal jsem, že už se tu jednou někdo po nich taky ptal (v prosinci 2006), ale bez odpovědi.... Dostal jsem je do vínku od pradědy, nikdy mi nenapdalo se nějak pídit, co jsou zač, ale pokud byste někdo věděl, bylo by to fajn... Díky
TomasZel Odesláno 28. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2009 Ahojte, nevěděl byste někdo prosím nějaké info o těchle hodinkách? Koukal jsem, že už se tu jednou někdo po nich taky ptal (v prosinci 2006), ale bez odpovědi.... Dostal jsem je do vínku od pradědy, nikdy mi nenapdalo se nějak pídit, co jsou zač, ale pokud byste někdo věděl, bylo by to fajn... Díky Jo...kdyby to nebylo poznat...jediný co k nim můžu ještě říct je, že jsou ze zlata ...ale víc ne...a ke strojku se ne a ne dostat, zkoušel jsem to, ale marně...a nechci to zas rvát až tak moc silou, abych je neponičil...
Quasar007 Odesláno 28. února 2009 Nahlásit Odesláno 28. února 2009 není ten strojek výklopný i s rámečkem po vytažení korunky? mám to tak u jedněch kapesních také.
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 není ten strojek výklopný i s rámečkem po vytažení korunky? mám to tak u jedněch kapesních také. Díky za tip, to jsem nezkoušel, zkusím si s tím pohrát a případně hodím fotku, když se mi to povede...
mechano Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Díky za tip, to jsem nezkoušel, zkusím si s tím pohrát a případně hodím fotku, když se mi to povede... To ani nezkoušej. Otvírá se zadní víčko.
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 To ani nezkoušej. Otvírá se zadní víčko. Pozdě...zkusil jsem to ...nicméně bezúspěšně, takže jsem nic naštěstí na hodinkách nezk**vil. To zadní víčko tam prostě drží jak přibitý! není ten strojek výklopný i s rámečkem po vytažení korunky? mám to tak u jedněch kapesních také. Tady s korunkou jde akorát točit, resp. natahovat hodinky, nahoru ani dolů s ní hnout nejde.... Pozdě...zkusil jsem to ...nicméně bezúspěšně, takže jsem nic naštěstí na hodinkách nezk**vil. To zadní víčko tam prostě drží jak přibitý! Tady s korunkou jde akorát točit, resp. natahovat hodinky, nahoru ani dolů s ní hnout nejde.... I když to je taky divný, že nejde ta korunka ani zmáčknout...předpokládal bych, že tak nějak se asi spouštěli ty stopky...
mechano Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Pozdě...zkusil jsem to ...nicméně bezúspěšně, takže jsem nic naštěstí na hodinkách nezk**vil. To zadní víčko tam prostě drží jak přibitý! Tady s korunkou jde akorát točit, resp. natahovat hodinky, nahoru ani dolů s ní hnout nejde.... I když to je taky divný, že nejde ta korunka ani zmáčknout...předpokládal bych, že tak nějak se asi spouštěli ty stopky... Ježišmarjá, jaký stopky ?
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Ježišmarjá, jaký stopky ? Teď si mi úplně pripomněl scénu z filmu S tebou mě baví svět, jak tam jdou s těma děckama na tu vzdálenou sjezdovku a ta malá holčina v půli cesty povída: "Tati mě zebou nožičky. - A jakýýýý? - No přeci moooojéééé!" A zakroutí nohou v bačkorách. :thumbsup_anim: No tak co je tedy ten malej chronograf? To nejsou stopky? A co to je?...
Jaem Odesláno 1. března 2009 Nahlásit Odesláno 1. března 2009 No tak co je tedy ten malej chronograf? To nejsou stopky? A co to je?... Skusim odpovedat: žeby sekundovka?
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Skusim odpovedat: žeby sekundovka? Ty we ja jsem debil!! Jako až teď, když si to napsal, tak mě trklo (a že to byl pořádnej trkanec!), že tam vlastně klasická velká ručička na sekundovku není. Já nevím proč, ale bral jsem malej chronograf automaticky jako stopky...
TomasZel Odesláno 1. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2009 Ty we ja jsem debil!! Jako až teď, když si to napsal, tak mě trklo (a že to byl pořádnej trkanec!), že tam vlastně klasická velká ručička na sekundovku není. Já nevím proč, ale bral jsem malej chronograf automaticky jako stopky... Ale nicméně to nemění nic na tom, že vás prosím, jestli nevíte nějaké info o týhke značce hodinek....nějakou jejich historii - myslím jako tý firmy, strojku v nich použitém, kdy a kde se vyráběl, nebo podobně, nebo jestli jste to někdo už někde někdy aspon zaslechl....budu vděčný za každé info...
TomasZel Odesláno 3. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2009 Ale nicméně to nemění nic na tom, že vás prosím, jestli nevíte nějaké info o týhke značce hodinek....nějakou jejich historii - myslím jako tý firmy, strojku v nich použitém, kdy a kde se vyráběl, nebo podobně, nebo jestli jste to někdo už někde někdy aspon zaslechl....budu vděčný za každé info... Jen se připomínám...stále nikdo?
B.F.G. Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Jestli jsi v téhle sekci přečetl pár dotazů týkajících se podobných hodinek, věděl bys, že bylo podobných "značek" stovky a dnes po nich ani pes neštěkne. Kdejaký kovář doma na koleně po večerech montoval hodinky z dílů, které koupil v předcházející neděli na pouti... Ten zadní plášť je tam normálně naklaplý. Ale pozor, aby nedopadl jako ten přední.
TomasZel Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Ano četl jsem si několik dotazů, kde se lidé ptají co to vlastně zdědili, ale hodinky této "značky" jsem tam nenašel, krom toho starého dotazu z roku 2006, o kterém píšu výš a který je také bez odpovědi. A je mi úplně šuma fuk, jestli po nich štěkne pes nebo ne! pro mě stejně mají jinou hodnotu než finanční. i kdyby stály kdoví kolik tisíc nebo 3 koruny, tak bych je neprodal!! Z toho tvýho rádoby vtipnýho příspěvku lze tedy usuzovat, že Seraph Watch není žádná značka hodinek, ale prostě byly dělaný nějakým hodinářem z různých dílů, není to přímo nějaká hod. firma, je to tak? Ten zadní plášť raději nechám na pokoji, nebo nějakým zručnějším hodinářským rukám, děkuju za radu, nebudu to radši pokoušet :-)
B.F.G. Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Ok, tak znovu, pokud jsi nic nevygůglil, tak je reálná vysoká šance, že nic pořádného nezjistíš. Teoreticky z nějakého sběratelského katalogu, nebo knížky o kapesních hodinkách (hůř se kupují, jsou drahé a psané tajemným a mě většinou neznámým jazykem ) dá zjistit nějaká obecná informace.I když to možná byla nějaká malá dílnička, která se výrobou hodinek živila, hodinek s tímto názvem jsem už viděl několik. Na jedny takové už týden líčím pasti, ale pšššt. Jak jsem tady psal třeba já, Mechano, a nevím kdo ještě, tak cca před 100 lety bylo skoro v každém hodinářství možno koupit nějaké hodinky, které byly složené z nakoupených dílů, s vlastní rytinou, případně vlastním ciferníkem. Takže je podobných hodinek, jako máš ty, mnoho a mnoho a nikdo není schopen je pořádně znát. Ono to nebylo ani tak vtipné, jako spíš smutné, tohle tady vysvětluju už po několikáté v krátké době. PS: Koukni na Dědkovky, které prodává Tolja, jsou to takovéto typické hodinky, akorát je v nich známý kalibr.
TomasZel Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 (upraveno) Ok, tak znovu, pokud jsi nic nevygůglil, tak je reálná vysoká šance, že nic pořádného nezjistíš. Teoreticky z nějakého sběratelského katalogu, nebo knížky o kapesních hodinkách (hůř se kupují, jsou drahé a psané tajemným a mě většinou neznámým jazykem ) dá zjistit nějaká obecná informace.I když to možná byla nějaká malá dílnička, která se výrobou hodinek živila, hodinek s tímto názvem jsem už viděl několik. Na jedny takové už týden líčím pasti, ale pšššt. Jak jsem tady psal třeba já, Mechano, a nevím kdo ještě, tak cca před 100 lety bylo skoro v každém hodinářství možno koupit nějaké hodinky, které byly složené z nakoupených dílů, s vlastní rytinou, případně vlastním ciferníkem. Takže je podobných hodinek, jako máš ty, mnoho a mnoho a nikdo není schopen je pořádně znát. Ono to nebylo ani tak vtipné, jako spíš smutné, tohle tady vysvětluju už po několikáté v krátké době. PS: Koukni na Dědkovky, které prodává Tolja, jsou to takovéto typické hodinky, akorát je v nich známý kalibr. Předně se chci omluvit za mojí možná přehnanou reakci na Tvůj první příspěvek, pokud si to psal už několikrát během krátké doby, tak chápu ten sarkasmus. Pro mě jsou ty hodinky dědictví po předcích, nehodlám je prodávat a defacto je mi i jedno, jestli jsou to tuctový cibule, který měl každej nebo něco spešl a proto mě styl napsání toho příspěvku řekněme pobouřil. Jen jsem o nich chtěl něco vědět. A proto díky moc za ten druhý příspěvek, který je pro mě mnohem podstatnější. Googlovat jsem zkoušel ještě než jsem vložil dotaz sem,ale marně. Neboj, že líčíš pasti níkomu nepovím, je to u mě jako v hrobě :-) PS: Kouknu, dík! Upraveno 4. března 2009 uživatelem TomasZel
Karlos Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Můj odhad, podle nápisu Seraph Watch Co., je, že to byla spíš menší až střední firma, než jen dílnička, zabývající se výrobou hodinek. Kdy a kde existovali, nebo třeba jaký podíl dílů si sami vyráběli a jaký podíl kupovali, to už se zjistit pravděpodobně nepodaří.
Davroz Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Ahojte, nevěděl byste někdo prosím nějaké info o těchle hodinkách? Koukal jsem, že už se tu jednou někdo po nich taky ptal (v prosinci 2006), ale bez odpovědi.... Dostal jsem je do vínku od pradědy, nikdy mi nenapdalo se nějak pídit, co jsou zač, ale pokud byste někdo věděl, bylo by to fajn... Díky
Davroz Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Při zjišťování původu svých hodinek po pradědečkovi jsem narazil na tento přípspěvek. Tak tedy, vlastním hodinky stejné značky - Seraph Watch co. Jsou stříbrné (možná byly původně pozlacené) s velmi podobným ciferníkem, pouze číslice jsou římské. Krom toho, že jsou po pradědečkovi, o nich nic nevím. Zjistil jste od té doby něco?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se