ego alter Odesláno 2. března 2009 Nahlásit Odesláno 2. března 2009 ...tak jsem neodolal temto ZENITH. udajne z 80.let....perfektni stav. original remen i spona....k obleku se mi siknou. nevite co tam muze byt za stroj? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
xlaque Odesláno 2. března 2009 Nahlásit Odesláno 2. března 2009 Gratulujem ku krasnym oblekovkam A stroj-pokiaľ su to mechaniky, tak by tam mal byť Elite.
romulada Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Odesláno 3. března 2009 Gratulujem ku krasnym oblekovkam A stroj-pokiaľ su to mechaniky, tak by tam mal byť Elite. "Elite" je trošku novějšího data, ne?
xlaque Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Odesláno 3. března 2009 Maš pravdu, ten je na trhu od roku 1994
ego alter Odesláno 3. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2009 no prave -na elite mi to pripada dost lenive a hlasite....
M916 Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Docela jsi mi s tím zamotal hlavu, podle všeho by to mohly být osmdesátá léta (znak, tvar referenčního čísla na dýnku), ale nikde jsem takový model nenašel, mohlo by to být něco z řady "Les Classiques", tehdy se dělaly nějaké kousky bez modelového označení a tenhle font i tvar pouzdra se používal. Ale bez vteřinovky? Není na osičce ruček náznak, že tam chybí? Podle referenčního čísla by to měl být kalibr 180, ale takový nevím, že by někdy existoval. Jsou různé věci mezi nebem a zemí... Moýná by šlo více dohledat podle čísla pouzdra, které je na fotce začerněné.
ego alter Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Docela jsi mi s tím zamotal hlavu, podle všeho by to mohly být osmdesátá léta (znak, tvar referenčního čísla na dýnku), ale nikde jsem takový model nenašel, mohlo by to být něco z řady "Les Classiques", tehdy se dělaly nějaké kousky bez modelového označení a tenhle font i tvar pouzdra se používal. Ale bez vteřinovky? Není na osičce ruček náznak, že tam chybí? Podle referenčního čísla by to měl být kalibr 180, ale takový nevím, že by někdy existoval. Jsou různé věci mezi nebem a zemí... Moýná by šlo více dohledat podle čísla pouzdra, které je na fotce začerněné. ...taky nemohu nic dohledat. ale mam potvrzeno, ze se jedna o model z 80.let...tu sekundovku dnes jeste pro jistotu prostuduji,ale doufam ,ze tam nebyla..:-)
ego alter Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Tak je otevři a bude jasno, ne? ..tak jsem do nich pronikl ( stejne musi na vycisteni a promazani)...zde par fotek dle moznosti.zda se,ze to je skutecne kal.180..... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Viktor Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 No, není to nejkrásnější strojek - vypadá to na nějaký rebrandovaný hodně basic provedení Peseux 7001.
ego alter Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 a nemate nekdo po ruce ten kal 180 od zenith. vychazi z pesseux 7001 ?
M916 Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Odesláno 5. března 2009 Teprve teď jsem se všiml těch novejch fotek strojku... nechci ti brát radost, ale tohle na Zenith nevypadá. Způsob zpracování, způsob popisu kalibru, vložka z umělé hmoty... Navíc kalibr 180 jsem nenašel a kalibr 18 taky, myslím, nebyl - a kdyby byl, tak někdy ve třicátých letech. Ještě to doma provnám s fotkama kalibrů, co mám, ale velkou šanci nedávám. Stejně tal na servisním seznamu kalibrů Zenith toto číslo nefiguruje.
M916 Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Odesláno 5. března 2009 Přidávám pár fotek, jak vypadá zpracování strojků od Zenithu... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
maxs Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Odesláno 5. března 2009 Zenith ten kaliber používal.Základ je P 7001 ako píše Viktor.Používali aj horšie kalibre v období keď patrili Američanom. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
M916 Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Odesláno 5. března 2009 (upraveno) Zenith ten kaliber používal.Základ je P 7001 ako píše Viktor.Používali aj horšie kalibre v období keď patrili Američanom. Tak to čumim... jo holt byla období, kdy se dělalo leccos. Ani se nedivím, že se s tím Zenith nikde moc nechlubí ;-) Upraveno 5. března 2009 uživatelem M916
NIGHTinGALE Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Odesláno 5. března 2009 Peseux 7001 je slušnej strojek. Používá ho Stowa a v podstatě i Nomos (byť řádně upravený). A velmi hezky ho v současné době zdobí třeba ML. To je fakt pokoukání Já ho mám v kvalitním provedení třeba ve vintage Onsa. V těch Zenith je nějaká basic verze. Docela se tomu divím, protože ve spoustě no-name vintage hodinek byl tenhle strojek mnohem lépe nazdoben. Takhle "plechové" provedení jsem ještě neviděl a ta plastová vložka okolo taky nic moc Jinak s tou "chybějící" vteřinovkou bych si hlavu nelámal. Onsa mám v NOS stavu a také tam nebyla, takže je pravděpodobné, že i ty Zenith jsou O.K. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ego alter Odesláno 5. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2009 teda panove,moc jste me nepotesili! hlavne,ze indicie neusvedcuji tyto hodinky z nejake lidove tvorivosti, ale spise jsou kouskem mene slavne historie slovutne znacky.....no asi svoje vintage choutky zazenu jinym kouskem.....kazdopadne diky moc za cenne informace!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se