Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuji všem za pochvaly a názory.

Tak ne, omlouvám se - vteřinovku mají, na šestce, není to tedy jen strip-down verze Valjouxu 7750 ;) Začínají se mi líbit...

Ano, základem je opravdu Valjoux 7750, ale jak už to tak IWC dělává, oni více méně vzali ten kalibr a vyměnili všechno, co se jim nelíbilo, co nebylo kvalitní a co by mohlo způsobovat nepřesnost a také dodělali vteřinovku na pozici 6. Prý si na to sedlo pár Švýcarů ke stolečku a 2 roky vymýšleli jak ten kalibr zlepšit. Takže výsledná verze toho bádání je v tom uvnitř usazená. Nicméně...

dotaz pro všechny, proč se tyto hodinky nevyrábí s průhledem ?

... to je právě taky důvod, proč to nemá zadní průhled. IWC se stydí za to, že v tom není in-house kalibr jako u modelů 7-days a dalších, takže od tohoto upustila. Bohužel ke škodě milovníků hodinek. Jinak rotor to má nádherný, mrknu se někde po fotografii a přidám jí sem.

Když IWC, tak pro mě jedině Portuguese 7-days

Samozřejmě jsem si při výběru zkoušel i model se sedmidenní rezervou nátahu a existuje několik důvodů, proč jsem od něj nakonec upustil. Zaprvé neexistuje ve stejné barevné variaci jako ten Chrono, buď bych mohl mít se zlatým pouzdrem, což není můj styl (a cítím se na to asi ještě mladý, zlaté hodinky leda po padesátce) a nebo s černým ciferníkem - tato verze mi na ruce přišla příliš tmavá, a nebo s modrýma ručičkama, což by bylo asi optimální, ale ty zlaté mi přecejen přišly o něco hezčí.

Dalším důvodem bylo, že jsou o poznání tlustší a už se mi nevešly pod rukáv. Papírově je to sice jen o 1,6 mm více, ale naživo se to zdálo mnohem více. A v neposlední řadě sub-ciferníky na pozicích 3 a 9 a navíc k tomu datumovka se už zdá býti docela hodně. Je to samozřejmě věc vkusu, ale mně osobně to přišlo už přeplácané. Jinak dobudoucna (až vyrostu ;) ) bych rád uvažoval o IW502119, tedy Perpetual Calendar.

Odesláno
Muzu se zeptat na sirku reminku ? 21mm ?

Teď jsem to měřil a nahoře, kde se upíná k hodinkám mi to vyšlo na 20mm. Ale můžu se o ten jeden milimetřík mýlit. Nemám šupléru, takže jsem to měřil tak nějak všelijak

Odesláno

Paráda, paráda, gratulace jako hrom. Hnědý krokouš super, ke světlému číselníku jako ulitý. IW502119 je super, ale pod košili už to asi tak snadno nepůjde :sad01_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Jay Doll: Člověk není nikdy příliš mladý na zlaté hodinky :) Já vybírám oblekovky už dlouho a ještě dlouho předlouho budu a koukám už jen na zlaté :)

Odesláno

Moc hezke hodinky. Pripojuju se s gratulaci, maji v sobe neuveritelnou noblesu. Parada!

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno
Jsou moc pěkné, jen mě na nich trochu mrzí ta ořízlá 12 a 6...

Naprosty souhlas. Nadherne hodinky (velka gratulace!), nedavno jsem je obdivoval v Zeneve, jen skoda toho oriznuti (a ja bych k nim jeste pridal datumovku (a la 7 days), protoze datum si uz leta ne a ne zapamatovat, furt se to meni :) ).

Odesláno
Jsou moc pěkné, jen mě na nich trochu mrzí ta ořízlá 12 a 6...

ahoj, plně souhlasím. ale IWC je super volba, o tom žádná !!!

Odesláno

Gratuluji ke krásným hodinkám.

Osobně datumovku na hodinkách vůbec nepostrádám. Popravdě, oželím i chronograf. Mým snem jsou hodinky se stejným názvem IWC Portuguese:

post-6641-1241816795.jpg

post-6641-1241816726.jpg

Odesláno
Gratuluji ke krásným hodinkám.

Osobně datumovku na hodinkách vůbec nepostrádám. Popravdě, oželím i chronograf. Mým snem jsou hodinky se stejným názvem IWC Portuguese:

post-6641-1241816795.jpg

Hezky :) Orizlou dvanactku to nema, sestku uz vubec ne :), ja bych uz musel jen dovyresit tu datumovku :)

Odesláno

dokonalé, to ukousnutí se mi u iwc dokonce líbí :thumbsup_anim: a datumku u oblekovek netřeba, lže je to 7750 :suicide_anim: pokud se ty dva kalibry tzn. 7750 a ta IWC 7750 daly vedle sebe, tak se to teda pořádně liší :thumbsup_anim: Gratulace.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...