Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čau Borci, prosím, jsem tu novej a jdu si pro radu.

Chci si pořidít první opravdové hodinky a chci se poradit s výběrem. Prošel jsem toho dost, vůbec nejsem rozhodnutej, ale furt se vracím k "seiko mods". 
Je mnoho stránek. Níže nějaké odkazy. 

https://seikomod.se/en/collections/skapa-egen
https://www.watchmodcustom.com/configurator/32-basic-watch.html
https://moddys-watches.com/collections/configurator

Líbí se mi možnost si "naklikat" hodinky podle mých představ, ale zároveň chci aby to nebyl "fejk" a aby byly díly orgiinál a aby to nebyl nějaký šrot. 

Máte někdo s touto možností zkušenost prosím? Hledal jsem tady, ale nic moc. 
Je to tak, že tyto společnosti mají certifikaci do Seika a nakupují od nich díly? Nebo prostě Seiko obchází a jen parazitují? 

Moc dík. Mějte se, Petr 

Odesláno

Opravdové hodinky jsou od opravdového výrobce…..imho

takže jestli poradit s opravdovýma hodinkama, tak by bylo lepší dát sem konkrétní modely. 

Odesláno

píšeš že jsi toho prošel hodně, chceš opravdové hodinky a koukáš po skládačkách ještě kopírkách těch opravdových hodinek ? to mi nějak nejde dohromady, zajímavý uvažování ... 

Koukni po nějakých základních Seiko nebo Citizenech, který případně když ti nebudou v budoucnu vyhovovat, můžeš rozumně prodat ... 

Odesláno

Hlavne ja chapu jako “mod” neco ve smyslu, jak se delalo s SKX. Vezmes origo Seiko, das si tam jinou lunetu, lepsi rucky apod.
To, co se ted objevuje jsou normalne fejky jak noha. Pouzdra, rucky, cifry - vse ala Rolex nebo jina znacka a na cifru akorat napis Seiko. Za me to neni zadnej mod, ale normalni parazitovani. Cinan to aspon prizna pod znackama ruznych nazvu. Tady davat na cifr “Seiko” uz mi prijde pres caru (a to jsem cinomrd a obhajce cinomrdu)…

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Píšeš že chceš opravdové hodinky. Tak si vyber něco autentické a  ne něco co vypadá jako kopirka fake s nápisem fake seiko. 

S tím by si byl jen k smíchu a žádnou radost to mít na ruce. 

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 23 hodinami, hosawole napsal:

Čau Borci, prosím, jsem tu novej a jdu si pro radu.

Chci si pořidít první opravdové hodinky a chci se poradit s výběrem. Prošel jsem toho dost, vůbec nejsem rozhodnutej, ale furt se vracím k "seiko mods". 
Je mnoho stránek. Níže nějaké odkazy. 

https://seikomod.se/en/collections/skapa-egen
https://www.watchmodcustom.com/configurator/32-basic-watch.html
https://moddys-watches.com/collections/configurator

Líbí se mi možnost si "naklikat" hodinky podle mých představ, ale zároveň chci aby to nebyl "fejk" a aby byly díly orgiinál a aby to nebyl nějaký šrot. 

Máte někdo s touto možností zkušenost prosím? Hledal jsem tady, ale nic moc. 
Je to tak, že tyto společnosti mají certifikaci do Seika a nakupují od nich díly? Nebo prostě Seiko obchází a jen parazitují? 

Moc dík. Mějte se, Petr 

Přidám se k ostatním. Vyber si pravé Seiko, Citizen, Orient, nějaký microbrand, pilotky Stowa, Laco a tak. Na Helveti.cz Chronoshop.cz Timestore.cz anebo tady v prodejní sekci najdeš spoustu pěkných hodinek všech cenových kategorií. S tím, že je časem můžeš prodat dál, když pocítíš potřebu se posunout.

Ale pokud si budeš pořád stát za svým, tak se skládáním oslov místního člena @Lukáš3

https://forum.chronomag.cz/forum/161-lukáš3/

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

A co třeba nějaká limitka od Seika, např. Manta Ray, nebo když popustis uzdu peněžence klidně thajské limitky Zimbe. Budeš mít netuctove hodinky, v originálním podání, a s velkou šancí, zachovat si dobrou zůstatkovou hodnotu.

• Dát hlas 1
Odesláno

Bymi zajímalo , jag tostěmama “ vopravdovejma hodinkamama “  jakože dopadlo …. Vot neděle ani čárka…. Třebajako “ hele kucí , máte recht ! koupím si něco takovýho jagste psali”

možná jeještě čas ….. jojo dejmetomu čas ….. 

Odesláno
před 3 minutami, FantasticFabio napsal:

Bymi zajímalo , jag tostěmama “ vopravdovejma hodinkamama “  jakože dopadlo …. Vot neděle ani čárka…. Třebajako “ hele kucí , máte recht ! koupím si něco takovýho jagste psali”

možná jeještě čas ….. jojo dejmetomu čas ….. 

IMG_2636.jpeg

Odesláno

Borci dík všem za reakce - i těm, kteří povýšeně hned machrovali a bídovali.
Jak jsem psal, jsem tu novej, z čehož jsem doufal, že bude zřejmé, že tomu prostě nerozumím a proto jsem se ptal. 

Jasné je, že na Seiko mod kašlu. Libilo si mi jen, že si můžu hodinky "naklikat" podle představ. A proto jsem se i ptal jestli to je ofiko Seiko nebo ne🤷‍♂️
Nedošlo mi, že napodobují "top" značky a modely jiných hodinek. 

Takže budu pátrat dál, ale sám moc nevím co chci, tak se rozhlížím. Budget ideál 20k třeba, když 10k lepší, když 35k a dejchnou na mě, tak třeba i tak. 
Chtěl bych automaty, průhlednou spodní stranu, otočnou lunetu a libí se mi (není nutné) ukazatel rezervy chodu - pokud si tedy správně myslím, co to je - a sice, že mi ručička ukazuje víceméně, kdy bych měl hodinky "natáhnout"?  

Ne žádné formální "k saku", ne nějakej mainstream, ale spíš něco neobvyklého. Třeba limitku. A ne použité, chtěl bych funglovky. A jestli si udržejí hodnotu mi je jedno, budu se je chtít nechat (první hodinky). 

Tak dík a sorry za pozdní reakci, ale nesedím u hodinek každej den, tak jsem to musel projít a něco se zas dozvědět. 
Ale bude to asi na dlouho se mnou. 

Odesláno (upraveno)

Nemáš kam spěchat, nemusíš nikomu nic dokazovat. Hodinky ti musí dělat radost. Najdi si svůj styl a toho se drž, protože srdci neporučíš. Můžou se to líbit potápky, tak se na ně zaměř a hledej, co tě zaujme ne na první pohled, ale co tě bude bavit i za týden nebo za měsíc. Třeba zjistíš, že tě zajímá příběh, který je za nějakou značkou nebo konkrétním modelem. Prima, tak si je zkus na ruku. Sedí ti, nejsou velké, malé nebo nějak divné? Na produktové fotce je všechno skvělé... Nebo tě víc budou bavit fieldy, nebo sportovní univerzální hodinky. Možná tě nebaví tříručky a chceš chrono. Hledej, prohlížej, zkoušej na ruce a neukvapuj se. Možná ti udělají radost Seika. A proč ne? Se svými SSK023K1 jsem navštívil hodně drahých butiků a kromě jednoho na Václaváku, kde obsluhuje nějaký východoevropan, nad nimi nikdo z komunity neohrnul nos. Seiko není ostuda. Nebo se ti můžou líbit Citizeny, a zase - proč ne? Sám mám pár kousků v záložkách a tu novou limitku Tsuyosa si fakt chci vyzkoušet. Že jsou to levné hodinky? A co jako... Jestli mi udělají radost, tak je mi jedno, co si o tom někdo myslí.

Pokud jde o ty mody, jasně, to je trochu neštěstí. Hodně těch pouzder je až příliš inspirováno nějakým známým, drahým modelem. Ale zase reálně, když si naklikáš nějakou kombinaci, která v podstatě neexistuje... Asi s tím neuděláš extra parádu na srazu Chronomagu, ale když ti udělají radost... Asi bych s tím osobně nezačínal sbírku.

Záleží, odkud jsi. V Praze máš asi největší výběr, ale i u nás na venkově se dá něco vidět. V Brně u Hanáka a v Ostravě H365, kde mají velký výběr i ne moc obvyklých značek (míněno pro běžnou populaci, Ball, Alpina a třeba Orient nebo ten zmíněný Citizen).

Podle toho, co píšeš, bys mohl hodit zrak na Orient Star - https://www.hodinky-365.cz/orient-star-sports-diver-automatic-re-au0307e00b-x1230423. Kromě průhledného dýnka, což u potápek asi moc nebude, splňují rozpočet, otočnou lunetu i ukazatel rezervy nátahu.
V podobné cenovce jsou Tissot Seastar 100 - https://www.hodinky-365.cz/tissot-seastar-1000-automatic-powermatic-80-t1208071109100-x1251729. Osobně by mi vadil strojek, ale je dobré tento typ zmínit.
Mohli bychom pokračovat Certinou (dal bych jí přednost před Tissotem), Midem (dal bych mu přednost před Certinou), nebo nějakými Seiky, t už pětkovými, nebo dospělými. U Seika bych se asi hodně zamýšlel na použitým kalibrem, spíš bych se držel základního 4Rxx než 6Rxx, který je v dražších hodinkách, ale podle mého subjektivního názoru může být víc problematický.

Upraveno uživatelem STRKKT
  • Like 2
Odesláno

Odpověď od STRKKT je super, není moc co dodat. 

Asi bych taky nemířil hned na extra drahé hodinky, možná jen tip v tvojí cenové relaci a požadavcích, zkus mrknout na Orient Star. Mají ukazatel nátahu, ale moc se nepotkává otočná luneta (potápky) a průhled na strojek (obvykle společenské nebo sportovní). Ale cenově v tvém rozpočtu a kvalitní, i nás málo obvyklé hodinky.

Ale jak říkáš, bude to na dlouho a to je dobře, to hledání je stejně ne-li nejlepší, tak určitě důležité a stejně zábavné.

Screenshot_2025-08-08-18-27-09-480_com.opera.browser-edit.jpg

Screenshot_2025-08-08-18-24-18-385_com.opera.browser-edit.jpg

Odesláno

Určitě je lepší zajít do nějakýho obchodu , nejlépe něco co je tady mezi námi v oblibě a podívat se a zkusit fyziš co by se mohlo pasovat….. potápky s průhledem jsou třeba Steinhart Premium 500 …. Jak řikam nejlepší je zkoušet na živo….  Ještě lepší je , už mit něco málo vyhlídnutýho…. Rozhodně bych nekupoval někde tam, kde se zaměřujou spíš na šperky a hodinky prodávaj okrajově….. 

Odesláno
před 5 minutami, FantasticFabio napsal:

Určitě je lepší zajít do nějakýho obchodu , nejlépe něco co je tady mezi námi v oblibě a podívat se a zkusit fyziš co by se mohlo pasovat….. potápky s průhledem jsou třeba Steinhart Premium 500 …. Jak řikam nejlepší je zkoušet na živo….  Ještě lepší je , už mit něco málo vyhlídnutýho…. Rozhodně bych nekupoval někde tam, kde se zaměřujou spíš na šperky a hodinky prodávaj okrajově….. 

IMG_2640.jpeg

Odesláno
před 6 hodinami, hosawole napsal:

Borci dík všem za reakce - i těm, kteří povýšeně hned machrovali a bídovali.
Jak jsem psal, jsem tu novej, z čehož jsem doufal, že bude zřejmé, že tomu prostě nerozumím a proto jsem se ptal. 

Jasné je, že na Seiko mod kašlu. Libilo si mi jen, že si můžu hodinky "naklikat" podle představ. A proto jsem se i ptal jestli to je ofiko Seiko nebo ne🤷‍♂️
Nedošlo mi, že napodobují "top" značky a modely jiných hodinek. 

Takže budu pátrat dál, ale sám moc nevím co chci, tak se rozhlížím. Budget ideál 20k třeba, když 10k lepší, když 35k a dejchnou na mě, tak třeba i tak. 
Chtěl bych automaty, průhlednou spodní stranu, otočnou lunetu a libí se mi (není nutné) ukazatel rezervy chodu - pokud si tedy správně myslím, co to je - a sice, že mi ručička ukazuje víceméně, kdy bych měl hodinky "natáhnout"?  

Ne žádné formální "k saku", ne nějakej mainstream, ale spíš něco neobvyklého. Třeba limitku. A ne použité, chtěl bych funglovky. A jestli si udržejí hodnotu mi je jedno, budu se je chtít nechat (první hodinky). 

Tak dík a sorry za pozdní reakci, ale nesedím u hodinek každej den, tak jsem to musel projít a něco se zas dozvědět. 
Ale bude to asi na dlouho se mnou. 

rozpočet máš slušnej😉

teď jen si ujasnit co vlastně chceš......to je to nej ten prvotní vyběr,to napětí,ten chtíč😀 po těch dream watch

přeju  dobrý výběr a ať si spokojenej 🍻

pokud bych ti něco doporučil tady co je v nabídce tak určo 

• Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...