Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, prepacte ze zakladam nove vlakno, ale uz par dni citam v teme Prim a stale si neviem rady s vybratim strojceka (kaliber 50) z puzdra. Odsroboval som dva srobiky co drzia strojcek, tiez som povolil srobik ktory uchytaval korunku ale stale ho neviem dostat von. Sprava sa ako keby bol zaseknuty, resp. drzany este niecim na protilahlych stranach oproti korunke. Viete mi niekto poradit ako ho vyberiem? Nechcem ho poskodit.

Dakujem.

Odesláno

Většinou tam bývá takový vystřeďovací kroužek, ten se dá vyndat pinzetou a když to nejde ani potom, podívej se, jestli není větší ciferník, než otvor v pouzdru. Potom se musí ještě otevřít hodinky zepředu a vyndat strojek s cierníkem předem.

Kdybys poslal foto, dalo by se asi poradit jednodušeji :whistle:

Odesláno (upraveno)

tak strojek v techto hodinkach pujde ven jen "sklickem", tzn. otoc hodinky a prohlidni rafek se sklickem - v miste vybrani pro nuz odloupni (stejne, jako jsi to udelal se spodnim dynkem) a kalibr s cifernikem je venku.

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno

Viete mi niekto poradit oprava hodin v Bratislave, ktory by dokazal zrestaurovat tieto hodinky? Potrebujem hlavne:

- vymenit sklicko

- vycisis a premazat strojcek

- dat novu sekundovu rucicku (ktora teraz chyba)

- ak sa bude dat zrestaurovat cifernik (opadava farba), alebo ho mozno vymenit

na aukre som vydrazil Primky cal 50, ktore by som pouzil na nahradne diely.

Tieto mam po dedovi (tak ako vacsina tu pritomnych) a rad by som ich dal do poriadku. Pacia sa mi a tesim sa ked si vyberiem paradny remen a dam ich prvy raz na ruku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...