Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 46 minutami, FantasticFabio napsal:

Pokud Zeiss nebo Essilor dělá něco podobného, určitě bych vzal to levnější ….

dekuju za tipy, zkusim tu Lazarskou a uvidim co maji, zeptam se i na to co pises..

• Like 1
Odesláno
před 7 minutami, tmoris napsal:

dekuju za tipy, zkusim tu Lazarskou a uvidim co maji, zeptam se i na to co pises..

Jasný , jen to prokonzultuj ! Jsou to tvoje oči + hlava ( neuroadaptace na brýle ) a hlavně prachy !!!! Víš , že to už by se dalo přepočítat i na hodinky✌️

Odesláno
před 4 minutami, FantasticFabio napsal:

Jasný , jen to prokonzultuj ! Jsou to tvoje oči + hlava ( neuroadaptace na brýle ) a hlavně prachy !!!! Víš , že to už by se dalo přepočítat i na hodinky✌️

Pokud tě někdo bude tlačit do multifokálů, tak chtěj vědět , co se bude dít v případě nesnášenlivosti ?! Nenech se odbýt ! 

Odesláno
před 47 minutami, FantasticFabio napsal:

Pokud tě někdo bude tlačit do multifokálů, tak chtěj vědět , co se bude dít v případě nesnášenlivosti ?! Nenech se odbýt ! 

slysim prvne v zivote. co to prosim je a proc to nekdo spatne snasi? proc naopak bych to mel chtit?

Odesláno
před 21 minutami, tmoris napsal:

slysim prvne v zivote. co to prosim je a proc to nekdo spatne snasi? proc naopak bych to mel chtit?

Sú to okuliare na blízko a diaľku zároveň, kde vrchná časť skla okuliarov je s dioptriami do diaľky a spodná ( menšia časť) je s dioptriami do blízka), pričom prechod dioptrií nie je viditeľný. Niekto to neznáša preto, lebo pri pohľade do diaľky musíš cez okuliare pozerať priamo, tzn. keď sa chcieš pozrieť pod nohy musíš skloniť hlavu, a pri čítaní pozeráš na text spodnou časťou skiel. Mozog si na to musí zvyknúť, niekto to nedokáže, točí sa mu hlava a pod. Dúfam že som to vysvetlil zrozumiteľne.

Ja nosím okuliare cez 40 rokov, blízko aj diaľku a po rokoch keď som mal dvoje, príp. 3je okuliare, furt som ich niekde zabúdal, príp. si zabudol prehodiť do blízka na diaľku a naopak, ma to prestalo baviť a už asi 5 rokov mám multifokál. Zvykol som si na to asi za 2 minúty a iné by som už nechcel. Je to však prudko individuálne a len tak na skúšku je to pomerne drahý špás..keď to ale človeku nevadí, príp. si na to bez problémov zvykne, komfort je k nezaplateniu😉

• Díky 1
Odesláno

ked potrebujes len na citanie, comp, ale do dialky vidis dobre, tak multifokal nepotrebujes.

mam to opacne, do dialky som slepy, citat vidim ok, tak mi multifokal dost vadil

Odesláno
před 47 minutami, Campino napsal:

Sú to okuliare na blízko a diaľku zároveň, kde vrchná časť skla okuliarov je s dioptriami do diaľky a spodná ( menšia časť) je s dioptriami do blízka), pričom prechod dioptrií nie je viditeľný. Niekto to neznáša preto, lebo pri pohľade do diaľky musíš cez okuliare pozerať priamo, tzn. keď sa chcieš pozrieť pod nohy musíš skloniť hlavu, a pri čítaní pozeráš na text spodnou časťou skiel. Mozog si na to musí zvyknúť, niekto to nedokáže, točí sa mu hlava a pod. Dúfam že som to vysvetlil zrozumiteľne.

Ja nosím okuliare cez 40 rokov, blízko aj diaľku a po rokoch keď som mal dvoje, príp. 3je okuliare, furt som ich niekde zabúdal, príp. si zabudol prehodiť do blízka na diaľku a naopak, ma to prestalo baviť a už asi 5 rokov mám multifokál. Zvykol som si na to asi za 2 minúty a iné by som už nechcel. Je to však prudko individuálne a len tak na skúšku je to pomerne drahý špás..keď to ale človeku nevadí, príp. si na to bez problémov zvykne, komfort je k nezaplateniu😉

Tady bych jen doplnil, že při reklamaci na nesnášenlivost by ti měl výrobce nahradit tvoje multifokální brýle , brýlemi na blízko a brýlemi na dálku ….. takže vrátíš jedny a dostaneš dvoje …. Nevím jestli se toto ještě někde provádí , ale Rodenstock to kdysi nabízel …. Možná jen extra mega ViP zákazníkům ….. za příplatek. 

Odesláno
před 33 minutami, Harwey napsal:

ked potrebujes len na citanie, comp, ale do dialky vidis dobre, tak multifokal nepotrebujes.

mam to opacne, do dialky som slepy, citat vidim ok, tak mi multifokal dost vadil

V podstatě máš pravdu , ale pro některé uživatele je lepší mít tyto multifokální ergo brýle , protože čtecí vzdálenost ( klávesnice ) je jiná než čtecí vzdálenost na monitoru , popřípadě ještě trochu dál za monitor ( sličná asistentka + magnetická tabule s grafíčkama atp )  Bohužel tyto ergo brýle nejsou vhodné pro řízení auta !!! I když znám lidi co s takovými jezdí 🙈 stejně se musí poradit s optometristou !

Odesláno
před 1 hodinou, tmoris napsal:

Myslel jsem , chtít řešit tu nesnášenlivost ! Multifokály nemusíš chtít !!!! Jen tak pro zajímavost  , Jirka Bartoška nosil bifokály ( zastaralý design leč dobře snášenlivý ) 

Odesláno (upraveno)

aha jasny, diky chlapi za vysvetleni. ja si myslim, ze mi budou stacit jenom bryle nablizko, protoze ja na blizko vlastne vidim v pohode, akorat kdyz to je vzdalenost mensi nez pul metru, tak to vidim lehce rozostrene. Tzn pocitam s tim, ze to budu pouzivat pri praci na kompu a kdyz se behem treba konf callu zahledim do dalky, tak si je sundam.. asi nechci mit bryle nasazene nonstop i pro koukani do dalky.. (aspon ted to tak vnimam)

Upraveno uživatelem tmoris
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 2 hodinami, FantasticFabio napsal:

V podstatě máš pravdu , ale pro některé uživatele je lepší mít tyto multifokální ergo brýle , protože čtecí vzdálenost ( klávesnice ) je jiná než čtecí vzdálenost na monitoru , popřípadě ještě trochu dál za monitor ( sličná asistentka + magnetická tabule s grafíčkama atp )  Bohužel tyto ergo brýle nejsou vhodné pro řízení auta !!! I když znám lidi co s takovými jezdí 🙈 stejně se musí poradit s optometristou !

Dobrá poznámka👍doplním že na čítanie na monitore mám aj tak žvlášť okuliare, lebo multifokál je síce fajn na čítanie knihy, resp. väčšinu činností, ale na dlhšiu prácu na compe je to trochu nepohodlné.

Odesláno

chlapi, jeste me napada: da se asi ocekavat, ze treba za rok dva tri se mi to trosku zas zhorsi a budu muset mit treba o neco vic dioptrii (ted mam 0.75 prave a 0.5 leve). To se pak ty skla vyhodi a do tech obroucek si necham dat nove skla? predpokladam, ze ty skla se asi nijak prodat nedaji..? nebo si proste clovek musi poridit nove bryle i s obrouckami?

Odesláno
před 3 hodinami, Campino napsal:

Dobrá poznámka👍doplním že na čítanie na monitore mám aj tak žvlášť okuliare, lebo multifokál je síce fajn na čítanie knihy, resp. väčšinu činností, ale na dlhšiu prácu na compe je to trochu nepohodlné.

Takhle jsem "dopadl" taky, s multifokálama je to horší. Jinak o.k. ale první nasazení, vyšel jsem z optiky a měl jsem pocit decky rumu na prázdný žaludek😁😁 

Odesláno
před 7 minutami, tmoris napsal:

chlapi, jeste me napada: da se asi ocekavat, ze treba za rok dva tri se mi to trosku zas zhorsi a budu muset mit treba o neco vic dioptrii (ted mam 0.75 prave a 0.5 leve). To se pak ty skla vyhodi a do tech obroucek si necham dat nove skla? predpokladam, ze ty skla se asi nijak prodat nedaji..? nebo si proste clovek musi poridit nove bryle i s obrouckami?

Jen se mění skla. Obroučky zůstávají..

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Tag HEUER, jen drobnost, přestali je vyrábět.... 🙄 Pokud je někdo někde uvidíte, berte. Nejpohodlnější co jsem za 40 let čočkinovství měl...

Odesláno
před 5 hodinami, tmoris napsal:

Ano použité skla se nedají prodat ani vsadit do jiných obrub. Nemusíš si kupovat celé kompletní brýle , můžeš si nechat dát do svých nová skla. Bohužel záleží na jakého optika narazíš , pokud budou tvé obroučky v dobrém stavu , není důvod kupovat nové . 

• Like 1
Odesláno
před 4 hodinami, ThomasB napsal:

S jakou značkou obrouček máte dobrou zkušenost, co se týče kvality?

Porsche Design 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...