ricous Odesláno 13. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2009 Zdravím, vlastním Omegy PO a mám i certifikát COSC. Jelikož mi při běžném nošení utečou kupředu za den asi tak o 3 sec, chtěl jsem jim přes noc utáhnout otěže a trochu je srovnat. Dle COSC certifikátu mají mít největší zpoždění při horizontálním uložení ciferníkem nahoru a tak jsem je takto na noc ukládal. Jenže ono nic - při této poloze zůstanou ráno ve stejném odchylkovém stavu, jako při ukládání večer. Rád bych proto věděl, jestli má někdo podobné zkušennosti. Mám bez ohledu na certifikát zkoušet i jiné polohy (hodinek ) a provádět vlastní šetření? Je možné, že při měření na COSC certifikát byl strojek ještě nový, "nesedl si" a proto jsou nyní údaje jiné? A další dotaz k certifikátu obecně - jak probíhá měření? Testy jsou na 15 dní v různých pozicích, ale kdy a jak dochází k jejich nátahu? Je test 15 dní bez přestávky? Jsou hodinky celých 24 hodin v jedné neměnné pozici? Díky za odpovědi na laické dotazy. R. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romulada Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2009 Buď v naprostý pohodě a nestresuj se - tvoje hodinky šlapou perfektně! U chronometru je povolena denní odchylka od -4 do + 6 vteřin za den, tak co tě trápí? V laboratořích COSC se testujou jenom samotný strojky - ne skompletovaný hodinky. Jak a kdy se strojky natahujou, se mi objevit nepodařilo, ale jinak tabulku s jednotlivými hodnotami a popisem měření najdeš tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2009 .......... Mám bez ohledu na certifikát zkoušet i jiné polohy (hodinek ) a provádět vlastní šetření? .......... Není nad vlastní měření! Už jen ta sranda kolem toho. Pak se pochlub, jak se Ti podařilo překonat COSC úředníky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2009 strucny popis: 1. testovany jsou pouze kalibry pred ulozenim do pouzdra (musi mit vterinovku) 2. rozdilne normy pro male strojky a jine pro 20mm a vice 3. testovano 15 dni, kazdy den je to pri trech teplotach 8, 23, 38 stupnu celsia a peti polohach vlhkost tusim 60% 4. natahovani je denne automatem jsou ve specialnim platovem pouzdr a couha hridelka opatrena spec. korunkou pro chyceni automatem 5. maji specialni ciferniky s takovou stupnici aby se to dalo odecitat digitalni kamerou s automatickou analyzou obrazu 6. povolena odchylka -4 az +6 s/24h Skusebny jsou i ve Francii a Nemecku - pouzivaji stejne normy jako COSC ale napriklad v Nemecku v Glashutte (od 2006) jsou pod dohledem Nemeckeho metrologickeho uradu (LMET) testovany hotove hodinky v pouzdre !!! v COSC jsou hole stroje s kteryma se jeste neco dela (davaji se do pouzder). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2009 obrazek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2009 tak bod cislo 3. ode mne asi moc nesedi protoze ten obrazek znam a je verohodny i dle ISO 3159 ja vychazel z casopisu "Hodinky" 2/2008 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se