Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  enicar2 napsal:
Pár amatérských fotek darovaných hodinek. Kalibr ETA 2824. Z jakého roku můžou být?

Nádhera :), zkus se zeptat Andrého Stoppoka v Glashutte http://www.as-glashuette.de/ AS-GLASHÜTTE/SA

André Stoppok - Dresdner Strasse 7 - D-01768 Glashütte

- ahoj, Pepa

Odesláno
  Apep napsal:
Nádhera :), zkus se zeptat Andrého Stoppoka v Glashutte http://www.as-glashuette.de/ AS-GLASHÜTTE/SA

André Stoppok - Dresdner Strasse 7 - D-01768 Glashütte

- ahoj, Pepa

Děkuji za tip. Zmiňovaný pán mi napsal vše, co jsem chtěl vědět.

Odesláno

Tohle vyráběli v polovině devadesátých let při pokusu o jakousi trasnsformaci firmy. Přestali dělat spezimaticy a spezichrony a zkusili to s Etou 2824 v základní verzi. Asi jediný trh, kde něco prodali, jsme byli my. Celkem sem vozili čtyři typy, začínali na ceně 1960 a v prodeji byly tak rok. Asi je nikdo moc nekupoval, tak je zlevňovali, já si jedny koupil za 1600 a pak ještě jedny za 1550. Mám i prodejní doklady, ale nemám čas je hledat. Další dva typy jsem už nechtěl, nelíbily se mi. Já jsem oboje koupil v hodinářství u pana Havlíčka na Malé straně.

post-2133-1237655116.jpg

post-2133-1237655148.jpg

Odesláno

Ty s bílým ciferníkem jsou perfektni, Mischo!

Pouzdro a ručky mě neberou, ale ciferník je bomba.

V první moment jsem se až lekl, že to je email :) Hezkej font číslic a krásná vintage barvička.

Odesláno
  mengelis napsal:
tak se s námi ale o info poděl a nesysli si jej pro sebe :-)

Takže přikládám znění odpovědi : Hello,

the watch ist from the year 1991 - 1993 manufactured in Glashutte GUB /

Glashutte Original. The movement is ETA 2824 or 2892. Price today 80-200

Euro.

• po měsících...
Odesláno

Naměřená odchylka po dlouhodobém pravidelném nošení a lehkém ručním dotažení před spánkem je +2s až +5s za 1 den (2krát je tedy seřizoval hodinář) ... :speak_cool:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...