Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nečekané shledání.

Někdy v roce 1990, jsem si jako mladý poručík zakoupil v Holešovické tržnici, hodinky Orient se zeleným číselníkem a komplikací, Day date a Multi-Year Calendar. V kalendáři jako první vyznačen rok 1988. Vzpomínám, že tehdy stály asi 2.500 Kčs. Moc jsem je nenosil a po nějakém čase je prodal kamarádovi, kterému se tehdy moc líbily. A plynul čas, až přišla událost, která mě vehnala slzy dojetí do očí. Minulý týden mě kamarád přišel pogratulovat k narozeninám a jako dárek, mi po 33 letech věnoval „mé“ Orienty. Krásné jako tehdy, přesně jdoucí v dobrém zachovalém stavu. Když jsem si je poprvé po mnoha letech opět nasadil na ruku, byl jsem šťastný a zároveň i velmi smutný. Mé Orienty mě neúprosně připomněly běh času, a jako by se mě v tichém tikotu ptaly „Co jsi v těch uplynulých letech dělal?“ Přetěžká otázka. Jak odpovědět? Co jsem udělal dobře, co špatně? Koho jsem potěšil, komu jsem pomohl, komu ublížil? Co jsem měl udělat jinak, co jsem neměl udělat vůbec? Neodpověděl jsem, nechci hodnotit minulost a nechci sám sebe soudit. Snad mi to mé Orienty odpustí. Ovšem v té nostalgické chvilce rozjímání mě připomněly i těch, které jsem měl rád a které už nikdy nespatřím.

Přiložená fotografie je nově pořízena s mým tehdejším odznakem a průkazem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 6
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...