Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Viem, viem. Uz sa tu riesili tipy na hodinarov, ale mam pocit, ze tema hodinarov v Bratislave by mala mat samostatne vlakno. Musi tu predsa byt daky dobry hodinar. Naozaj ho nikto nepozna? Posielat hodinky postou na Gemer sa mi nechce. V BA mam len same zle skusenosti. Nie ze by hodinari neodviedli svoju pracu, to nie. Dokonca mozno aj s radostou, ale ja ako milovnik jemnej mechaniky nechaoem ako moze hodinar zanechat napriklad zapatlane sklicko. Alebo pri beznej vymene sklicka pokrivi rucicky. Stalo sa mi aj, ze sa mi po "uspesnej" oprave vratili hodinky s odlupnutou farbou na ciferniku a poskriabanymi rucickami. Asi som perfekcionista, ale pre mna nie su hodinky len na ukazovanie casu.

Odesláno
Viem, viem. Uz sa tu riesili tipy na hodinarov, ale mam pocit, ze tema hodinarov v Bratislave by mala mat samostatne vlakno. Musi tu predsa byt daky dobry hodinar. Naozaj ho nikto nepozna? Posielat hodinky postou na Gemer sa mi nechce. V BA mam len same zle skusenosti. Nie ze by hodinari neodviedli svoju pracu, to nie. Dokonca mozno aj s radostou, ale ja ako milovnik jemnej mechaniky nechaoem ako moze hodinar zanechat napriklad zapatlane sklicko. Alebo pri beznej vymene sklicka pokrivi rucicky. Stalo sa mi aj, ze sa mi po "uspesnej" oprave vratili hodinky s odlupnutou farbou na ciferniku a poskriabanymi rucickami. Asi som perfekcionista, ale pre mna nie su hodinky len na ukazovanie casu.

U koho si bol?

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...&hl=hodinar

http://www.stare-hodiny.sk/sk/O-firme.alej

Odesláno

Bol som na Martincekovej (uplny fuser) a aj u vychvalovaneho hodinara v tom nakupnom stredisku v Ruzinove nedaleko Martinskeho cintorina (ochota, ale sklamanie). V Auparku som videl iba taky maly stanok uprostred pasaze s dakym mladym chalanom. To asi nebude spravny hodinar, ze?

Odesláno
Bol som na Martincekovej (uplny fuser) a aj u vychvalovaneho hodinara v tom nakupnom stredisku v Ruzinove nedaleko Martinskeho cintorina (ochota, ale sklamanie). V Auparku som videl iba taky maly stanok uprostred pasaze s dakym mladym chalanom. To asi nebude spravny hodinar, ze?

No sklamanie je hľadať hodinárov v nákupnom centre.

Pozri na ten druhý odkaz, čo som sem dal.Pýta trochu viac, ale ja som bol spokojný.

Odesláno (upraveno)

no v Ruzinove som si dal menit sklicko, po jednej reklamacii, ze netesni bolo "namazane tesniacim olejom" ktory bol vraj vytlaceny tym, ze som sa kupal vo vani s teplou vodou. Po tejto reklamacii som ich teda do "teplej" vody nedaval. Raz som ponoril ruku na dno mojho nafukovacieho deep diver bazena do uzasnej hlbky 70cm kde asi def. podlahli znicujucemu tlaku, zatiekly a nadobro zhrdzaveli. Kedze slo len o Casia, sice nastvany ale hodil som ich do suflika kde smutne odpocivaju ako memento hodinarciny.

Rovnaky hodinar iny pribeh (servis zaroven s Casiami). 100 rocne nastenne hodiny (ktore sam ocenil odhadom na okolo 30tis) boli vyservisovane, zavada odstranena, funkcnost predvedena.

Na prevoz kyvadlo pripevnene k zadnej stene priesvitnou lepiacou paskou. Po odstraneni pasky doma samozrejme sla dole aj povodna farba zadnej steny.

Tohto hodinara odporucam na vymenu baterie hodiniek do 500sk

EDIT:

Hodinar v stanku v Auparku sice nevyzera velmi profesionalne, ale opak je pravdou. Ochota, kvalita, rychlost. Odporucam k jednoduchemu servisu quartz hodiniek. Vraj robia aj zlozitejsie veci a maju dielnu, to som ale neskusal.

Upraveno uživatelem Filini
Odesláno

Nerád píšem, ale toto stojí za to, pridám i svoju skúsenosť.

Po nie veľmi šetrnom zaobchádzaní (pracujem v kancelárii a pobúchal som trošku viac po spinkovačke), mi Zena (Valjoux 7750) vykazovali stabilnú odchylku +50s/deň.

Pred týmto incidentom týždenná odchylka musela byť malá, lebo som s tým nemal problém, neviem to presne ale rátam do ?10s/týždeň.

Rozhodol som to riešiť:

Návšteva č.1: Na odporúčanie známeho som navštívil hodinára na Radlinského ulici. Slušný prístup, vysvetlil mi, že to nebude také ľahké a bez vibrografu to nepôjde, on ho nemá zapnutý, nech prídem o týždeň a že i tak výsledok môže byť ?10s/deň.

Návšteva č.2: Po týždni som prišiel znova, asi si ma nepamätal, lebo bez reči otvoril hodinky a ?nastavil?. Keď som sa ho opýtal, či nepotrebuje vibrograf, povedal že on ma také nastavenie už v ruke, a vypýtal si 70,-Sk. Výsledok bola stabilná odchylka +25s/deň.

Návšteva č.3: Pri kúpe remienka v Auparku som sa opýtal na nastavenie. Vraj to nie je problém, ale na počkanie to nebude. Musia dať hodinky na vibrograf a ten majú v dielni. Mám sa zastaviť o 3dni.

Návšteva č.4: O tri dni som prišiel pre hodinky, iný zamestnanec mi s ľútosťou oznámil, že ich ešte nedoniesli z dielne a mám prísť nasledujúci deň.

Návšteva č.5: Tak som si prišiel pre hodinky nasledujúci deň. Zase iný zamestnanec mi z ľútosťou oznámil, že hodinky ešte nie sú v stánku ???. Tak som mu vysvetlil, že som tam už druhý krát. Po telefonáte ?do dielne? začal hrabať v skrini a našiel, na spodnej polici moje hodinky. Ospravedlnil sa mi, vypýtal si 400,-Sk, dal mi do ruky blok z pokladne a dôrazne mi kládol na srdce, aby som si blok odložil a keby niečo nebolo v poriadku, nech sa kľudne zastavím. Výsledok = stabilná odchylka +25s/deň.

Návšteva č.6: Náhodne som sa zastavil pred hodinárstvom v OD Centrum v Karlovej Vsi. S nedôverou som sa opýtal na nastavenie. Hodinár mi zobral hodinky, pochválil stroj, vysvetlil na ako funguje vibrograf, ukázal monitor pred nastavením i po nastavení, kvapol olej, očistil závit a poprosil si 1,- ?. Človek, ktorý sa na nič nehral to zvládol asi najlepšie, t.j. súčasná odchylka +5~7s/deň.

Nechcem robiť závery, ale nech hodinársky boh ochraňuje človeka s nejakými lepšími hodinkami v Bratislave.

• po měsících...
Odesláno

Bol som si dat vymenit bateriu v hodinarstve na rizemi v AUPARKU a bol somvelmi nespokojny. Jednalo sa o drahsie hodinky nemenovanej poprednej znacky. Ten co tam vymienal tie baterky (volajme ho hodinar) mal velke rezervy v znalostiach veci suvisiacich s hodinami. Tvrdil mi napr. saphire glass (saphire crystal glass ) neznamena, ze mam zafirove sklicko ale ze to je informacia o tom, ze vo vnutri mam zafirovy kamen... nevadilo mu, ze ani po 10 rokoch pouzivania na sklicke nebol ani jeden skrabanec. Co vsak bolo najhorsie, hodiny mi vratil sice s vymenenou bateriou ale s prachom pod sklickom a tolko skarabancami na kove, ze som ostal sokovany. Pozeral som si ich az v aute a chcel som sa vratit, ked som vsak videl aky je to amater, tak som radsej nastartoval a isiel prec. Dodnes som nahnevany a to uz je davnejsie. Nikomu, kto chce robil cokolvek na drahsich hodinkach (okrem vymeny remienku) neodporucam do toho akoze hodinarstva cokolvek davat robit. Neodoprucam!

Odesláno

Presiel takmer rok odkedy som zalozil toto vlakno a za tu dobu som sa dopracoval az k tomu, ze si hodinky opravujem sam. Dokonca sa na mna zacinaju obracat ludia co potrebuju daku opravu, ci rekonstrukciu svojich starych hodiniek. Pekna vizitka (nielen) Bratislavskych hodinarov!

Odesláno

Je to tak. V Bratislave nemam skusenosti s hodinarmi vsade ale dat si otvarat hodinky nad 50.000 SKK v Auparku neodporucam. Ani vedomosti nie su na urovni hodinara. Vymenit remienok si tam pokojne chodte, to vam spravim ale aj ja na ulici. Vymreli uz klasicki hodinari, ktori sa vyznaju v mravencej praci pod lupou???

Odesláno

ja nerozumiem, bohuzial to je zrejme tak,ze su tu zli hodinari, no tym, ze na nich budete neustale kydat a nadavat sa nic nespravi :) ako pise JJ, zobrat hodinky do Viedne, a hotovo... ked uz ma niekto hodinky s hodnotou par tisice ?, tak nech je servis adekvatny hodnote hodiniek a zbehne par km do Viedne a urobi si popritom super vylet v nadhernom meste s rodinkou ;)

• Po roku...
Odesláno

Ja mam zatial s hodinarom na Radlinskeho dobre skusenosti, nastavoval mi hodinky, obcas ma nejake pekne na predaj. Som zvedavy ako dopadnu u neho aviatory, tie maju vraj vydratu spojku (co neviem moc ako vyzera, pripomenulo mi to ex-sluzobnu toyotu)

• Po roku...
Odesláno

Včera som si bol po týždni u hodinára pre hodinky.Dal som mu NOS číselník so šedým pruhom a traktory s perfektným púzdrom, na ktoré som čakal 2 roky počas ktorých som prekopával burzy. Chcel som skompletovať hodinky aby boli top ozdobou zbierky.Včera mi ich dal spolu ešte s jednými hodinkami.Keďže som sa ponáhľal a bol som s dieťaťom ,

pozrel som sa na ne až večer a s hrôzozu som zistil že mi môj číselník vymenil sa síce na prvcý pohľad dobrý, číselník, s pruhom, ktorý ale pod lupou už kvitne.Ide ma z toho šlak trafiť, keď už okrádajú takýmto spôsobom. Ak chcete vedieť miesto - Bývalá steinerka pri pofise v pasáži firma VITI.Ako mu to však dokázať, ide o tvrdenie proti tvrdeniu. Bojím sa že takto postupujú a privyrábajú si viacerí hodinári v BA. Keďže ich je v BA asi 5 , tak nemáme na výber.

• Po letech...
Odesláno

Keďže som sa z rôznych fór dozvedel, že v Bratislave už defacto neexistuje dobrý hodinár, tak som z kadejakých recenzií uvážil, že skúsim hodinára v Auparku (pod eskalátormi).
Neviem ako to napísať v skratke, takže sa možno trochu rozpíšem, ale snáď to pomôže ostatným pri výbere hodinára...

Odniesol som tam rovno troje PRIMky. Jedny na nastavenie (trošku utekali), druhé na vyčistenie sklíčka a tretie na generálku. Podotýkam, že vizuálne boli všetky v tip-top stave, keďže som ich kupoval pár týždňov dozadu a dával som si záležať na tom, aby vyzerali ako nepoužívané...
Bolo mi rovno povedané, že majú dovolenky a nech rátam s opravou cca mesiac, ale že to sklíčko mi vyčistí hneď. Hovorím si fajn, vybehol som zatiaľ do bankomatu a pri návrate ma pánko víta s tým, že sklíčko vyčistil, ale keď ich otváral, odluplo sa mu z číselníku, pretože určite v nich bola niekedy v minulosti voda... a že odporúča generálku aj tých... tak fajn, stáva sa, nepoznám pôvod tých hodiniek... ešte mu hovorím, že sa pokúsim zohnať nový číselník kým to začnú generálkovať... O dva dni som tam nabehol s novým číselníkom, na čo mi úplne iný hodinár hovorí, že "jéééj, to môžem znovu rozoberať, ja som ich už zgenerálkoval". Hovorím si fajn, tak ich asi otvorí, vymení číselník (keďže netreba zhadzovať ani ručičky) a pojdem domov s hodinkami... Bohužiaľ, vraj mi zavolá, keď to bude. Na moju otázku, či za týždeň, mesiac, alebo kedy, iba pokrčil plecami... A vraj na tých tretích, čo som chcel generálkovať hneď, je prasknutý rubín a musí niekde zohnať buď rubín, alebo celý diel. 

A tak prešiel mesiac... medzitým som tam bol 2x kúpiť nový remienok na iné hodinky a pánko sa mi chválil, že tie kde má výmeniť číselník už dva týždne idú presne v kolíske, ale k tej výmene sa stále nedostal a ten diel na tie tretie už má, takže všetko je super... Po piatich týždňoch, keď už som tam ja informatívne volal, mi povedal že veď tie s číselníkom sú už opravené niekoľko dní, že si pre ne môžem prísť. Bežal som tam na druhý deň a doma si hovorím, že fajn, na sklíčku síce pribudlo pár škrabancov, ale viem, že ten polykarbonát je naozaj citlivý, tak som to neriešil, veď to rozleštím... Na druhý deň som však zistil, že hodinky mi utekajú už o 15 minút. Odniesol som ich naspať a popri reklamácii som ho slušne poprosil, nech dáva vačší pozor na sklíčko, že je citlivé... Brnkol som na zlú strunu, pretože sa na mňa osopil, že či si myslím, že on mi doškriabal sklíčko a okrem toho, že či používam mobil, lebo že ak áno, že nech sa nedivím, že mi utekajú. A že tých 15 minút je ešte nič... Že v 70tych - 80tych rokoch mobily neboli...

Poobede mi už volal, že hodinky sú opravené, ale že podľa toho, čo našiel vo vnútri, sú po prudkom náraze... Po tejto informácií som pomaly stratil reč... Ale že fajn, že on to nebude riešiť, ako je to možné, že nech si pre ňe prídem a že tie s tým rubínom neopravil, lebo tam je vraj zlé všetko a nemá zmysel ani zhánať nový strojček, pretože on je presvedčený, že aj ďalší bude taký istý... Fajn, idem pre ne, zoženiem funkčný strojček a dám ich opraviť inde... Tak som tam v priebehu hodiny stál pred ich kioskom a keď som dostal tie hodinky do rúk, to som už myslel, že som naozaj v zlom sne... Číselník komplet celý fľakatý, ako keby ho zatopila voda, v kraji náznak plesne, alebo hrdze... Hovorím zase inému chlapovi, čo obsluhoval, že muselo prísť k nejakému nedorozumeniu, ale môj ciferník bol ako nový a toto je úplný vrak... Ten iba pokrčil plecami, že to je vylúčené, ale že zavolá hodinára... Ten sa v telefóne začal opäť len urážať, že o čom to rozprávam, že ja som to také priniesol, že on za svoju robotu ručí... A keď som mu povedal, že ja už začínam mať pocit, ako keby som bol divný ja, pretože všetko čo spravil som zatiaľ reklamoval, tak mi odpovedal, že aj on má pocit, že som divný... a týmto ma už úplne dorazil... Okrem toho, mi tie hodinky venovala manželka ako narodeninový darček a keď ich teraz po "oprave" videla, mala chuť ísť ich otrieskať o hlavu všetkým auparkovým hodinárom...
A mimochodom, doma som si obzrel ti hodinky "po páde" a naozaj je púzdro z ľavej strany trošku narazené. Nebudem však robiť žiadnu konšpiráciu, pretože naozaj to tam mohlo byť už keď som ich kupoval, ale že by som si to nevšimol, keď som leštil sklíčko je zvláštne...

No aby som nebol iba kritický, tie prvé hodinky len odmagnetizoval pružinku (napriek tomu, že jeho kolega mi tvrdil, že tiež potrebujú generálku za 50?) a tie už skoro mesiac šlapú...

Odesláno

fajn hodinar v BA.  Astra (Prievozska) po fitkom. Naozaj vie..chodim k nemu po rozumy a uz mi aj servisoval par hodin.

aj ked bastlim, chodim si k nemu "lisovat" sklicka

myslíš Hodinárstvo Denisa, Martinčekova 33 ???? ... lebo to je jediné, čo mi našiel gúgel tam v okolí...

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...