Přejít na obsah

Zenith 2009 Vol.II

maxs

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

...Nechápu, proč se na fóru do Zenithu tak šije, naopak kladně hodnotím snahu vyrábět odlišné hodinky. Zenithu fandím a každý rok se těším na nové modely. Jsem ohromen strojkem ElPrimero, který považuji za nejlepší kalibr, který se kdy vyrobil...

:offtopic: Snowe, mě to ani neudivuje. Už jednou jsem se setkal s obdobnými reakcemi, to když jsem začal před 12 lety jezdit na Ducati. Velmi podobné reakce... tehdy jsem to nazval - no, ale to snad až někdy jindy, snad až se někdy potkáme osobně, no flame :guitar:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten obrázek je hovadina, materiál nemá vliv na velikost Von Misesova vnitřního napětí, které vzniká jako reakce na tu sílu.

Edit: Koukám, že to asi nebude síla, ale přetížení. V tom případě neříká obrázek nic jiného, než že je Zenithium lehčí.

Upraveno uživatelem chose
Odkaz ke komentáři

Takže praktický dopad na chod stroje nevalný?

To si zas tvrdit netroufám, hodinář nejsem, ale myslím, že jsou ve strojcích součástky na přetížení náchylnější, než zrovna relativně masivní můstek. Jestli je taky dělají ze Zenithia je další věc. Nějaké rozumné porovnání s běžným materiálem by se dalo provést leda kdyby se člověk dostal i k pevnostním a houževnatostním charakteristikám Zenithia, což je nejspíš sci-fi.

Na tom obrázku mi vadí spíš to, že je to marketingový technobabble typu Horst Fuchs, převedený do grafiky..

Odkaz ke komentáři

To si zas tvrdit netroufám, hodinář nejsem, ale myslím, že jsou ve strojcích součástky na přetížení náchylnější, než zrovna relativně masivní můstek. Jestli je taky dělají ze Zenithia je další věc. Nějaké rozumné porovnání s běžným materiálem by se dalo provést leda kdyby se člověk dostal i k pevnostním a houževnatostním charakteristikám Zenithia, což je nejspíš sci-fi.

Na tom obrázku mi vadí spíš to, že je to marketingový technobabble typu Horst Fuchs, převedený do grafiky..

Uspokojující odpověď. Díky.

Odkaz ke komentáři

Ten obrázek je hovadina, materiál nemá vliv na velikost Von Misesova vnitřního napětí, které vzniká jako reakce na tu sílu.

Edit: Koukám, že to asi nebude síla, ale přetížení. V tom případě neříká obrázek nic jiného, než že je Zenithium lehčí.

Pekne napísané :).

Na tom obrázku je podľa mňa jediná dôležitá informácia: ak tresnem o zem obyčajné hodinky, hrozí deformácia toho mostíka. Pri Zenithe je v rovnakej situácii menšie riziko poškodenia strojčeka.

Akému nárazu v praxi zodpovedá preťaženie 10 000 G neviem posúdiť a Von Mises mi nedvíha telefón.

Odkaz ke komentáři

Pekne napísané :).

..Pri Zenithe je v rovnakej situácii menšie riziko poškodenia strojčeka..

Díky :).

Tuhle informaci ale obrázek nepodává. I když zanedbáme křehkolomové vlastnosti materiálu, platilo by to jen v případě, že poměr pevnost : objemová hmotnost je u Zenithia větší, než u "Classic" materiálu. Obrázek by mluvil jasnou řečí, kdyby nezobrazili napětí, ale využití materiálu (poměr napětí : pevnost). Že je na tom Zenithium lépe, jsem i ochotný uvěřit, ale těžko tam bude rozdíl tak obrovský, jako u napětí na grafice. Což by pak nesplnilo účel marketingového oddělení, totiž ohromovat lidi čísly a veličinami, kterým nerozumí.

Edit: V kostce - obrázek ukazuje různá napětí na různých materiálech, o tom, jak který materiál napětí snáší, taktně mlč(ž)í.

Upraveno uživatelem chose
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj vsichni,

koupil bych si rad Defy Xtream Chrono Flyback nebo Defy Classic Air Chrono Flyback, akorat nikde nemuzu najit (ani na strankach Zenith, kde jsou nove modely jen v katalogu) z jakych jsou presne jednotlive hodinky materialu. Nekde jsem cetl, ze z titanu, ale to plati asi pro Xtreamy, Classic jsou z oceli? Jak je to s cernenim a s kovovyma paskama?

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Ahoj, co me zarazilo, bylo, kdyz jsem pred cca 2 tydny byl v obchode na Prikope koukat na Zenithy, tak jsem si pri zkouseni ElPrimera Class Moonphase, ze maji cifernik u kraje zrezively. Byla to plocha asi 0,5mm silna podel kraje a asi1,5 az 2mm dlouha. Proste jakoby bylo neco spatne s okrajem ciselniku uvnit, a ten postupne korodoval na prudkem svetel a dostaval zluto rezavou barvu. Vsimla si toho i prodavacka, omluvila se a hned je stahla, PRY HODINARI. To mne taky zarazilo, myslel jsem, ze to hned poslou zpet do fabriky a ne, ze s tim bude neco delat hodinar.

Takze Zenith krasa, strojky ElPrimero uzasne, ale podobne defekty by se u hodinek takove kategorie nemely obevovat. U Rolexek se mi to jeste nestalo. Na ty muzu zirat pod lupou cely hodiny a nenajdu sebemensi chybicku.

Odkaz ke komentáři

Sorry za off-topic.

JPB: Ahoj, ano, presne co jsem psal v rubrice IWC. Uz mam taky dost zkusenosti s tim, co si clovek muze ve znackovem obchode koupit. Vyplati se, si s hodinkama sednout na 10 minut nekam do klidu, vyzkouset vsechny funkce, co maji mit, podivat se na ne ze vsech stran, jestli nekde nejsou poskrabane a pak teprve odejit a zaplatit. Minule jsem videl v Zurichu, jak si tam nejaky pan zkousel Zenithy takovym zpusobem, ze tam bych tam po nem urcite par skrabancu nasel. Navic zlato se poskrabe klidne i rukavem od kosile...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...