Xpak Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2009 Nový kousek, ke kterému jsem se dnes dostal. WENGIA, průměr 42 mm, chromované pouzdro, modřené ručky, vteřinovka na devítce, neoriginální korunka. Hodinky jsou zdá se funkční. Někde jsem tu četl, že hodinky obdobné velikosti a vzhledu s mimostřednou vteřinovkou na pozici 9 jsou obvykle padělky, respektive takové řešení bylo ve své době neobvyklé. Hodinky jsem dostal asi přez asi troje ruce, v pozadí se rýsuje nějaký stařík, který je vylovil z nejspodnějšího šuplete...takže padělek z východu není pravděpodobný. Pomůže mi je někdo přibližně datovat, případně připojí nějaké další informace...díky. Připojuji dvě rychlé fotky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2009 Předělávka s použitím strojku z kapesních hodinek. Jako padělek se to nedá nazvat. Je to prostě předělávka. A s docela pečlivě provedeným ciferníkem. Kdy a kdo to vyrobil, to se už asi nezjistí. U nás podobné předělávky po válce dělalo Lidové družstvo hodinářů (LDH), ale ti měli teochu jiný styl a většinou si svoje výrobky značili. Takže někdo jiný. Chtělo by to nechat nově pochromovat pouzdro a bude to zajímavá paráda.
mischa Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2009 nevýhodou je válečkový krok, z dnešního pohledu dost nepřesný a také citlivý k nárazům a opotřebení. Samotný stroj se dvěma, možná čtyřmi kameny také není nic, co by hodinky předurčovalo k běžnému nošení. Je to ale autentická, téměř dobová předělávka, prostě zu doby, kdy začaly převládat náramkové hodinky nad kapesními.
Xpak Odesláno 20. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Díky pánové. Ještě jeden dotaz: znamená to tedy, že si tehdejší hodináři nechali udělat pouzdra podle rozměru běžných kapesních hodinek a do nich pak "cpali" střeva z kapsáčů? S tou citlivostím je to pravda, hodinky položené na stole šlapou 2 hodiny, pak je vezmu do ruky a zastaví se. Poklepu, položím na stůl a šlapou dál.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se