Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

do mé malé sbírky hodinek přibyl nový kousek. Naneštěstí se mi nepodařilo najít žádné bližší informace. Takže, kdyby někdo věděl, budu vděčný za každý fakt. Na strojku pod číselníkem je značka ve tvaru jakéhosi erbu s písmenem P a číslovkou 170, na ozubeném kole pak * NISUS * 170, jinak nic víc. Průměr pouzdra cca 28 mm.

Za kvalitu fotografií se omlouvám, nezbylo mi, než je cvaknout mobilem. A ten makro moc nezvládá.

post-4432-1240698028.jpg

post-4432-1240698066.jpg

post-4432-1240698107.jpg

Odesláno

Jedny Nisus máme taky v rodině, bohužel po ztrátě těsnosti je zcela zničený ciferník. Ale strojek je jak nový. Byly koupené v 50. letech u nás, takže to asi byla rozšířená značka. Sice není fotka dýnka, ale jsou rovněž antimagnetické?

Odesláno
Jedny Nisus máme taky v rodině, bohužel po ztrátě těsnosti je zcela zničený ciferník. Ale strojek je jak nový. Byly koupené v 50. letech u nás, takže to asi byla rozšířená značka. Sice není fotka dýnka, ale jsou rovněž antimagnetické?

Dýnko je nerezové, hodinky také, nebo alespoň plátované. Na ciferníku je nápis antimagnetic, takže asi jsou.

Odesláno

Díky, pánové. Bohužel toho o této značce moc není k nalezení, alespoň na internetu. Snad někdo kdo sbírá staré katalogy a dobové propagační materilály týkající se hodinek by uspěl. Důležité je že šlapou přesně a zdá se, že rezerva nátahu je taky docela dobrá.

• po měsících...
Odesláno

Zdravim,

aj ja mam hodinky zn. NISUS. Mam ich z rodiny. Su to nerezove hodinky, s peknymi stihlymi rucickami - slzovity tvar, so sekundovkou na pozicii "6" a s arabskými cislicami na kazdej pozicii. Na kryte maju cislo "4636" - asi model, resp. vyrobne cislo. Maju nove sklicko a cierny kozeny remienok. Dal som ich opravit u hodinara, takze su funkcne. Jedina skoda je, ze ocelove puzdro je dost doskrabane, kedze boli iba tak niekde hodene. Ale je to ciste retro. Moj predpoklad este z 2. sv. vojny. Mam preto otazku, ako by sa dalo to puzdro opavit, ci to vobec niekto robi a ci sa to oplati. Info mi piste na roman.tichy@nextra.sk. Vdaka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...