Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Mimochodem, Skalisi, jsi hodný oponent? Můžeš alespoň natuknout, jak to probíhalo, co to bylo za práci? To je zajímavé, podívat se na to z druhé strany...

Jasne, ze hodny. Mel jsem sice pripominky a nekolik otazek, ale navrhl jsem vyborne hodnoceni. Tema bylo zajimave. Bylo stejne, jake jsem mel ja, kdyz jsem psal bakalarku. Nechci ho sem explicitne psat, protoze by to bylo vuci zkousene indiskretni. Jen poznamenam, ze bakalarka byla na tema z astrofyziky. Ale zdaleka nejvic jsem si uzil nasledujici vec. Predseda komise byl nas sef ustavu. A to je skvelej clovek s neuveritelnou prirozenou autoritou a hlavne neuveritelne hlubokymi znalostmi fyziky a schopnosti nad vecmi premyslet a hledat mezi nimi souvislosti. Na svych statnicich jsem si to uzit nemohl, ale ted na druhe strane barikady a tedy bez stresu musim vyseknout poklonu jeho otazkam. Neptal se moc a zadna otazka nebyla nijak zakerna, ale naopak z ni bylo videt, ze tomu rozumi a snazi se zkouseneho primet k tomu, aby se nad podstatou veci zamyslel a nesnazil se jen o vzorce. Byl to opravdovy koncert. Naprosto skvele polozene otazky.

EDIT: A probihalo to tak, ze student/ka zacal/a prezentaci vysledku bakalarske prace, nasledovaly dotazy (komise, oponent), cteni posudku (vedouci, oponent). Pak nasledovalo vlastni zkouseni vylosovanych otazek. Jo a oponent jsem byl poprve.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno
Jasne, ze hodny. Mel jsem sice pripominky a nekolik otazek, ale navrhl jsem vyborne hodnoceni. Tema bylo zajimave. Bylo stejne, jake jsem mel ja, kdyz jsem psal bakalarku. Nechci ho sem explicitne psat, protoze by to bylo vuci zkousene indiskretni. Jen poznamenam, ze bakalarka byla na tema z astrofyziky. Ale zdaleka nejvic jsem si uzil nasledujici vec. Predseda komise byl nas sef ustavu. A to je skvelej clovek s neuveritelnou prirozenou autoritou a hlavne neuveritelne hlubokymi znalostmi fyziky a schopnosti nad vecmi premyslet a hledat mezi nimi souvislosti. Na svych statnicich jsem si to uzit nemohl, ale ted na druhe strane barikady a tedy bez stresu musim vyseknout poklonu jeho otazkam. Neptal se moc a zadna otazka nebyla nijak zakerna, ale naopak z ni bylo videt, ze tomu rozumi a snazi se zkouseneho primet k tomu, aby se nad podstatou veci zamyslel a nesnazil se jen o vzorce. Byl to opravdovy koncert. Naprosto skvele polozene otazky.

EDIT: A probihalo to tak, ze student/ka zacal/a prezentaci vysledku bakalarske prace, nasledovaly dotazy (komise, oponent), cteni posudku (vedouci, oponent). Pak nasledovalo vlastni zkouseni vylosovanych otazek. Jo a oponent jsem byl poprve.

To je zajímavé...co musí ten student udělat ,abyste mu v tom vykoupali čumák? Blbá práce plus arogantní? Jinak, kamarádka ted taky dělá státnice z astrofyziky, v brně. Snad jí to vyjde a bude mít štěstí na oponenta :-).

Odesláno (upraveno)
Pořád tvrdím, že na Slovácku a v Sudetech jsou nejchytřejší lidi. Blahopřeju pane.

PS: mladší synek se dostal do Prahy na medicinu, starší na magisterské na FF UK Pha.

Děkuju pane. A blahopřeju k nadaným potomkům.

Tak to take mam. Celkove hodnoceni velmi dobre, bakalarska prace na vyborne a tez nejaka cena rektora ci co. Nicmene na jedne otazce me pekne podusili.

Vite gratulace! Doktora delas maleho (PhDr) nebo velkeho (Ph.D.)? Ja si minuly tyden jen tak mezi ucenim odskocil na prijmacky do magisterskeho, tak ted jdu zjistovat, jestli jsem taky postoupil.

Gratuluju pane bakaláři a přeju úspěšný postup do "dalšího levelu".

Máš za sebou tu "nejotravnější" část studia - obecné základy (matematika, fyzika, chemie, pružnost .....), teď už tě čeká prohlubování znalostí ve zvoleném oboru, což je daleko zajímavější.

Ph.D. - Technologie makromolekulárních látek, (teď jsem Ing.), ale nevím jak to dopadne, jsem "němčinář" a angličtina bude hlavní problém při dalším studiu.

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno
.......

U nás to je tak, že si vytáhneš otázky, jdeš se hoďku potit, prezentuješ práci (BP, DP), čtou se posudky a potom odpovídáš na vylosované otázky.

Během toho, jsem seděl na potítku mě zaujaly dva výroky kolegy (také studoval při zaměstnání, má cca 20 let praxe v Rubeně) při zkoušení vylosovaných otázek:

"Toto je můj nejoblíbenější kaučuk"

ani ne 30 letému doktorandovi odpověděl na nějaký dotaz takto:

"Nevím, jaké zkušenosti s tímto kaučukem máte Vy, ale já ........"

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...