TomasW Odesláno 19. července 2006 Nahlásit Odesláno 19. července 2006 Dneska mi přišla zásilka od obchodu MacArthur´s z webu yatego.de. První zkušenost s nákupem hodinek z Německa a musím říct že velmi pozitivní. Majitel "obchodu" se mnou vyměnil tak 30 mailů. Opravdu jsem tak vstřícný přístup nečekal. Odpovídal prakticky okamžitě a i když jsem původně chtěl dražší hodinky z nabídky (zde diskutované s Valjoux 7750), sám mi nakonec poradil koupit levnější s větším průměrem a technickým designem. Platil jsem převodem z eBanky v pátek, v pondělí posílal UPSkou zásilku (asi 9 EUR za dopravu) a dneska mám hodinky na stole. Takhle nějak bych si to představoval. Vrátit je můžu bez udání důvodu do 14 dnů a věřím tomu, že by nebyl problém vyměnit za jiné nebo refundovat peníze... Jinak hodinky se mi moc líbí. Asi to nebude nic pro zdejší milovníky klasiky ale nepřijdou mi přeplácané a líbí se mi vyloženě ten vzhled připomínající letecké palubní přístroje. Zpracování na mé nároky bezvadné. Safírová sklíčka vpředu i vzadu s antireflexem, trošku dekorovaný strojek, jednoduše seřiditelné datum na obvodu. Průměr bez korunky je asi 41mm ale vypadají o hodně větší než jsou. Na mojí ruce akorát. Platil jsem 399EUR.
Návštěvník Kamil Odesláno 19. července 2006 Nahlásit Odesláno 19. července 2006 TomasW napsal: Asi to nebude nic pro zdejší milovníky klasiky.... Naopak, tohle je jeden z klasických modelů. Skvělá volba, gratuluji (ještě bys mohl příležitostně udělat pár fotek na ruce).
Ladis Odesláno 19. července 2006 Nahlásit Odesláno 19. července 2006 Moc krásné. Já se stále rozhoduji mezi RT s Valjoux 7750, tímto krásným kouskem co jsi koupil a Tissoty Le locle s římskými číslicemi. Ovšem jak tu čtu, "švýcary" jsou nekvalitní masovka a tak je asi vyřadím ze hry. Do vánoc to musím rozlousknout.
TomasW Odesláno 19. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2006 Kamil napsal: ještě bys mohl příležitostně udělat pár fotek na ruce). Tak tady jsou fotky na ruce...
TomasW Odesláno 19. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2006 Ladis napsal: Moc krásné. Já se stále rozhoduji mezi RT s Valjoux 7750, tímto krásným kouskem co jsi koupil a Tissoty Le locle s římskými číslicemi. Ovšem jak tu čtu, "švýcary" jsou nekvalitní masovka a tak je asi vyřadím ze hry. Do vánoc to musím rozlousknout. Já strašně váhal. Ty RT s Valjoux jsou klasika, vypadají skvěle, podobná situace jako Zeno z řady Magellan nebo Godat. Všechno super. Ale nakonec jsem si řekl, že za 12 tisíc (400 EUR) si můžu koupit klidně tyhle a nějaký klasičtější k obleku si koupím později. Navíc jsem rád, že jsem vzal tuhle XL velikost a ne 38mm RT s Valjoux. Ty jsem už z výběru vyřadil - je to moc malé.
Návštěvník Kamil Odesláno 19. července 2006 Nahlásit Odesláno 19. července 2006 TomasW napsal: Tak tady jsou fotky na ruce... A jaký chlupatý opici jsi to navlékl na ruku? :D:D
TomasW Odesláno 19. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2006 No když hezká modelka nebyla po ruce, nedalo se nic dělat. To je tím bleskem asi. Normálně to nevypadá tak děsně Ale zase musíš ocenit tu pohotovost v reakci - kdy jsi psal ten příspěvek a kolik ukazují hodinky na fotce?
Pedro Odesláno 21. července 2006 Nahlásit Odesláno 21. července 2006 to Ladis: Tissot Le Locle s rimskymi cislicami moze byt zaujimave, ale este som take nevidel. Nemas nahodou neaky log kde by bol obrazok?
Ladis Odesláno 21. července 2006 Nahlásit Odesláno 21. července 2006 Tissot Le locle s římskými číslicemi jsem viděl v Brněnské Olympii, jsou tam dvě prodejny, firmu si už nepamatuji. Jsou podle mého hezčí než předešlé, obrázek nemám, nikde jsem jej na webu nenašel.
zalik10 Odesláno 23. července 2006 Nahlásit Odesláno 23. července 2006 Zdravím.Takže myslíte, že tyto RT se k obleku nehodí?
roon Odesláno 23. července 2006 Nahlásit Odesláno 23. července 2006 zalik10 napsal: Zdravím.Takže myslíte, že tyto RT se k obleku nehodí? no, dle mého názoru moc ne
TomasW Odesláno 23. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2006 zalik10 napsal: Zdravím.Takže myslíte, že tyto RT se k obleku nehodí? Nebyl bych tak kategorický. Záleží na tom, k jakému obleku a pro jakou příležitost. Já nenosím oblek "do práce", beru si ho pochopitelně na určité schůzky a jednání ale i tak obvykle bez kravaty a v trošku víc uvolněném stylu. Podle mě na takové použití by šly. Ale k dvouřadému nebo k vestě určitě ne.
roon Odesláno 24. července 2006 Nahlásit Odesláno 24. července 2006 TomasW napsal: zalik10 napsal: Zdravím.Takže myslíte, že tyto RT se k obleku nehodí? Nebyl bych tak kategorický. Záleží na tom, k jakému obleku a pro jakou příležitost. Já nenosím oblek "do práce", beru si ho pochopitelně na určité schůzky a jednání ale i tak obvykle bez kravaty a v trošku víc uvolněném stylu. Podle mě na takové použití by šly. Ale k dvouřadému nebo k vestě určitě ne. jo souhlasím, bral jsem to spíše z pohledu někoho, kdo má ten oblek vpodstatě pořád, a kravatu též :-)
zalik10 Odesláno 24. července 2006 Nahlásit Odesláno 24. července 2006 TomasW napsal: Nebyl bych tak kategorický.... ....tohle bude asi můj případ. Začnu uvažovat. Má představa k obleku, jsou větší klasické hodinky.
cigi Odesláno 24. července 2006 Nahlásit Odesláno 24. července 2006 Jsou nádherný, gratuluji. Cena se mi zdá výhodná. Myslím, že nemají téměř žádný atribut sportovních hodinek /snad jen nápis airspeed a červenou šipku, tak proč ne k dennímu obleku a kravatě? To přece taky není žádný vrchol společenského oblékání.
Drummer Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 TomasW: Gratuluji ke krásným hodinkám. Mohl bys prosím napsat, jestli je možnost ručního nátahu hodinek a jestli svítí indexy, případně foto? Korunka pravděpodobně šroubovací nebude... Ten ukazatel datumu se posouvá plynule nebo přeskakuje přímo na další den? Díky.
TomasW Odesláno 2. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 TO: Drummer Ano, ruční nátah mají. Indexy svítí (svítí ručky a velké číslice). Na noční foto si netroufám ale zkusit to můžu. Šroubovací korunka není (nejsou určitě dělaný na potápění - jsou waterproof do 100m takže nejspíš přežijou tak maximálně vykoupání), na moje účely mi to vůbec nevadí. Přesun mezi datumy je skokem (skočí to na další číslo asi v 23.58). To nastavování datumu se dělá v první pozici korunky - celkem rychle se dá otáčet tou datumovou šipkou nezávisle na času. V návodu stojí že se datum nemá měnit v čase po 22h asi do 03h, kdy "ve strojku probíhají komplexní procesy spojené se změnou datumu" a v takovém případě se má prý přetočit nejdřív hodiny na třeba 6h ráno, pak změnit datum a nastavit hodiny. Jinak při otočení 2x kolem dokola při nastavování hodin se změní i datum (jinak by se asi logicky nedalo nastavit jestli je třeba 10 dopoledne nebo večer, když datumová šipka má jen jednu polohu). Píšu to asi moc laicky, sorry... Líbí se ti? Já si nejsem úplně tím výběrem jistej. Přijdou mi na ruce poměrně mohutný (na ty účely co jsem chtěl), nemůžu si na ně nějak zvyknout.
Návštěvník Kamil Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 TomasW napsal: Já si nejsem úplně tím výběrem jistej. Přijdou mi na ruce poměrně mohutný (na ty účely co jsem chtěl), nemůžu si na ně nějak zvyknout. Už tě chytá klasická nemoc zdejších lidí. Jen si koupím nové hodinky, začnu přemýšlet, jestli jsou to pravé ořechové a přemýšlím o nějakých jiných. Jsou fakt pěkný, taky jsem o nich jeden čas uvažoval a nezaznamenal jsem tady jedinou negativní reakci. Dej tomu čas, člověk si musí zvyknout na jiné hodinky. Budou se ti líbit čím dál víc, jak je budeš pár týdnů nosit.
zalik10 Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 TomasW napsal: Já si nejsem úplně tím výběrem jistej. Kdyby jsi přemýšlel o prodeji,měl bych zájem! a =)
Drummer Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 TomasW: Díky za reakci, ani jsem tak obsáhlou nečekal . Hodinky se mi líbí moc (bohužel ). Můj momentálně nejžhavější favorit je tento model s kovovým tahem. Překvapilo mě rozpětí cen na internetu, někde za ně chtějí až 800?. OT: Jinak kdybych před měsícem nekoupil auto, tak zde jsou moje vysněné hodinky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se