ramon Odesláno 16. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2009 Jelikož tu bylo několikrát řečeno, že mechanické hodinky jsou nesmrtelné a že nás přežijí, měl bych pár dotazů na odborníky. U jedněch mých hodinek z doby cca 1960-1970 švýcarské výroby bylo třeba vyměnit jedno kolečko. Jal jsem se tedy oslovit autorizovaný servis dané značky a bylo mi odpovězeno: Váš strojek je příliš starý, nejsou již bohužel k dispozici žádné náhradní díly. Tak nevím jestli je takový strojek na vyhození, nebo jsou nějací opraváři kteří dokáží potřebné díly vyrobit. Myslel jsem dosud, že ty hodinářské soustruhy a jiné stroje a nářadí co mají mnozí v dílnách slouží právě k tomuto účelu. Třeba můj hodinář má problém opravit datumovku i na Orientech, které se dosud vyrábí, protože se tam ulomil nějaký kus plastu a radí shánět si jiný strojek na díly, tak nevím...A druhá věc - hranatá akrylová skla. Taková ta co vyčnívají z pouzdra a velice snadno se s nimi o něco třískne. Bývala třeba na starých Poljotech. Dají se někde sehnat, a nebo to pouzdro zasklít jiným způsobem, a nebo rozbití tohoto sklíčka znamená opět smrt hodinek? Díky za vaše postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2009 Jelikož tu bylo několikrát řečeno, že mechanické hodinky jsou nesmrtelné a že nás přežijí, měl bych pár dotazů na odborníky. U jedněch mých hodinek z doby cca 1960-1970 švýcarské výroby bylo třeba vyměnit jedno kolečko. Jal jsem se tedy oslovit autorizovaný servis dané značky a bylo mi odpovězeno: Váš strojek je příliš starý, nejsou již bohužel k dispozici žádné náhradní díly. Tak nevím jestli je takový strojek na vyhození, nebo jsou nějací opraváři kteří dokáží potřebné díly vyrobit. Myslel jsem dosud, že ty hodinářské soustruhy a jiné stroje a nářadí co mají mnozí v dílnách slouží právě k tomuto účelu. Třeba můj hodinář má problém opravit datumovku i na Orientech, které se dosud vyrábí, protože se tam ulomil nějaký kus plastu a radí shánět si jiný strojek na díly, tak nevím...A druhá věc - hranatá akrylová skla. Taková ta co vyčnívají z pouzdra a velice snadno se s nimi o něco třískne. Bývala třeba na starých Poljotech. Dají se někde sehnat, a nebo to pouzdro zasklít jiným způsobem, a nebo rozbití tohoto sklíčka znamená opět smrt hodinek? Díky za vaše postřehy. Cokoliv se dá vyrobit na zakázku (tedy i kolečko), obávám se ale že se ti nebude líbit cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2009 ramon: Občas se dá koupit krabice různých dílů a pak si to musíš přebrat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2009 Proc tak komplikovane? Staci prochazet ebay a Aukro a za par mesicu se objevi stejny strojek v nejakem vraku apod., pak lehce kanibalizovat a vymenit vsechny spatne dily za lepsi. Nejlevnejsi cesta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2009 No, tak to vidíš.................. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2009 No, tak to vidíš.................. Ahoj Mechano, když už je tohle vlákno otevřené, prosím Tě neříká Ti něco značka ARLEA - viz můj příspěvek (dotaz) v kategorii Vintage. Díky moc, Pepa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2009 Ahoj Mechano, když už je tohle vlákno otevřené, prosím Tě neříká Ti něco značka ARLEA - viz můj příspěvek (dotaz) v kategorii Vintage. Díky moc, Pepa Značka Arlea mi neříká nic. Je to zřejmě jen prodejní jméno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se