Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po dvou měsících, co je nosím, jsem se konečně rozhodl že se vám pochlubím.

Breitling B-2 z řady Professional, vyráběny mezi 2000 - 2006. Tyhle jsou 2006, už po úpravě původních kulatých indexů za, pro mě mnohem hezčí, rovné. (Odkaz na starší model - http://www.breitlingsource.com/watch_detai...ssional_30.html). Je to, kromě quartzových modelů jako B1, asi nejvíc pilotně zaměřený model od Beitlingu.

Kupovány od Cybera, tímto ještě jednou díky.

Rozměry 43,2 mm bez korunky, 15 mm výška. Takže žádný extrémní macek.

Tiká v nich upravená ETA 2892 s nástavbou na chronograf a COSC, odchylka je do pěti vteřin za týden (nijak přesně to nesleduju teda, ale když si to jednou za měsíc zkontroluju, vždycky jsem mile překvapen:)

Co se týče pocitů při nošení, první dojem je že jsou poměrně těžké a mají neskutečně pohodlný tah, který se mi i vzhledově dost líbí. I přes spoustu matoucích čísílek na ciferníku jsem se postupem šasu naučil odečíst přesný čas během pár desítek sekund:)

A propos, čísílka a luneta. Luneta se pohybuje v obou směrech, přičemž její vnitřní část se při otáčení pohybuje rychleji než vnější.

Beru do ruky manuál a vyjmenuju vám co všechny ty čísílka ve spolupráci s lunetou umí. Tak tedy:

Násobit, dělit, spočítat rychlost (míle za hodinu, za minutu), vypočítat spotřebu paliva, rychlost stoupání a klesání, převádět námořní míle na klasické, převádět míle na kilometry. Já jakožto nepilot používám občas to násobení a dělení.

Tak to by stačilo, kdyžtak se ptejte dokud mám při ruce jak hodinky tak manuál:)

P.

post-6006-1243160938.jpg

post-6006-1243160954.jpg

post-6006-1243160960.jpg

post-6006-1243160970.jpg

Odesláno
  lib napsal:
Gratuluju.

Zajímalo by mě, jak je to např. s tím násobením. Jak dlouho třeba trvá vynásobit dvě trojciferná čísla? Nebo dělení apod.

Hm, trojciferný.. Čoveče to neumim buď já nebo ty hodinky, spíš hodinky. Ono by to ani nemělo moc smysl, na tý lunetě by se to dalo odečíst tak možná v řádu tisíců. Přesný výsledky se daj odečíst do 1000, tzn třeba 25 krát 40. Pak už je to celkem nepřesný. To samý je to dělení.. Ale řekněme 19 krát 23 máš za pár vteřin přesný číslo, plus mínus jedna.

Odesláno (upraveno)
  Micey napsal:
Hm, trojciferný.. Čoveče to neumim buď já nebo ty hodinky, spíš hodinky. Ono by to ani nemělo moc smysl, na tý lunetě by se to dalo odečíst tak možná v řádu tisíců. Přesný výsledky se daj odečíst do 1000, tzn třeba 25 krát 40. Pak už je to celkem nepřesný. To samý je to dělení.. Ale řekněme 19 krát 23 máš za pár vteřin přesný číslo, plus mínus jedna.

Dík. Omlouvám se za blbou otázku. Vůbec jsem si nedovedl představit, jak se s tím zachází. Už trochu chápu - nastavení poloh a odečet z další stupnice. Pro účely, pro který to bylo navrženo, asi dostatečný. Taky ten AR vypadá moc dobře.

To "přesný" číslo plus mínus něco by mohl být dost dobrej tool taky pro číšníky. :lol:

Upraveno uživatelem lib
Odesláno
  Ejabejaroz napsal:
Tyhle jsou super!!! (Mám je také B) , ale k těm kulatým indexům - není to naopak? Já jsem je kupoval v roce 2001, potom teprve přišly kulaté a matný tah?!

Myslim že ne, protože tohle je rok výroby 2006.. Ale tos mě teda zmátl, takže ty je máš úplně stejný?

Šoupni sem fotku, na porovnání..

Odesláno
  Ejabejaroz napsal:
Tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...20&start=20 je můj příspěvek s fotkami...

No jo, úplně stejný. Asi si radši zkontroluju, co že to vlastně přesně mám:) Jak bys je hodnotil v porovnání s těma GMT? Ty mi totiž poslední dobou nedaj spát, přemýšlím že bych provedl výměnu. Máme koukám podobnej vkus, akorát já mám bohužel vždycky prachy jenom na jedny:)

Odesláno
  Micey napsal:
No jo, úplně stejný. Asi si radši zkontroluju, co že to vlastně přesně mám:) Jak bys je hodnotil v porovnání s těma GMT? Ty mi totiž poslední dobou nedaj spát, přemýšlím že bych provedl výměnu. Máme koukám podobnej vkus, akorát já mám bohužel vždycky prachy jenom na jedny:)
GMT jsou na ruce příjemnější, B2 je "kus poctivýho železa", chronograf je super čitelný, logáro je fajn na ryhlé převody kurzů měn, párkrát jsem ho použil na "rozpočítání účtu mezi několik lidí", GMT jdou lépe do košile s manžetovými knoflíčky a luneta je super na "zaznamenávání počtu piv v hospodě" :thumbsup_anim:
Odesláno

Nádherný hodinky .Gratuluji !!!Poprvé jsem je viděl asi před 9lety na kamarádovi z Německa a hned jsem se zamiloval.. :rolleyes: Podle mne B2 nejlepší Bretling. Malý tip - měl je na tom kaučukovým pásku s nápisem a vypadalo to bombově a nebyly tak těžký.....

• po 2 týdnech...
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...