Přejít na obsah

Kalifx

Členové_50
  • Příspěvky

    4 112
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Kalifx

  • Datum narození 1.11.1973

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    UH
  • Fanoušek značky
    Mnoha

Návštěvy profilu

16 128 zobrazení profilu

Kalifx's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Měl jsem stejný. Bohužel jen na podzim a v zimě 2012, páč se mi trefily zrovna do období "Nic mi dlouho nevydrží". Každopádně z určitého úhlu pohledu byly vlastně asi moje nejoblíbenější Béčka. Asi i víc, než Navitimery. Byly kompaktní, skvěle se nosily a díky rozumné velikosti ciferníku vypadaly správně "busy". Tož užívej.
  2. Já jsem zvyklej bojovat s váhou celý život. Ale v mém případě to nemá cenu svádět na nějaký metabolismus. Prostě se v určitém období rozežeru a když k tomu připojím nějaký ten chlast, tak je neštěstí dokonáno. Naštěstí jsem strávil celý září v Tropei a najel tam na "středomořskej" stravovací model. Díky tomu jsem už zase v řádku. A taky jsem se na stará kolena (když už je tu o nich řeč) vrátil k posilování. Plus nepiju žádný alkohol. Moje předsevzetí je přestat se chodit na socky hádat o politice.
  3. Jojo. A koukal jsem, že už zase máme sladěnou "B" periodu.
  4. Díky. Já na ně taky právě myslel. Skoro furt, i v noci. No a po té, co mě sundávali hasiči z římsy, na který jsem v pyžamu pochodoval sem a tam a s nataženejma rukama ve spánku furt dokola mumlal "leštěnky, vocucanej bonbón, brzdič houpaček, machrindex..." jsem odolávat přestal.
  5. Po mnoha letech detoxu zase v háji...
  6. Vše naprosto v pohodě, rychlé jednání i platba, srozumitelná komunikace. Za mě tedy všechno OK a rozhodně doporučuju.
  7. Já v tomhle směru myslím neregistruju žádnou aplikaci (mnou aktivně používanou), která by aktuálně nebyla nativní pro M(x) procesory. Ostatně i proto jsem čekal s přechodem na tuto architekturu až doteď a jel furt na Intelu.
  8. To samozřejmě vyloučit nelze. Ostatně jak píšu - já už těch Apple přechodů zažil tolik (vlastně všechny), že neexistuje dostatečné množství hormonů, které by mi mohlo pomoct s následky. Ale moje úvaha pramenila z faktu výkonnostní převahy. Ten zbytek je obchodní politika, a to asi jako zákazník ovlivnit nedokážu. Ale v tomto bodě mě zase uklidňuje fakt, že Mac pro mě byl vždycky minimálně z 90 % pracovním nástrojem. Takže pokud za 5 let přijde Apple s dalším přechodem, tak tenhle Mac bude už alespoň dávno a několikrát zaplacen.
  9. Dnes opět po čase Tagliatelle con ragù alla bolognese...
  10. Hele já na Macích pracuju v podstatě nepřetržitě od roku 1997, takže "end2end control" potažmo proprietární model vnímám jako velký benefit Jablek. Spíš jsem chtěl říct, že ten výkon je skutečně a citelně předimenzován. Nebo jinak - když jsem dřív přecházel mezi těmi všemi architekturami (68k, PPC, Intel, ARM) tak jsem u toho nového kompu vždycky někde na horizontu času vnímal přirozené limity. Teď poprvé mám pocit, že tenhle sekáč se prostě jen tak nezakecá. Respektive pokud si nasimuluju blízkou budoucnost v kontextu výpočetní náročnosti předpokládaných činností (AR, VR, AI), tak poprvé cítím, že by se muselo stát něco hodně převratného, abych se s tímhle kompem dostal do situace, že v periodě cca 5 let prostě víš, že už přestává reagovat tak, jak potřebuješ. Ale uvidíme.
  11. Jen tip pro případ, že byste o něm uvažovali. Od poloviny září mám doma tohohle prcka a je to něco neuvěřitelného. Před nákupem jsem četl pár recenzí a v nich uživatelé často zmiňovali, že na něm běží systém jako na telefonu. Jsem si říkal - no potěš koště. To není úplně ideální reklama na výkon. Nicméně pak jsem to pochopil. Prostě kliknete na ikonku a v tom momentě se spustí aplikace a ve stejný moment je připravena k práci. A to mám samozřejmě tu nižší konfiguraci s Maxem, páč bohužel zatím nekradu. Ale i tato verze mi bude sloužit velmi dlouho. Nedovedu si představit, co by ten stroj mohlo utahat. Jasně, nedělám hollywoodský bijáky, ale myslím, že ani ty by nebyly problém. Ten procesor je prostě zvíře. A předpokládám, že až mě v devadesáti budou muset připojit k nějakému přístroji, tak i tohle vobstará tahle krabička. A ani se při tom nezadejchá.
×
×
  • Vytvořit...