Přejít na obsah

Tag Heuer Calibre S - - vs - - Tag Heuer Grand Carrera 17RS

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte mam taku malú dilému poškuloval som po týchto hodinkách ale po tom všetkom čo som si tu prečital so zistil ze moje Omegy Seamaster sú asi najlepšie. Nevedeli by ste mi poradiť ktoré sú presnejšie. Kamarát má Tag Heuer carrera a sťažoval sa mi že mu nejdú presne. Myslím že hodinky za relatívne dosť peňazí by mali byť presnejsie.

Dík za odpovede.

Odesláno
  Hruška Radoslav napsal:
Ahojte mam taku malú dilému poškuloval som po týchto hodinkách ale po tom všetkom čo som si tu prečital so zistil ze moje Omegy Seamaster sú asi najlepšie. Nevedeli by ste mi poradiť ktoré sú presnejšie. Kamarát má Tag Heuer carrera a sťažoval sa mi že mu nejdú presne. Myslím že hodinky za relatívne dosť peňazí by mali byť presnejsie.

Dík za odpovede.

A jak presne bys je chtel mit?

Odesláno

mechanicke hodinky su presne ak robia chybu v radoch jednotiek sekund denne

+-5s/denne su uz hodne presne mechanicke hodinky

pokial si potrpis na sekundy tak mechanika nie je nic pre teba (a na cene v tomto pripade takmer nezalezi holt technika ma svoje medze)

Odesláno

ja rozumiem co ma na mysli... Ked som si konecne kupil aj ja svoje TH tak som bol tiez pomerne dost sklamany, ze idu asi tak presne ako nejake mechanicke fake za 100dolacov... Stale som si tu odchylku presne neodsledoval, ale je to mozno aj cca. 10sekund denne (ako kedy) a to ma celkom sklamalo... Ale toto hovorim o calibre 5 a teda eta2824-2. Tie carrery 17 RS maju aj COSC cize tam by som sa o presnost neobaval a nie je nahodou calibre S quartz?

Odesláno

2 Radoslav: určite je tu viac fundovaných a skúsenejších odborníkov ako som ja - to len na začiatok. V prvom rade chceš porovnanie presnosti "quartz" hodiniek (Calibre S) s mechanickými hodinkami - automatickým chronometrom s chronografom (Carrera 17RS - s COSC certifikátom), čo je neporovnateľné. Kvalitné quartzky by mali byť takmer vždy omnoho presnejšie (ich štandardná denná odchylka je aj bez certifikátu snáď len pár stotín seundy/deň) ako mechanické hodinky (aj keď majú certifikát COSC - určujúci toleranciu presnosti od -4 do +6S / 24hod.). Takže s presnosťou zobrazovania času je to jednoznačné (Calibre S osobne vlastním a ich zatiaľ nameraná odchylka je -2sek/7mesiacov...no pozor na stopky, tie vedia u týchto hodiniek pekne blbnúť).

Porovnávať TAG Heuer (Carrera 17RS) s OMEGOU radu SEAMASTER si veru netrúfnem, no ak máme porovnávať jablká s jablkami, tak by som vybral TENTO model: SEAMASTER Plant Ocean Chrono. V tomto prípade má podľa mňa jednoznačne navrch OMEGA - zatiaľ som nenašiel extrémnu kritiku na Co-Axiálny mechanizmus, ktorý by mal zaručovať dlhodobo presný chod, čo u TAG-ov nenájdeš nech hľadáš akokoľvek. Ak máš dostatok peňazí, stav jednoznačne na OMEGU - ak nie, tak určite stojí za to si ešte trošku "prisporiť" a nebyť potom zbytočne sklamaný - podobne ako Tvoj kamarát. Každopádne odporúčam stráviť mnoho času na CHRONOMAGU - veľa sa dozvieš o hodinách, čo by Tvoje následne potencionálne sklamanie malo určite eliminovať. Zdraví, Pišta

Odesláno

Ahojte dakujem ze ste sa povenovali mojej teme ja moc nemam rad chronometer ale tento v tag heuer 17RS ma troška namotal je perfektne vymysleny najma co sa týka dizajnu aspon podla mna. Ano myslel som presne takú presnosť ako ste mi tu pisali ale aj ked to ma certifikat COSC by som očakával niečo presnejsie aspon take ako su CALIBRE s. Rozhodoval som sa medzi tymito dvoma bez ohladu na financie ale strašne ma šokoval ten cronometer stopiek čo ste tu spominali ako myslim že pri takýchto hodinkach by sa to stavať nemalo. už som bol aj rozhodnutý pre tie pre tu presnosť ktoru tu už niekto rozoberal pred mojou temou a porovnaval s jungami. Ked budete mať ešte niečo nové dajte vedieť.

Odesláno
  Hruška Radoslav napsal:
Ahojte dakujem ze ste sa povenovali mojej teme ja moc nemam rad chronometer ale tento v tag heuer 17RS ma troška namotal je perfektne vymysleny najma co sa týka dizajnu aspon podla mna. Ano myslel som presne takú presnosť ako ste mi tu pisali ale aj ked to ma certifikat COSC by som očakával niečo presnejsie aspon take ako su CALIBRE s. Rozhodoval som sa medzi tymito dvoma bez ohladu na financie ale strašne ma šokoval ten cronometer stopiek čo ste tu spominali ako myslim že pri takýchto hodinkach by sa to stavať nemalo. už som bol aj rozhodnutý pre tie pre tu presnosť ktoru tu už niekto rozoberal pred mojou temou a porovnaval s jungami. Ked budete mať ešte niečo nové dajte vedieť.

Pokud chces presne hodinky, nezbyva ti nez si koupit quartzky ... kup si laptimer, maji ho i v cerne a vypadaji, ze to budou hezke hodinky

Odesláno

Rado - presnosť quartziek je neoddiskutovateľná a Calibre S je - apoň podľa mňa - skvelá voľba. Sú to nádherné hodinky s "večným kalendárom", takže úprava času a dátumu Ťa nebude vôbec trápiť a v pohode sa budeš môcť spoľahnúť na ich presnosť. Čo sa týka stopiek - ak budeš merať čas nejakému závodníkovi, tak tie stotiny sú aj tak nezmyslom - absolútnu presnosť je možné dosianuť len v spojení s fotobunkou a kamerovým, resp. vyhodnocovacím systémom, to čo ponúkajú Calibre S je dostačujúce a to prebohato. Ten problémik, ktorý som "objavil" je síce to čo ma hnevá (nikde nie je napísané, že iné ten problém majú taktiež), ale nie natoľko, aby som tie hodinky predal, alebo sa ich zbavil. Na druhej strane by som klamal, keby som tvrdil, že "nepokukujem" po mechanickej klasike. Neváhaj, kľudne si kúp Calibre S, alebo "laptimer", ako Ti radí Utrejch, verím že minimálne s presnosťou času budeš absolútne spokojný. S pozdravom, Pišta

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...