Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Musim sa pochvalit mojim novym prirastkom. Vybral som ich lebo sa mi velmi paci tento typ cifernika na styl Sinn, pripadne Lumtec.

Zapacili sa mi uz minuly rok ked boli predstavene, avsak cena spociatku bola vysoka okolo 400USD, Minuly mesiac som si ich opat vsimol v koscome a po vyskusani som si povedal, ze ich musim mat, ale nie za ich cenu 10500kc.

Este v ten den som ich nasiel na ebay za 4300kc aj s postovnym. No nekup to.

Je to relativne novy model od japonskeho vyrobcu Seiko.

42mm je sirka (45m s korunkou), 12mm vyska, vaha nezistena. 100m vodotesnot.

Hodinky su ocelove pokryte ciernou TiCN vrstvou. Ochrana korunky je z cierneho matneho plastu a je upevnena pomocou dvoch skrutiek striebornej farby. Tah je celokovovy, ziaden ohnuty plech. Dynko ma priehlad. Spracovanie hodnotim velmi vysoko, nikde nic vrzga a nepretrca. Posobia velmi serioznym dojmom.

Cifernik je velmi dobre citatelny. Priatelka vravi, ze aj clovek na opacnom konci metra bude vediet, ze kolko je hodin :thumbsup_anim:

Paci sa mi velmi rafinovane umiestnenie datovky medzi 4 a 5. Lumi je velmi dobra, len je skoda ze ju nepouzili aj na cisla 3,6,9,12.

Vo vnutri bije novy kaliber od Seiko 4R15 s 22kamenni bez manualneho natahu a hackingu (zastavenie sekundovej rucicky funguje mierne pootocenim korunky vproti smere pohybu) Je to nastupca low end kalibru 7s36 a medzi stupen pred kalibrom 6R15.

Presnost zatial neviem zhodnotit, kazdopadne by mala byt na urvoni +25/-15sek za den.

post-4368-1246467021.jpg

post-4368-1246467027.jpg

post-4368-1246467032.jpg

post-4368-1246467039.jpg

post-4368-1246467049.jpg

post-4368-1246467055.jpg

post-4368-1246467064.jpg

post-4368-1246467070.jpg

post-4368-1246467078.jpg

Odesláno

Když je tu studuju trochu mi to degraduje ta plastová ochrana korunky - hlavně ta viditelná dělící rovina formy. Nevím proč to neudělali z kovu <_<

Tím ti samozřejmě nechci kazit radost z nových hodinek , jen mě to zaujalo. Budu o nich vážně přemýšlet.

Odesláno

Na prvni pohled bych Seiko nehadal. Vypadaj skvele! At dlouho slouzi...

Odesláno

no tento ma 22kamenov a v lumtecoch je kaliber s 21kamenni. Ale mne ako laikovi na prvy pohlad pripadali uplne rovnako. A ak je to fakt rovnake tak kaslem na zarezervovane lumtech m8.

Odesláno

Tieto seika sa mi mimoriadne páčia - taký dostupný sinn 656 (až na tú nešťastnú plastovú ochranu korunky...). Mohol by si sem časom postnúť nejaké skúsenosti s odolnosťou TiCN vrstvy v reále? Pomohlo by mi to v rozhodnutí, či zobrať SRP029 alebo SRP025.

post-1627-1246742537.jpg

Odesláno

Fakt super kúsok, jednoduché a prehľadné. Tá plastová ochrana korunky tam ale fakt moc nejde, mohlo to byť radšej kovové, alebo to klasicky vyriešiť samotným tvarom puzdra. No a tú deliacu rovinu formy, ktorú na tom výlisku vidieť, tá sa dala tiež umiestniť inde :thumbsdown_anim: , hlavne keď ide výrobok kde je zvýšená požiadavka na vzhľad...

Ale hodinky sú to pekné a za tie peniaze by ma to asi netrápilo, najmä keď sú v tej tmavej úprave kde to tak nekričí...

Odesláno
Fakt super kúsok, jednoduché a prehľadné. Tá plastová ochrana korunky tam ale fakt moc nejde, mohlo to byť radšej kovové, alebo to klasicky vyriešiť samotným tvarom puzdra. No a tú deliacu rovinu formy, ktorú na tom výlisku vidieť, tá sa dala tiež umiestniť inde :thumbsdown_anim: , hlavne keď ide výrobok kde je zvýšená požiadavka na vzhľad...

Ale hodinky sú to pekné a za tie peniaze by ma to asi netrápilo, najmä keď sú v tej tmavej úprave kde to tak nekričí...

Radšej si ani nemal napísať , že to na čiernej úprave tak nekričí... :sad01_anim: Predtým sa mi zdalo, že to na SRP025 nejako vyváži ten čierny ciferník. Teraz ich stále dookola prezerám a musím uznať, že máš pravdu. Idem snoriť po nete, kde sa dajú najlacnejšie zohnať SRP029...

• po 2 týdnech...
Odesláno

moje skusenosti po takmer mesacnom noseni. Verte-neverte za poslednych 20dni pri pravidlenom noseni cez den a cez noc polozene na stole som ich ani raz nemusel prestavovat!

rozdiel je 5-10sekund od prveho nastavenia. Ked ich mam na ruke tak trosku zrychlia a ked lezia na stole tak spomalia. Kaliber 4R15 je teda za tu cenu neskutocne presny!

taktiez mam pozitivne skusenosti s PVD vrstou. Zatial mam len jeden vlasocnicovy skrabanec na spone.

Odesláno
mam pozitivne skusenosti s PVD vrstou. Zatial mam len jeden vlasocnicovy skrabanec na spone.

:eek: To nechapu. Jakoze ti prosvita puvodni material???

Kdyby jsi napsal skrabanec ci vryp pak to chapu.

Ikdyz bych asi stejne napsal ze je to negativni zkusenost...

• po 2 týdnech...
Odesláno
:eek: To nechapu. Jakoze ti prosvita puvodni material???

Kdyby jsi napsal skrabanec ci vryp pak to chapu.

Ikdyz bych asi stejne napsal ze je to negativni zkusenost...

Spony to u seika dostávají vždycky nejvíc sežrat - ta na mejch monstrech je už za čtyři roky prakticky přeleštěná. Jasně, není PVD, ale plech bude tenkej stejně.

Odesláno (upraveno)

Mel jsem v zivote dvoje PVD. Oboje jsem se v podstate snazil rukavem kosile ochranit pred kontaktem s realitou. Oboje byli zakoupene v nahlem popudu a vedel jsem, ze pujdou casem dal. Svoje definitivni hodinky bych proste v PVD nekoupil. Neverim tomu.

Upraveno uživatelem cody

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...