Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No zrovna tomu taky nerozumím. Je faktem, že ty ručky jsou v poměru k mašině velký kusy plechu, ale... Koukal jsem na obrázky těch nových strojů a zdá se mi, že došlo "pouze" ke zvětšení základny. Střeva némlich to samý. Ale nejsem hodinář a kulec tomu rozumím - viz. první věta.

Odesláno

Chlapík v odkazu tomu taky evidentně prd rozumí. Viz : "Watch movements are typically measured in "lines." I am actually not totally sure what this means."

Ale takových je nás opravdu hodně.

Každopádně se mi líbí to, že se ETA vykašlala na tloušťku strojků: "In addition to the roughly 37mm width the movements will be 7.9mm thick. Not exactly the thinnest watches around, but when was the last time you had a large and very flat watch?".

Myslím, že dostatečná robustnost může zajistit i lepší dlouhodobou spolehlivost. A to kvituju s povděkem.

Odesláno
Myslím, že dostatečná robustnost může zajistit i lepší dlouhodobou spolehlivost. A to kvituju s povděkem.

Myslíš robustnost >> spolehlivost ve stylu AK47? :-)

Odesláno (upraveno)

ETA mně přijde spolehlivá dost. Ale nechce se mi věřit, že by celý stroj překopali, když se mi navíc na fotografiích jeví cca stejně - až na ten větší průměr základny.

Upraveno uživatelem PhoeniX
Odesláno (upraveno)

je to jen upravenej základ ze 7750ky. Podle výpisu dílů je to vlastně skoro úplně stejný

post-817-1247589796.jpg

Upraveno uživatelem hciq
  • po měsících...
Odesláno

Vzpomenete si, které firmy v současnosti stroje Valgranges používají? Osobně se mi zdá, že zatím méně masové. Kdy podle vás k volbě tohoto provedení přistoupí Breitling, Omega etc...?

Maurice Lacroix

Longines

Certina

Meister Singer

Odesláno

Je jich určitě víc, namátkou taky

Zeno

Chopard (modely Gran Tourismo)

Laco

Jacob Co.

Porsche Design

U-Boat

UTS Munchen

Maurice Lacroix

Longines

Certina

Meister Singer

Tissot

Glycine

• Po roku...
Odesláno

Malé doplnenie, či upresnenie k tym "lines"(=line, parisian line)

Ide o jednotku dlzky (po slovensky "čiara", parížska čiara), ktora sa historicky vyuziva v hodinarstve. Pre predstavu: je odvodená od 1 francúzskej stopy, ktorá má 12 palcov a 1 palec má 12 čiar. 1 čiara predstavuje cca 2,26 mm. (1 palec = 2,7 cm; 1 francúzska stopa = 32,4 cm). Pri označovaní sa využíva trojitý apostrof (obdobne ako pri palcoch je to dvojitý apostrof).

Chlapík v odkazu tomu taky evidentně prd rozumí. Viz : "Watch movements are typically measured in "lines." I am actually not totally sure what this means."

Ale takových je nás opravdu hodně.

Každopádně se mi líbí to, že se ETA vykašlala na tloušťku strojků: "In addition to the roughly 37mm width the movements will be 7.9mm thick. Not exactly the thinnest watches around, but when was the last time you had a large and very flat watch?".

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...