Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravim, je tu nejaky tenis odbornik cez rakety? Som rekreacny tenista,hram rozne povrchy,kupujem prave tenis rakety pre mna a syna. Maly je jasny,len neviem co sebe. Mam nasedovne moznosti Wilson NSIX TWO Adult Tennis Racket BlackHeadsize - 729cm squared ,alebo Wilson N Rival Adult Tennis Racket Red/Yellow Headsize - 665cm squared ///gramaz je rovnaka 274g. Hlavne , ak mi mozete vysvetlit pojem oversize,aky to ma vplyv na hru a ci to je ok... Dakujem pekne za postrehy.

Posted
Zdravim, je tu nejaky tenis odbornik cez rakety? Som rekreacny tenista,hram rozne povrchy,kupujem prave tenis rakety pre mna a syna. Maly je jasny,len neviem co sebe. Mam nasedovne moznosti Wilson NSIX TWO Adult Tennis Racket BlackHeadsize - 729cm squared ,alebo Wilson N Rival Adult Tennis Racket Red/Yellow Headsize - 665cm squared ///gramaz je rovnaka 274g. Hlavne , ak mi mozete vysvetlit pojem oversize,aky to ma vplyv na hru a ci to je ok... Dakujem pekne za postrehy.

Cus bus Gery,nechci ti do toho moc pindat,ale jestli hodlas tu raketu si par let nechat a kupujes jen jednu,vykasli se na wilsona a kup na anglickym e-bay co nejvyssi model Prince.....mej se fajn a poradne mladyho protahni

Posted (edited)

Dřív jsem tenis hrál docela dobře, teď už ho bohužel jen sleduji. Neoslňoval bych se značkami top tenistů, ale volil bych mezi méně preferovanými. Jsem stará konzerva a tak bych vybíral u Völklu, vzpomeň na Kordu.

Edited by Snow
Posted
Hlavne , ak mi mozete vysvetlit pojem oversize,aky to ma vplyv na hru a ci to je ok... Dakujem pekne za postrehy.

Oversize - no prostě že má raketa větší hlavu. Závodní hráči mají 630 - 645 cm2, ovesize bývá 720 a víc. Já mám Babolatku se 690 cm2, takový zlatý střed. Když jsem hrával s menší, tak jsem častěji trefoval míčky rámem, což mi dost vadilo :) Takže jestli jsi rekreační hráč, s oversize chybu neuděláš.

Guest tolja
Posted (edited)

Podle mne byste měli zajít někam do tenisového centra, kde je možnost vyzkoušení tzv. testovacích raket. V tom centru budeš mít patrně na výběr pouze modely jedné značky, ale to nevadí, důležitá není značka, ale konkrétní rám, který ti musí "sednout". A rakety bys měl mít dvě, stejně vypletené. Anebo můžes zkusit zastoupení značky, a půjčit si testovačky oproti záloze. Třeba zde.

Edit: Teď koukám, že českej zástupce Yonex je ti naprd, když jsi na ostrovech.

Edited by tolja