Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

minulý týden při návštěvě kamaráda ve Švýcarsku jsem si udělal radost.

Koupil jsem si hodinky NOMOS Club:kalibr beta s ručním nátahem

průměr pozdra 38,5mm

Tato koupně byla výsledkem mého 1,5ročního hledání a vybírání,

se kterým jste mi v tématu "Dobrá rada nad zlato" v poradní sekci "Výběr..."

též pomáhali Vy. Ještě jednou děkuji za rady.

Trochu více o konečném rozhodnutí ve výše uvedeném tématu.

Pokouším se přiložit foto v "kvalitě", které jsem schopen. Doufám, že nepřeženu velikost.

Roman

post-3428-1248103361.jpg

post-3428-1248103375.jpg

post-3428-1248103388.jpg

Odesláno

Moc pekne Nomosky. Evokuji ve me silu Rolex Milgauss - asi za to muze ta kombinace cerneho ciferniku, bilych indexu a oranzovych minut. Jen bych, a to hodne rychle, vyhodil ten cervene prosity remen ;)

Odesláno

Velka gratulace! Tohle jsou prvni Nomosky, co se mi fakt libi, a to jak na prvni pohled, tak na vsechny dalsi. S tim remenem to bude asi pravda, taky bych ho vymenil. Jinak oranzove prvky na ciferniku vazne s povdekem kvituji, moc pekne oziveni.

Odesláno

S tím řemenem je to fakt zapeklitá věc.Ostatně i u všech dalších NOMOS, které jsem měl

v hledáčku jsem se při prvním pohledu nad páskem "podrbal za uchem", ale teď je vše odpuštěno.

Při výběru v obchodě mi byla nabízena výměna za např. černý, ale odmítl jsem.

Vedle barvy je možno diskutovat i o dalších parametrech, ale v tuto chvíli

jsem bez výhrad řemen přijal jako součást charakteristických znaků NOMOS.

Jinak samozřejmě díky za reakce.

Odesláno

Světlá varianta se mi líbí o chlup víc, ale i tyhle jsou velká paráda. Chtělo by to jen přidat jednu fotku na ruce. Parádní hodinky!

Odesláno

Ahoj,

Well: Pokud jde o světlou variantu, dlouho jsem váhal. Ještě do obchodu jsem si šel pro

světlé, ale v rozhodující chvíli jsem sáhl po černých.

Obecně mám slabost pro černé ciferníky a všechny hodinky, které nosím(Longines MVS,

Prim Igen, Prim Sport I, Caterpillar Shockmaster) mají černý ciferník. Z tohoto pohledu by světlé

NOMOS byly zpestřením.

Musím přiznat, že při výběru barvy jak ciferníku, tak pásku sehrál důležitou roli názor mé manželky, která mě

výběrem a koupí hodinek s nadšením provázela.

Ještě malá vsuvka k pásku. Všiml jsem si, ža na mé fotce(viz. výše) , se zdá být zevní prošití

výrazně světlejší až červené. Ve skutečnosti není vůbec tak nápadné a v podstatě splývá

s tmavě fialovou barvou pásku.

Foto na ruce přikládám. Obvod zápěstí 18cm.

Traveller: Promiň, ale foto svítících hodinek se nezdařilo, ale svítí skeletové ručky

i indexy- Superluminova.

Roman

post-3428-1248166659.jpg

Odesláno

Přesně tyto jsem zkoušel v Betriebsverkaufstelle v Glashütte - na rozdíl od Club 36,5mm je tohle sympatická velikost, ciferník i ručky jedna báseň, žel nožičky jsou na mé 17cm zápěstí moc dlouhé.

Jinak gratuluji, já se nemohu dočkat příštího víkednu, kdy konečně jedu pro svůj NOMOS... :)

Odesláno

Andrea.ks: Užij si nákup a rozhodně se pochlub. Jak jsem to popsal v tématu "Dobrá rada nad zlato"

v sekci "Poraďte s výběrem" z Glashutte jsem přijel úplně rozhozený, v dobrém slova smyslu.

Prostě nevěděl jsem co dříve.

Andrew: Ta skutečnost je fakt k pobavení. Když ale na mě "to přišlo" právě tam, cíleně

jsem si pro ně nejel. Navíc místo nákupu má pro mě ještě další symbolický význam.

Odesláno
Andrew: Ta skutečnost je fakt k pobavení. Když ale na mě "to přišlo" právě tam, cíleně

jsem si pro ně nejel. Navíc místo nákupu má pro mě ještě další symbolický význam.

Docela by mne zajímalo, jak si stojí nabídka německých hodinek ve Švýcarsku cenově, porovnával jsi to s našimi západními sousedy? "Dumpují" ceny? :guiltysmiley:

Odesláno
Docela by mne zajímalo, jak si stojí nabídka německých hodinek ve Švýcarsku cenově, porovnával jsi to s našimi západními sousedy? "Dumpují" ceny? :guiltysmiley:

Myslím, že to vychází téměř nastejno. Ujistil jsem se ale v tom, že stejné hodinky, které se prodávají u nás

jsou oproti Švýcarsku o 1/4 až 1/5 dražší.

Odesláno

Mam tu daku fotku luminisencie jednych Nomosiek. Asi to bude podobne.

post-6463-1248204891.jpg

Odesláno
Díky za foto svítících Sportů... alespoň vím, na co se mohu těšit :)

Len sa tes. Mas sa na co!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...