Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

chtel jsem se zeptat jestli tady nekdo mate delsi dobu hodinky Casio DB-36. Chci si je koupit, vyhovuji mi jak po funkcni tak po designove strance (hlavne lcd ma dobry layout), ale mam obavu ze se u nich zase projevi stejna chyba s obcasnym resetem hodinek. Abych to vysvetlil, pred 3 roky jsem si koupil model DB-360, coz je vpodstate ta sama verze se stejnym kalibrem jako DB-36, ale ve stribrne barve s kovovym tahem a s mensi, resp. zadnou vodotesnosti (cerne plastove DB-36 maji WR 50m).

DB-360 mi slouzily dobre, ale cca po roce se u nich zacal projevovat problem ze se samy nahodne zresetovaly... zacaly zmatene pipat, lcd vselijak poblikavat a pohasinat, pak se vyply uplne. Za nejakou dobu zase naskocily, ale kompletne vyresetovane vcetne vsech udaju navedenych v databance coz kdyz se clovekovi stane x krat za sebou a musi je tam zas nacvakat znova, tak to moc nepotesi :crying_anim: Stavalo se to hlavne v lete kdyz byly horka a potilo se mi zapesti, ale obcas se to stalo i kdyz bylo docela chladno a ruka se mi nepotila. Taky se to obcas resetlo pri mackani cudliku. Na forech jsem se pak docetl ze tyhle problemy melo vic lidi, tudiz to byla imho vyrobni vada, nebo nejaka odflaknuta serie.

Abych to zkratil, chtel bych si ty hodinky koupit znovu protoze mi velmi prirostly k srdci, ale chtel bych zkusit radeji plastovou verzi DB-36 ktera ma alespon 50m vodotesnost, takze by snad mohla byt aspon trochu odolna proti tomu poceni v lete (a taky je o polovinu lehci nez DB-360). Zajimalo by mne jestli je tu nekdo nahodou mate, pokud ano tak jestli se vam behem doby u nich projevil ten vyse popisovany problem se samovolnym resetem.

casio_db36-1av_xl.jpg

Odesláno

Samovolné vyresetování nebude problém tohoto typu hodinek z pohledu modulu, ale z pohledu vodotěsnosti. Už se mi to stalo u různých Casio i jiných typů hodinek: pokud se dostene do modulu vlhkost, obvody se zkratují a hodinky pochopitelně nejdou, a když naskočí, tak "jedou" jako po výměně baterie od "0" (čas, datum, databanka atd.), nebo někdy vyjímečně naskočí i nesmysly. Baterie se navíc oslabí, tak pokud se to stane několikrát, už ani nemusí naskočit...Tato vlhkost se většinou odpaří stejnou cestou, jako se dostala dovnitř, ale část jí může zůstat uvnitř a v mraze se srazí na nejstudenějším místě hodinek - na sklíčku a vnitřních kovových dílech, a problém se tedy může opakovat i ve větším mraze. Doporučil bych tedy vodotěsnost alespoň 50M a hlavně u žádného typu Casio (i s větší vodotěsností) nemačkat nikdy pod vodou žádné tlačítko.

Zdravim,

chtel jsem se zeptat jestli tady nekdo mate delsi dobu hodinky Casio DB-36. Chci si je koupit, vyhovuji mi jak po funkcni tak po designove strance (hlavne lcd ma dobry layout), ale mam obavu ze se u nich zase projevi stejna chyba s obcasnym resetem hodinek. Abych to vysvetlil, pred 3 roky jsem si koupil model DB-360, coz je vpodstate ta sama verze se stejnym kalibrem jako DB-36, ale ve stribrne barve s kovovym tahem a s mensi, resp. zadnou vodotesnosti (cerne plastove DB-36 maji WR 50m).

DB-360 mi slouzily dobre, ale cca po roce se u nich zacal projevovat problem ze se samy nahodne zresetovaly... zacaly zmatene pipat, lcd vselijak poblikavat a pohasinat, pak se vyply uplne. Za nejakou dobu zase naskocily, ale kompletne vyresetovane vcetne vsech udaju navedenych v databance coz kdyz se clovekovi stane x krat za sebou a musi je tam zas nacvakat znova, tak to moc nepotesi :crying_anim: Stavalo se to hlavne v lete kdyz byly horka a potilo se mi zapesti, ale obcas se to stalo i kdyz bylo docela chladno a ruka se mi nepotila. Taky se to obcas resetlo pri mackani cudliku. Na forech jsem se pak docetl ze tyhle problemy melo vic lidi, tudiz to byla imho vyrobni vada, nebo nejaka odflaknuta serie.

Abych to zkratil, chtel bych si ty hodinky koupit znovu protoze mi velmi prirostly k srdci, ale chtel bych zkusit radeji plastovou verzi DB-36 ktera ma alespon 50m vodotesnost, takze by snad mohla byt aspon trochu odolna proti tomu poceni v lete (a taky je o polovinu lehci nez DB-360). Zajimalo by mne jestli je tu nekdo nahodou mate, pokud ano tak jestli se vam behem doby u nich projevil ten vyse popisovany problem se samovolnym resetem.

Odesláno

Jenom detail: rozdíl hmotnosti dělá v tomto případě kovový tah. Hodinky jako takové jsou plastové v obou případech, jen mají různou povrchovou úpravu.

Odesláno

casiotron: jj, nejakou souvislost s vlhkosti to mit bude, protoze se mi DB-360 resetovaly nejcasteji v lete kdyz se mi pod nimi zpotilo zapesti.

t2: nj, kovovy tah dela u hodinek vetsinu hmotnosti :) Proto chci zkusit s plastovym, maji diky nemu jenom 27g.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...