JHonza Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 Tak jsem svoje staré Primky podrobil testu rezervy chodu a získal jsem docela zajímavé hodnoty. Zleva: kal. 52, koupené 1973 jako "renovované": 43,5 hod (vítěz testu) kal. 66, ELEGANT s "umytým" číselníkem, pocházejí patrně z konce 60. let: 42,5 hod kal. 50, "malotraktor", kolem r. 60: skoro 43 hod kal. 66, "školní", asi 1977: nejslabší, jen 38,5 hod. Pokud se týká přesnosti chodu, všechny se vejdou do cca +20 s/den. Myslím, že na tak staré kousky to není tak špatné.
JHonza Odesláno 17. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 (upraveno) A přitom to bylo prostinké. Nechtělo se mi brát na víkend na chalupu celé hodinářství, tak jsem je v pátek před odjezdem ve stejnou dobu natáhnul a po návratu stačilo pouze odečíst časy. U těch s datumkou je to zcela průkazné podle polohy datumky, u těch ostatních jsem měl už předtím zhruba odzkoušeno, že je to víc než 36. Kdyby to bylo víc než 48, tak by po návratu ještě šly. Upraveno 17. srpna 2009 uživatelem Widloun
Biges Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 A přitom to bylo prostinké. Nechtělo se mi brát na víkend na chalupu celé hodinářství, tak jsem je v pátek před odjezdem ve stejnou dobu natáhnul a po návratu stačilo pouze odečíst časy. U těch s datumkou je to zcela průkazné podle polohy datumky, u těch ostatních jsem měl už předtím zhruba odzkoušeno, že je to víc než 36. Kdyby to bylo víc než 48, tak by po návratu ještě šly. Budu muset překonat svou lenost a také něco takového provést se svými hodinkami
JHonza Odesláno 25. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2009 Tento víkend jsem test ještě zopakoval, výsledky byly zhruba stejné, jen ty modré školní se znatelně zlepšily - 41,5 h. Nejspíš to bude tím, že předtím dlouhá léta ležely v šuplíku a teď se pomalu rozcházejí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se