Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jsem svoje staré Primky podrobil testu rezervy chodu a získal jsem docela zajímavé hodnoty. Zleva:

kal. 52, koupené 1973 jako "renovované": 43,5 hod (vítěz testu)

kal. 66, ELEGANT s "umytým" číselníkem, pocházejí patrně z konce 60. let: 42,5 hod

kal. 50, "malotraktor", kolem r. 60: skoro 43 hod

kal. 66, "školní", asi 1977: nejslabší, jen 38,5 hod.

Pokud se týká přesnosti chodu, všechny se vejdou do cca +20 s/den.

Myslím, že na tak staré kousky to není tak špatné.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

A přitom to bylo prostinké. Nechtělo se mi brát na víkend na chalupu celé hodinářství, tak jsem je v pátek před odjezdem ve stejnou dobu natáhnul a po návratu stačilo pouze odečíst časy. U těch s datumkou je to zcela průkazné podle polohy datumky, u těch ostatních jsem měl už předtím zhruba odzkoušeno, že je to víc než 36. :) Kdyby to bylo víc než 48, tak by po návratu ještě šly.

Edited by Widloun
Posted
A přitom to bylo prostinké. Nechtělo se mi brát na víkend na chalupu celé hodinářství, tak jsem je v pátek před odjezdem ve stejnou dobu natáhnul a po návratu stačilo pouze odečíst časy. U těch s datumkou je to zcela průkazné podle polohy datumky, u těch ostatních jsem měl už předtím zhruba odzkoušeno, že je to víc než 36. :) Kdyby to bylo víc než 48, tak by po návratu ještě šly.

Budu muset překonat svou lenost a také něco takového provést se svými hodinkami :)

• 2 weeks later...
Posted

Tento víkend jsem test ještě zopakoval, výsledky byly zhruba stejné, jen ty modré školní se znatelně zlepšily - 41,5 h. Nejspíš to bude tím, že předtím dlouhá léta ležely v šuplíku a teď se pomalu rozcházejí.