rud111 Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Nazdar všichni, můžete mi doporučit nějaké mechanické hodinky (nejlépe natahovací) s dobrou vodotěsností? Nechci bateriové. Často se koupu v bazénech i venkovních nádržích a přijde mi jako zbytečné ničit při těchto příležitostech nějaké lepší stroje. A nechce se mi z druhé strany nechávat hodinky válet se na dece nebo v tašce. 50 nebo 100 M? Co radíte abych nekoupil úplný šunt? Dík za názory.
Adam99 Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Seiko Monster s vodotěsností 200m, tady už kultovní, spolehlivé hodinky za pár peněz. Tady si o nich přečteš.
schermann Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 A čo tak tieto Orient new diver CEM75002D6 - sú na predaj tu na fóre http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=21626 a tu sú na carbonovom ťahu aj s fotkami http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=21600 Sám nad nimi uvažujem
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Ahoj, vlastnim tyto Citizen Diver´s NY0054-04LB. Delaji je v cerne a modre barve dialu. Sam mam modre - prisly mi zajimavejsi. Sice to jsou automaty, ale vodotesnost 200M a pouzdro z titanu. Info najdes v tomto vlakne. Prikladam ilustracni fotku cerne verze:
rud111 Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Teď se položím směšnou otázku, ale posledních 25 let jsem nenosil vůbec žádné hodinky, takže jsem zatím nepoučený laik. Vidím, že jsou spíše v této specifikaci běžnější automaty než natahovací stroje. Když se mi tedy ten automat zastaví, jak dlouho musím mrskat rukou aby se opět rozběhl? Důvod proč se tak blbě ptám je ten, že já tyhle plavací hodinky nechci nosit pořád, ale jen k té vodě. Dík.
rud111 Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Asi už poslední dotaz - co obecně značka Orient? Našel jsem na internetu nějaké potápěcí Orient CEM65001B s cenou pod 4000 Kč, což mi přijde pro ten účel přiměřené.
rud111 Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 neni to muj salek mate, ale kdyz se ti libi... za ctyri litry bych ja radsi ty Monstra... no nešlo ani tak o vzhled, na to máme každý svůj vkus , ten dotaz směřoval spíš na obecnou spolehlivost strojů té značky Orient
Ruda Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) no nešlo ani tak o vzhled, na to máme každý svůj vkus , ten dotaz směřoval spíš na obecnou spolehlivost strojů té značky Orient Mám Orienty i Monstra (viz. podpis). Kvalitní jsou oboje. Jen s přesností nečekej žádný zázraky, prostě je budeš muset jednou za čas trochu seřídit. Monstra mi za týden dělají asi -45 sec. a Orienty tak +20. Hlavně bych se nebál japonských hodinek edit: ty hodnoty jsou při normálním nošení, winder zatím nemám Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem Ruda
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Jak uz tady nekdy nekdo zminil , trosku mi na Orientech vadi jejich logo. Priznam se ze jsem zadne nevlastnil a verim, ze to jsou dobre hodinky.
rud111 Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Mám Orienty i Monstra (viz. podpis). Kvalitní jsou oboje. Jen s přesností nečekej žádný zázraky, prostě je budeš muset jednou za čas trochu seřídit. Monstra mi za týden dělají asi -45 sec. a Orienty tak +20. Hlavně bych se nebál japonských hodinek edit: ty hodnoty jsou při normálním nošení, winder zatím nemám Díky za názor - ta přesnost, kterou uvádíš je pro moje účely naprosto luxusní Asi zkusím ty Orienty ...
rud111 Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 k presnosti Monster - po vycisteni a serizeni u pana Frydla mi moje delaji cca +0,5 sec denne - na ruce, na winderu... fakt... Jen tak pro mé přivzdělání - kde sídlí ten pan Frýdl?
Ruda Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 k presnosti Monster - po vycisteni a serizeni u pana Frydla mi moje delaji cca +0,5 sec denne - na ruce, na winderu... fakt... Když jsem měl Orienty po vyčištění a seřízení a nosil jsem je 12 hodin denně, tak odchylka byla +2 sekundy za 18 dní. Pak jsem to ale přestal měřit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se