Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Krasne. Kedysi som ich obzeral v titane. Nakoniec som sa rozhodol inak. Momentalne mam vo vyhlade ine hodinky z integrovanym tahom... uvidime :)

Odesláno
Dotaz začátečníka: Luminisceční pás od 12 do 3 má nějakou (pro mě) skrytou funkci nebo je to čistě jen na okrasu?

nejsem potápěč, ale je to patrně pomůcka pro blázny, co se v nich hodlají potápět - vím, že kurzy potápění se dělají třeba s "maximálním dekompresním časem 15 minut" - takže to asi bude mít souvislost.

Odesláno

Ja taky ne, tedy alespon ne profesionalni potapec, ale s Aquatimerama se v klidu potapim. Mam je uz 5 let a zadny problem. Da se na nich pod vodou stopovat (narozil od vetsiny ostatnich chronografu) a vydrzi uplne vsechno. Pro me to jsou pracovni hodinky :-)

Odesláno
Ja taky ne, tedy alespon ne profesionalni potapec, ale s Aquatimerama se v klidu potapim. Mam je uz 5 let a zadny problem. Da se na nich pod vodou stopovat (narozil od vetsiny ostatnich chronografu) a vydrzi uplne vsechno. Pro me to jsou pracovni hodinky :-)

Pro nekoho sen , pro nekoho pracovni hodinky......

Odesláno (upraveno)

Nechtel jsem machrovat...omlouvam se.

Pridam tedy alespon jedno info, mozna to bude pro nekoho zajimave. Podle toho, co se psalo kdysi na IWC foru, umoznuje prave konstrukce okolo vnitri otocne lunety, ze je mozne ovladat stopky i pod vodou. Vetsina hodinek je konstruovana tak, ze neni mozne stopky ovladat, protoze by pri zmacknuti tlacitka pronikla voda dovnitr do strojku, coz je nezadouci.

U Aquatimeru je to tak, ze pri zmacknuti tlacitka voda naopak dovnitr muze proniknout. Jenze voda pronikne jen do mista, kde je usazena luneta, do samotneho strojku uz ne. Luneta s otocnym mechanismem je totiz oddelena od samotneho pouzdra se strojkem.

Dalsi zajimava vec na A. je, ze jsou to hodinky, ktere se mi za tu dobu podarilo poskrabat jen velmi nepatrne na samotnem pouzdru (a to ze jsem se s nim zrovna nemazlil). Pripada mi, jako by byly z tvrdsi oceli nez ostatni IWC, ale mozna je to jen nahoda. Ocelova kruhova cast, ktera drzi sklicko ma totiz docela siroky okraj a primo vyzyva k poradnemu poskrabani.

U novych modelu nevim, jak to je vyresene, vite to nekdo?

Upraveno uživatelem speedmaster
Odesláno (upraveno)
Nechtel jsem machrovat...omlouvam se.

Pridam tedy alespon jedno info, mozna to bude pro nekoho zajimave. Podle toho, co se psalo kdysi na IWC foru, umoznuje prave konstrukce okolo vnitri otocne lunety, ze je mozne ovladat stopky i pod vodou. Vetsina hodinek je konstruovana tak, ze neni mozne stopky ovladat, protoze by pri zmacknuti tlacitka pronikla voda dovnitr do strojku, coz je nezadouci.

U Aquatimeru je to tak, ze pri zmacknuti tlacitka voda naopak dovnitr muze proniknout. Jenze voda pronikne jen do mista, kde je usazena luneta, do samotneho strojku uz ne. Luneta s otocnym mechanismem je totiz oddelena od samotneho pouzdra se strojkem.

Dalsi zajimava vec na A. je, ze jsou to hodinky, ktere se mi za tu dobu podarilo poskrabat jen velmi nepatrne na samotnem pouzdru (a to ze jsem se s nim zrovna nemazlil). Pripada mi, jako by byly z tvrdsi oceli nez ostatni IWC, ale mozna je to jen nahoda. Ocelova kruhova cast, ktera drzi sklicko ma totiz docela siroky okraj a primo vyzyva k poradnemu poskrabani.

U novych nevim, jak to je vyresene, vite to nekdo?

Mel jsem v ruce ty Fazerovo a jsem z nich opravdu uneseny. Tolik me neuchvatily ani jeho nove Brajtle.

A kdyz se tedy dostane ta voda do prostoru pod lunetu, jak se dostane ven? Tam jsou nejake odtokove kanalky?

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Melo by to fungovat tak, ze odtece tlacitkama nebo se odpari. Nevim jiste, nechci sem psat nesmysly, ale pokud se voda dostane dovnitr, musi se dostat i ven. Nic jineho me nenapada. Az budu mit chvili podivam se do historie na iwc foru a pokusil bych se vyhledat detaily.

Odesláno (upraveno)
Melo by to fungovat tak, ze odtece tlacitkama nebo se odpari. Nevim jiste, nechci sem psat nesmysly, ale pokud se voda dostane dovnitr, musi se dostat i ven. Nic jineho me nenapada. Az budu mit chvili podivam se do historie na iwc foru a pokusil bych se vyhledat detaily.

Diky , podivej se kdyztak , docela by me to zajimalo. Priklad:....potapim se venku ( voda neni vubec cista ) , mackam pod vodou tlacitka. Pak je sundam a dam na mesic do supliku. To tam musi zanechat slusnej heges...

EDIT: Uprava srozumitelnosti.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Podivam. Kdyz to najdu, hned umistim.

Jen ode mne v podstate amatera k tvemu dotazu - IWC (a nejen oni) doporucuji po kazdem koupani v cemkoliv :-) umyvat hodinky pod vodou tekouci z vodovodu. Nemyslim, ze by to bylo konstruovane tak, ze by se do hodinek s vodou dostaval i nejaky dalsi bordel, i kdyz nepatrne castice by tam s ni pravdepodobne proniknout mohly. Ale nemyslim, ze bys tam mel pak treba blato :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...