Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem šťastný nový majitel zde velmi známých leteckých Primek. Bohužel byly celkem obstojně nošeny a pot udělal na pouzdře a korunce své, stejně tak luneta je dosti opotřebovaná a na sklíčku jsou škrábance. Hodinky jdou v naprostém pořádku, hned jsem na ně nasadil gumový pásek s kompasem, který jsem zde zakoupil a hodinky teď vypadají mnohem lépe.

Jen bych se rád zeptal, jestli je možné opravit pouzdro a korunku a jestli luneta na letecké Primky je ta stejná, co na Sport II.

Fotky jsou dělané na rychlo s lampičkou a zářivkou, tak kvalita není uplně extra. Rekvizity, snad kromě baterky, neodpovídají vůbec dobově.

DSC02649.JPG

DSC02660.JPG

DSC02657.JPG

DSC02667_1.jpg

DSC02668.jpg

DSC02673.JPG

DSC02672_1.jpg

DSC02678_1.jpg

Odesláno

Nejlepší bude renovace, pouzdro není tak drahé. Nechával jsem tátovi renovovat sportII a myslím, že stálo kolem 1500 kč, luneta je stejná co se týče rozměrů i pouzdro, na leteckých má jen jiné dýnko. Viděl bych, ale jiný problém a ten nechtěli v Eltonu rešit a mluvil jsem o tom i s Prokopem a to , že nový pouzdro v nerezu je celý matný, vypadá jak v titanu. Táta to má i na těch sportech. Tohle mě odradilo od renovace leteckých a měl jsem funglovku calibr 96 od hodináře poslední zásoba a origo nový ciferník, sklo, ručíčky, vnitřní kroužek kolem ciferníku. Vše už je prodáno.

Odesláno

Asi s nima zkusím nejdřív skočit za nějakým hodinářem, jestli by je nedokázal dat trochu do pucu. Do Eltonu se mně zatím posílat nechtějí. Nevíte, jestli jde opravit to pochromování pozdra, aniž by se muselo kupovat nové nerezové, nebo jestli se dá ještě někde sehnat originální pouzdro?

Odesláno

Jestli, že mohu dovolím si ti poradit.

Vše seženeš vhodnou formou zde tzn,POUZDRO, SKLO i LUNETU.

Vyjde tě to daleko nejlevněji. :smile_anim:

Navíc ti někdo ze zdejších starších jistě rád pomůže.

:thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Proboha, NIC s nima nedělej !! takovéhle autentické sbírkové kusy s číslem lehce nad tisíc se nerenovují - jsou historie. Pořídit si novou skládačku není tak drahý a renovovat sportky II do nerezu - jsou odolnější kvůli kalibru - je ještě levnější.

Ještě tak pořídit si tady nebo na aukru pod odborným dohledem lepší původní chromované pouzdro, lunetu a sklíčko na sport II a nechat je vyměnit, jak navrhuje long, ale i to myslím fajnšmekři ( tolja, docent ...) poznají a hodinky tím klesnou v ceně o tisíce korun.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Proboha, NIC s nima nedělej !! takovéhle autentické sbírkové kusy s číslem lehce nad tisíc se nerenovují - jsou historie. Pořídit si novou skládačku není tak drahý a renovovat sportky II do nerezu - jsou odolnější kvůli kalibru - je ještě levnější.

Naprosto souhlasím. Nanejvýš tak tu korunku, pouzdro opatrně v ruce přeleš***. Pokud je sklo hodně poškrábané, zaleš*** škrábance (mně se docela osvědčil takový ten dámský hranolek na nehty na obzvlášť hrubé škrábance, ve finále zubní pasta). A ŠMYTEC!

A (to je můj soukromý názor, nikomu ho nevnucuji) začal bych tím, že bych sundal ten gumový řemen, dal ho hodně hluboko do šuplíku, ať tam počká na nějaké potápky a pořídil si nějaký pěkný kožený nebo nylonový. BTW kompas v blízkosti hmoty hodinek asi nebude ukazovat moc věrohodně.

Odesláno

Díky za názory, chci těm Primkám uchovat autencicitu, ale také chci, aby vypadali trochu k světu. Nerezové pouzdro jsem zavrhnul, protože ty hodinky opravdu potom vypadají uplně jinak. Já bych si představoval vyměnit lunetu, korunku a sklíčko za nové originální části. Ohledně hodinek jsem laik, ale nepřijde mi vyměnit zmiňované části zas takový zásah do hodinek.

Bohužel, jak již jsem psal nahoře, byly velmi silně nošeny a pouzdro je prožrané až na kov ( viz fotky ), stejně tak korunka svůj původní tvar moc nepřipomíná. Zatím co poškození pouzdra na ruce nejde vidět, korunka jo. A myslím, že pokud si nechám původní díly, mohu je zase kdykoliv nechat uvést do původního stavu.

Gumový řemen s kompasem se mi na nich líbí a kompas ukazuje spolehlivě i v blízkosti pouzdra hodinek.

Pro zajímavost zkusím uvést zevrubný životopis těchto hodinek - Strejda je koupil ve vojenském skladu při rušení vojenské dopravní letecké základny v Piešťanech ještě s jedněmi za celkem asi 600Kč. Hodinky, které zbyly se prý musely rozbít kladívkem.

EDIT - obrovské fotky smazány. Takhle velké patří pouze do sekce fotogalerie. Kdyžtak nahraj znovu a menší. Gilius

Odesláno
Gumový řemen s kompasem se mi na nich líbí a kompas ukazuje spolehlivě i v blízkosti pouzdra hodinek.

Tak ať ti dobře slouží i s kompasem, to byl jen můj pohled na věc :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...