Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

jsou krásný a foto B&W jim dává ještě lepší nádech originality. Klidně nahoď i barevnou fotku a bližší detail, co je to za model, rok?? jsou super

tak model i rok bych taky rád zjistil.Strašně se mi líbily,tak jsem je koupil-ale dál jsem nepátral  :frusty: mají krásný ciferník a nádherně modřený ručičky.Tak pokud by někdo věděl něco bližšího,budu rád za každou informaci :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak model i rok bych taky rád zjistil.Strašně se mi líbily,tak jsem je koupil-ale dál jsem nepátral  :frusty: mají krásný ciferník a nádherně modřený ručičky.Tak pokud by někdo věděl něco bližšího,budu rád za každou informaci :notworthy:

Určitě zjistíš víc, když sundáš dýnko a podíváš se, co je tam za kalibr. Podle toho se dá určitě aspoň rozmezí kdy se vyráběly. Každopádně jsou krásný. Miluju vintage modely s mimostřednou vteřinovkou. Stav cifru i pouzdra je taky dobrý. Jaký je to průměr? Dle fotky a tvého palce tak cca max. 35mm? 

Odkaz ke komentáři

Určitě zjistíš víc, když sundáš dýnko a podíváš se, co je tam za kalibr. Podle toho se dá určitě aspoň rozmezí kdy se vyráběly. Každopádně jsou krásný. Miluju vintage modely s mimostřednou vteřinovkou. Stav cifru i pouzdra je taky dobrý. Jaký je to průměr? Dle fotky a tvého palce tak cca max. 35mm? 

Průměr je 32mm,pevné stěžejky.Pod dýnko se dostanu,ale je tam prachovka a pod tu už se nedostanu :(.

Odkaz ke komentáři

Pánové, tak jsem dnes byl u hodináře a byl jsem nemile překvapen cenou oprav... Asi vůbec nemám přehled o cenách, doteď jsem si nechával vyčistit jen jedny Primky. Pokud byl někdo nedávno u hodináře se svým vintage kouskem, napište prosím nějaký konkrétní příklad. Klidně i SZ.

Odkaz ke komentáři

Hele hrozně moc záleží na tom, co je to za kalibr. Čím více komplikovaný kalibr, tím dražší. Bohužel já nejsem schopnej říct kolik, protože mám známeho hodináře a mám vše skoro zadarmo, ale komplikované in-house kalibry jsou od 3000 do 6000... Ostatní budou mít asi konkrétnější příklady. 

Odkaz ke komentáři

Nosíme vintáže, nosíme  :) a dělá nám to radost. :smile_anim:

Tak ty jsou parádní! Tyhle letecké Helvetie ve sbírce ještě nemám, ale už se po nich sháním. K těm Doxám musím nechat udělat tu "šipku". V rámečku je úchyt, ale střelka se ztratila v průběhu věků....

Upraveno uživatelem Javert
Odkaz ke komentáři

Ahoj. K té ceně - podle toho, kam jsi je dával. Jeden hodinář čistí manuální za 500kč/ks (včetně omeg a IWC), automaty Omega mi skvěle vyčistil za 700kč - pozor, byl jsem vždy velice spokojený. Narovnat vlásek stálo 100kč, nový kámen stál 50kč. Na druhou stranu jsem dával mé automatické potápky Favre Leuba k mechanovi a zaplatil jsem 3600 a nějaký šesťáky (vyndat šroubek s utrženou hlavou, vyčistit, dát nový čep rotoru, vyleštit sklo a dát nové stěžejky). Tak si to přeber.

/M

Odkaz ke komentáři

Pánové, tak jsem dnes byl u hodináře a byl jsem nemile překvapen cenou oprav... Asi vůbec nemám přehled o cenách, doteď jsem si nechával vyčistit jen jedny Primky. Pokud byl někdo nedávno u hodináře se svým vintage kouskem, napište prosím nějaký konkrétní příklad. Klidně i SZ.

U mého hodináře je to asi takto:

Výměna sklíčka u náramkových i kapesních hodinek většinou 100,- (pozor, i za savonetní sklo ke kapesním hodinkám)

Generálka (vyčištění, promazání, seřízení, pozorování) - cca. 300,- 

Nová korunka - 90,- 

Plno drobných oprav za hubičku....

Vždy maximální spokojenost! Sbírám jen vintage a kapesní hodinky, takže nevím, jak jsou na tom s opravou nových hodinek. Ale co vím určitě, o zákazníky nouzi nemají (rodinné hodinářství). 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...