Jafurak Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Koukám to řešíme všichni. U mně už ten přítlak taky není takovej. Holt už jsou to veteráni Rozmýšlam spraviť tam prítlak zo starého vlásku z nepokoja,alebo tenučkého drôtika. Ak sa mi to podarí z niečoho vyrobiť, dám Vám sem vedieť. Pozdravuje Jafurak
romulada Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Koukám, že jsem tuhle rubriku dlouho neprojížděl - tohle je fakt parádní kousek. Jedny z nejhezčích, co jsem tohoto typu viděl!
Jiribartl Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 Viděl jsem je v bazaru za 12,5 litrů v celkem pěkném stavu, moc se mi líbí, ale zdá se mi to jako nezajímavá cena.
tmoris Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 vintage kousky mam rad a tento je opravdu moc pekny. gratuluju a preju prijemne noseni i nadale
Jafurak Odesláno 10. února 2011 Nahlásit Odesláno 10. února 2011 Rád by som ich dal zreparovať nejakému skúsenému opravárovi, ale ešte sa tu len oťukávam. Tiež majú problém s posunom ručičky kumulácie minút. Zistol som , že je to chýbajúcou /odlomenou/ zarážkou, ktorá má blokovať práve ten pohyb dozadu kolieska.. Ten posun dozadu je spôsobený práve spustením stopiek, kedy sa pri odklonenní "Y" rammienka jemným dotykom pri odklonení pohne vačka kumulačného kolieska. Ono sa to asi stáva hodinárom, keď ich robia a zlomia prítlačné ramienko so západkou. Skúsim to vyrobiť z nejakého vláska. Ak máte niekto tip na dobrého opravára, dajte vedieť. Tak som to skúsil z tenučkým oceľovým drôtikom, tvaroval som ho asi hodinu, kým som ho naformoval a dal na miesto, ale je príliš tvrdý, takže hľadám niečo jemnejšie. Ale myslím, že to pôjde.
Jafurak Odesláno 12. února 2011 Nahlásit Odesláno 12. února 2011 (upraveno) Nulovanie kumulačnej ručičky minút vyriešené Vyrobil som pružinku, založil som ju na miesto podľa obrázkaa bolo to hotové.Toto čo som teraz popísal za 15 sekúnd mi trvalo asi 5 hodín. Na výrobu pružinky som použil drôtik z lievikového perka č.4 - viď obrázok napravo od detailu pružinky.Našťastie mám minipinzetky, pomocou ktorých som vyrobil postupne asi 8 pružiniek, no použil som len tú jednu, ktorá mi nakoniec neodskočila a neskončila niekde vo vesmíre mojej izby, čiže v kovralovom koberci.To je obrovská radosť, keď sa vám podarí vyrobíiť pružinku, presne takú ako potrebujete a tešíte sa, že ste na dobrej ceste,keď tu zrazu jeden pohyb a kua, ste pred otázkou či ju hľadať v koberci, alebo sa pustiť do výroby novej.Keď zistíte, že tá prvá možnosť zlyhala, pustíte sa z chuťou do výroby druhej ... tretej ... ôsmej.Potom som nemohol chytiť závit v otvore tej prekliatej mini skrutky, ktorá mi tiež niekoľko krát odskočila do vesmíru mojej izby pokrytej kovralom,alebo zapadla do strojčeka hodín tak šikovne, že keby som chcel, tak ju tam tak nikdy nedostanem.alebo sa magneticky lepila na nástroj, ale keď sa mala lepiť, tak presne vtedy odpadla na to najneprístupnejšie miesto v strojčekua ešte sa aj šprajcla, takže najmenej 5x som si myslel že už je po nej, alebo po hodinkách.Keď už som mal skrutku na mieste, začala zábava z navlečením "U" ukončenia pružinky na driek skrutky, pod hlavičku.V porovnaní z predošlou ekvilibristikou to bola vcelku hračka.Potom nastal dlho očakávaný moment pravdy.Nastavil som pružinku tak, aby jej koniec zasahoval do zubovej medzery kumulačného kolieska, ktoré bolo v nulovej polohe a dotiahol som skrutku.Samozrejme, hoci pri pohľade zhora triafal koniec pružinky do zubovej medzery, ale netriafal výškove pri pohľade zboku, lebo bol nízko.Takže som pružinku postupne dvíhal a tvaroval a tvaroval a tvaroval ...... a tvaroval, až kým nesadla v správnej výške na miesto približne v polovici hrúbky zubu kolieska.Nastala skúška a hurá OK. No po druhej ubehnutej minúte sa pružinka sklonila dole pod zub kolieska a zase nenulovala koliesko..T akže znova a znova a znova ....až kým to nesadlo a držalo na mieste.Ale aby to nebolo všetko, tak ručička síce neskákala pri zopnutí stopiek dopredu, ale bola vynulovaná v polohe na 1 minúte. Čakala ma zábava pri nastavovaní polohy pružinky, aby nulovala ručičku v správnej nulovej polohe.Keďže je jednoduchšie pootočiť ručičku na oske ako sa babrať s pružinkou, nasledovalo pootočenie ručičky na oske do nulovej polohya následná skúška. A HURÁÁÁ. Držím palce všetkým nasledovníkom.Som síce celý zničený, bolia ma ruky, oči, chrbát, ešte aj uši, ale ten pocit, že mám svoj CHRONOGRAPHE SUISSE v 100% stave stojí zato. Upraveno 12. února 2011 uživatelem Jafurak
Alina Odesláno 12. února 2011 Nahlásit Odesláno 12. února 2011 Perfektní hodinky, skoro závidím...co skoro, závidím .
Jafurak Odesláno 12. února 2011 Nahlásit Odesláno 12. února 2011 Perfektní hodinky, skoro závidím...co skoro, závidím . Ďakujem, teraz si ich uz závidím aj ja sám sebe. Opravujem umiestnenie obrázka lievikového perka z ktorého som použil ten čistiaci drôtik na výrobu pružinky. Je to posledný, tretí obrázok.
mechano Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Nulovanie kumulačnej ručičky minút vyriešené Vyrobil som pružinku, ale ten pocit, že mám svoj CHRONOGRAPHE SUISSE v 100% stave stojí zato. Aniž bych ti chtěl kazit radost a brzdit tvoje nadšení, zeptám se: napadlo tě, co se stane až budeš chtít vynulovat stopky? To kolo se vrací otáčením doleva i doprava. Takže radím zahodit a příští pérko nedělat ve tvaru "hokejka" , ale ve tvaru "vé".
Jafurak Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Aniž bych ti chtěl kazit radost a brzdit tvoje nadšení, zeptám se: napadlo tě, co se stane až budeš chtít vynulovat stopky? To kolo se vrací otáčením doleva i doprava. Takže radím zahodit a příští pérko nedělat ve tvaru "hokejka" , ale ve tvaru "vé". No tak to si ma potešil . Takže mám zase o zábavu postarané. Podám správu, ako to dopadlo. Tento tvar som okopíroval z Poljot Chrono., hoci som vedel. že Suisse to má v tvare "V". Nevadí, idem vyskúšať nulovanie v stave kumulácie po 31 minúte. Vďaka za pripomienku.
Jafurak Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 (upraveno) No tak to si ma potešil . Takže mám zase o zábavu postarané.Podám správu, ako to dopadlo.Tento tvar som okopíroval z Poljot Chrono., hoci som vedel. že Suisse to má v tvare "V".Nevadí, idem vyskúšať nulovanie v stave kumulácie po 15 minúte.Vďaka za pripomienku. Po 15 minúte /čiže za polovicou otáčky/ to nuluje, ale až na druhé stlačenie. Na prvé to neskočí hneď na nulu.Takže cez víkend to idem spraviť. Upraveno 17. února 2011 uživatelem Jafurak
Jafurak Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 (upraveno) Tak už to mám hotové. Robil som to asi 3 hodiny, koberec je plný nových, vylepšených pružiniek, ale tá posledná je na svojom mieste a nuluje to super aj z druhej streny, čiže z polohy kumulačnej ručičky po 15.tej minúte. .Nemám už žiadne lievičátka, takže ak to budete niekto robiť, nakúpte si ich pre istotu viacej, aby ste mali do rezervy.Pri tvarovaní tej pružinky doporučujem, aby ste si ju vlepili medzi dve izolepy, alebo cenovkové samolepky.Lepšie sa tak drží, lepšie sa tvaruje a nakoniec sa aj lepšie hľadá, ak vám odskočí. Držím palce nasledovníkom a pridávam foto tej vylepšenej pružinky a ešte jedno foto Chronographe Suisse GOLD. Upraveno 19. února 2011 uživatelem Jafurak
Jiribartl Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Odesláno 23. února 2011 Před více jak měsícem jsem je potkal, a zamiloval jsem se do nich. Něco tak úžasně nadčasového jsem niky neviděl. Lehkost, zlatá barva a ten ciferník. Prostě láska na první pohled. Jen ta jejich cena mě brzdila. A tak jsem za nimi chodil. Jednou, dvakrát týdně. Přitom jsem uviděl jejich nádherné sestry, Omegy, a ty si vzal domu. Tak, jak sílila moje láska k nim, v tom poměru šla i jejich cena (v můj prospěch) dolů. A dnes přišla ta slavnostní chvíle - jsou moje, zlaté chronografy. A teď vážně, mám je doma a jsou to opravdu vyjímečné hodinky.Naprosto funkční, naštěstí s absencí skoku ve stopkách. Zatím přesnost po šesti hodinách takřka nezměřitelná. Sklíčko jako nové, pouzdro nepoškozené, dýnko samozřejmě nese stopy ruky (nošení), ciferník kompletní.Pouze:- jak vyčistit stříbrný ciferník bez jeho poškození (asi to svěřím hodináři)- nepochopil jsem, jak vyndat stěžejky, mám nástroj, ale zde nic nepruží a tak jsem ze strachu raději nepoužil násilí- poradíte, jaký je to rok výroby.Díky
Martz Odesláno 23. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2011 Ciferník nečistit, jedině pokud to chceš nějak řešit, koupit nějaký jiný na ebay. Jak na to hrábneš - čímkoliv - barvu setřeš. Já jsem to na těch svých zkoušel vlažnou vodou na vatovém tamponku, otřel jsem to tak od prachu, ale to ostatní, to už je spíš koroze apod. Jinak doporučuji, pokud to chceš řešit, mrkat na ebay, dají se tam najít nádherné ciferníky v NOS stavu třeba i s plastickými indexy i číslicemi.
Toams Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Odesláno 23. února 2011 (upraveno) tiez pridam jeden kus<br>kaliber tusim Venus 150? pozlatko, presnost nemerana, ale pred pol rokom boli na udrzovacich pracach na Florenci a aj sa chvilu valali na vibrografe, takze neriesim .. Upraveno 23. února 2011 uživatelem TomasP
Jiribartl Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Zatím jsem vyměnil řemínek a zjistil, že zde jsou pevné stěžejky (na to jsem mohl přijít už včera). Na ebay jsem našel několik ciferníků,ale zatím nejsem schopen se orientovat, který je rozměrově ten pravý a zda volit světlý, nebo barvy mědi (ta se mi líbí více.
mechano Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 Zatím jsem vyměnil řemínek a zjistil, že zde jsou pevné stěžejky (na to jsem mohl přijít už včera). Na ebay jsem našel několik ciferníků,ale zatím nejsem schopen se orientovat, který je rozměrově ten pravý a zda volit světlý, nebo barvy mědi (ta se mi líbí více. Rozhodující je průměr a kalibr strojku.
Jiribartl Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 S průměrem ciferníku věřím že mi poradí hodinář, ale prosím o označení kalibru - moc děkuji. To si nejsem jist,že to pozná
Jafurak Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Před více jak měsícem jsem je potkal, a zamiloval jsem se do nich. Něco tak úžasně nadčasového jsem niky neviděl. Lehkost, zlatá barva a ten ciferník. Prostě láska na první pohled. Jen ta jejich cena mě brzdila. A tak jsem za nimi chodil. Jednou, dvakrát týdně. Přitom jsem uviděl jejich nádherné sestry, Omegy, a ty si vzal domu. Tak, jak sílila moje láska k nim, v tom poměru šla i jejich cena (v můj prospěch) dolů. A dnes přišla ta slavnostní chvíle - jsou moje, zlaté chronografy. A teď vážně, mám je doma a jsou to opravdu vyjímečné hodinky.Naprosto funkční, naštěstí s absencí skoku ve stopkách. Zatím přesnost po šesti hodinách takřka nezměřitelná. Sklíčko jako nové, pouzdro nepoškozené, dýnko samozřejmě nese stopy ruky (nošení), ciferník kompletní. Pouze: - jak vyčistit stříbrný ciferník bez jeho poškození (asi to svěřím hodináři) - nepochopil jsem, jak vyndat stěžejky, mám nástroj, ale zde nic nepruží a tak jsem ze strachu raději nepoužil násilí - poradíte, jaký je to rok výroby. Díky Blahoželám, sú ozaj krásne a zdajú sa byť v dobrom stave. Zaujímalo by ma, za koľko sa dajú také krásavice kúpiť. Rok výroby je niekde okolo r.1935 -40. Vodítkom by mohli byť malé ručičky, ktoré sú čierne. Ja ich mám zlaté a moj otec ich získal v r. 1945 výmenou za motorku. Tie stežejky /paličky/ sú robené tak, že na rámiku nie je dierka pre čapík stežejky, ale práve naopak, je tam čapík a stežejka je na koncoch dutá. Takže ju treba opatrne skraja zatlačiť a potom sa dá vybrať /ak vnútorná pružinka nie je skorodovaná/. Aspoň u mojich Chrono v zlate to tak funguje.
Jiribartl Odesláno 1. března 2011 Nahlásit Odesláno 1. března 2011 Diky za radu. Přestože okukuji bazary a zastavárny po Praze, tento typ hodinek k vidění není. Zejména ty zlaté se prostě neprodávají (pokud to není životně duležité). Ty moje vyšly pod desítku. Na jednom servru jsem jejich nejnižší cenu našel na 15 tisícovkách. Ale už jsem neposuzoval jak jsou srovnatelné s těmi mími.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se