Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

asi som nepolozil dobre otazku. samozrejme, ze viem ako funguje ebay. dokonca som odtial nakupoval.

ale zvacsa fotovybavu. teraz pozeram hodinky - pozeram u dobreho predajcu ktoreho ste tu casto spominali

ma vynikajuci feedback atd atd. a pred chvilou tam koncila aukcia. jedny celkom pekne citizenky sa tam predali za 96$

kolko to je? 50 eur? sak to je nenormalne lacne??? nejako tomu nerozumiem....

Odesláno
  spot napsal:
asi som nepolozil dobre otazku. samozrejme, ze viem ako funguje ebay. dokonca som odtial nakupoval.

ale zvacsa fotovybavu. teraz pozeram hodinky - pozeram u dobreho predajcu ktoreho ste tu casto spominali

ma vynikajuci feedback atd atd. a pred chvilou tam koncila aukcia. jedny celkom pekne citizenky sa tam predali za 96$

kolko to je? 50 eur? sak to je nenormalne lacne??? nejako tomu nerozumiem....

:lol:

Odesláno
  spot napsal:
z toho smilika som sa moc nedozvedel

Z tveho postu, jsme se bohuzel taky nic nedozvedeli. Kdybys poslal link na tu aukci, tak bysme mohli resit jestli to je levne ci nikoliv. Ja si jednou koupil na eBayi cd za deset centu, ale zadne trauma jsem z toho nemel. :)

Odesláno
  Donuts napsal:
Z tveho postu, jsme se bohuzel taky nic nedozvedeli. Kdybys poslal link na tu aukci, tak bysme mohli resit jestli to je levne ci nikoliv. Ja si jednou koupil na eBayi cd za deset centu, ale zadne trauma jsem z toho nemel. :)

jedna sa o predajcu ktoreho tu vela ludi spominalo ako veeelmi spolahliveho

http://cgi.ebay.com/Super-CITIZEN-ECODR-AL...3DLVI%26ps%3D63

Donuts napsal:

ja som tam kupoval za "trosku" vacsie peniaze...

Odesláno

Nejak nechapu na co se ptas. Jestli na to, jestli timeparadise prodava originaly za tyhle ceny, tak ano, prodava. Uz jsem u nej pro nekolik lidi kupoval par kousku, vsechno naprosto bez problemu.

Odesláno
  ls8ls8 napsal:
Nejak nechapu na co se ptas. Jestli na to, jestli timeparadise prodava originaly za tyhle ceny, tak ano, prodava. Uz jsem u nej pro nekolik lidi kupoval par kousku, vsechno naprosto bez problemu.

ano, aj ja povazujem toho predajcu za spolahliveho. ked pozries co bolo predane pred hodiniu tak zbadas ze tieto hodinky boli predane za cca 100$

t.j. neviem teraz rychlo 75 eur. takze povedzme 2.000 sk nie je to straaasne lacne?

Odesláno
  ls8ls8 napsal:

skor ma napdla taka vec ze napr. ked sa to nevysvihne v tej aukcii na nim ocakavanu cenu ci ten obchod zrealizuje, alebo nie. Skratka tie ceny sa mi zdaju brutalne male... neviem nie som odbornik na hodinky. len co som tu trochu precital vo fore

Odesláno
  spot napsal:
ano, aj ja povazujem toho predajcu za spolahliveho. ked pozries co bolo predane pred hodiniu tak zbadas ze tieto hodinky boli predane za cca 100$

t.j. neviem teraz rychlo 75 eur. takze povedzme 2.000 sk nie je to straaasne lacne?

A proc myslis, ze se ty z toho odkazu prodaji za min?

Odesláno
  spot napsal:
skor ma napdla taka vec ze napr. ked sa to nevysvihne v tej aukcii na nim ocakavanu cenu ci ten obchod zrealizuje, alebo nie. Skratka tie ceny sa mi zdaju brutalne male... neviem nie som odbornik na hodinky. len co som tu trochu precital vo fore

A presto tvrdis, ze ho povazujes za spolehliveho? :) Mel by sis zrejme ujasnit jeste par detailu, nez budes prohlasovat, ze vis jak funguje eBay. Pro zacatek bych se zameril na udelovani feedbacku.

Odesláno
  Donuts napsal:
A proc myslis, ze se ty z toho odkazu prodaji za min?

ja som to niekde trvdil co pises?

Donuts napsal:
A presto tvrdis, ze ho povazujes za spolehliveho? :) Mel by sis zrejme ujasnit jeste par detailu, nez budes prohlasovat, ze vis jak funguje eBay. Pro zacatek bych se zameril na udelovani feedbacku.

mozes konkretizovat co je na feedbacku toho predajcu zle?

Odesláno
  spot napsal:
ja som to niekde trvdil co pises?

mozes konkretizovat co je na feedbacku toho predajcu zle?

Na jeho feedbacku neni spatneho vubec nic, prave proto je tvoje teorie nesmyslna.

Citovat
skor ma napdla taka vec ze napr. ked sa to nevysvihne v tej aukcii na nim ocakavanu cenu ci ten obchod zrealizuje, alebo nie.
Odesláno
  Donuts napsal:
Na jeho feedbacku neni spatneho vubec nic, prave proto je tvoje teorie nesmyslna.

asi si pockam na nazor niekoho ineho, najprv sa smejes, potom chces link, link dostanes, pises to co ja nepisem

ale na podstatu co som sa pytal som odpoved nedostal

skusim posl. raz: Je to dobra kupa take citizenky za 2000 sk + postovne? mne to pride ako vyrazne dobra kupa

az moc. preto sa tu na to pytam. na jednej strane mi to pride podozrivo lacne, na druhej strane predajca je spolahlivy.

skus odpovedat na tuto otazku a nevkladaj mi do ust nieco co som nepovedal

alebo aj tu kupim podobne citizenky za 3500 sk a teda sa to cele neopplati?

Odesláno

K tomu, aby prodejce nemusel prodávaný předmět prodat za "příliš levno" slouží tzv. Reserve price.

Pokud někdo draží nové (a třeba i drahé) věci od jednoho dolaru/centu/eura bez rezervované ceny, obvykle do toho jde s tím rizikem, že to prodá "pod cenou" (=pod cenou, za kterou se to běžně prodává). To může znamenat brutálně nízké nákupní ceny a nebo prostě občas marketingové náklady.

Pokud by to za cenu "příliš nízkou" neprodal a nekomunikoval, dostane okamžitě negativ a to si na ebayi velcí prodejci nedovolí. eBay např. při poklesu hodnocení pod X odebírá různé statusy atd.

Nevím, co řešíš...

eBay neni podvodnická díra jako aukro.

Odesláno
  Martz napsal:
K tomu, aby prodejce nemusel prodávaný předmět prodat za "příliš levno" slouží tzv. Reserve price.

Pokud někdo draží nové (a třeba i drahé) věci od jednoho dolaru/centu/eura bez rezervované ceny, obvykle do toho jde s tím rizikem, že to prodá "pod cenou" (=pod cenou, za kterou se to běžně prodává). To může znamenat brutálně nízké nákupní ceny a nebo prostě občas marketingové náklady.

Pokud by to za cenu "příliš nízkou" neprodal a nekomunikoval, dostane okamžitě negativ a to si na ebayi velcí prodejci nedovolí. eBay např. při poklesu hodnocení pod X odebírá různé statusy atd.

Nevím, co řešíš...

eBay neni podvodnická díra jako aukro.

neviem odkial beries istotu ze na ebay nemozes narazit na podvodnika. je tam system ktory je nastaveny tak aby k tomu nedochadzalo

ale istotu nemas nikdy nikde. a preto sa pytam. zazil som pripad, nie ja ale kolega, kupil cez ebay mat. dosku a prisla komplet

poskodena. brutalne znicena. nestalo sa to postou. jedine co na tom bolo pozitivne bolo to ze predajca bol ochotny to zobrat spat.

ale bolo s tym kopa roboty, casu a nervov....

Odesláno (upraveno)

Jestli se ptáš zda jsou ty hodinky levné a jestli je i u nás nekoupíš za podobnou cenu, tak s tím neuspěješ. Nikdo ti tady nebude psát kolik ty hodinky stojí u nás, to si totiž můžeš zjistit velmi jednoduše sám.

Ad ebay: I na ebayi narazíš na podvodníka. Ale ten podvodník nejspíš brzo skončí. Jak psal Marty, ten jejich systém celkem funguje. A pokud koupíš něco drahýho od člověka s malým feedbackem, nedejbože ne zrovna pozitivním, tak se nesmíš divit. O timeparadise s 40k+ hodnocením těžko lze pochybovat...

A srovnání s aukrem - podívej se jak dlouhý je thread o aukru a přečti si v něm jak aukro reaguje na aukce s falzifikáty

Upraveno uživatelem Chumpus
Odesláno
  Chumpus napsal:
Jestli se ptáš zda jsou ty hodinky levné a jestli je i u nás nekoupíš za podobnou cenu, tak s tím neuspěješ. Nikdo ti tady nebude psát kolik ty hodinky stojí u nás, to si totiž můžeš zjistit velmi jednoduše sám.

Ad ebay: I na ebayi narazíš na podvodníka. Ale ten podvodník nejspíš brzo skončí. Jak psal Marty, ten jejich systém celkem funguje. A pokud koupíš něco drahýho od člověka s malým feedbackem, nedejbože ne zrovna pozitivním, tak se nesmíš divit. O timeparadise s 40k+ hodnocením těžko lze pochybovat...

A srovnání s aukrem - podívej se jak dlouhý je thread o aukru a přečti si v něm jak aukro reaguje na aukce s falzifikáty

ok dik

Odesláno
  Chumpus napsal:

este aby som to upresnil, necakal som ze niekto za mna teraz bude hladat slovensku cenu tych citizeniek na nete. vychadzal som z predpokladu ze tie citizenky za 100$ / 75ojro / 2.000 sk su velmi lacne. neviem si predstavit citizenky, taky model ze by sa tu v hodinarstve predaval za 1500 sk... to uz by bol asi brutus. ale kedze sa v hodinach az tak nevyznam tak som myslel ze skusenejsi to vysypu z rukava.

Odesláno
  spot napsal:

Nevim, co jeste vic chces slyset. Timeparadise je solidni prodejce a podfuky pri nizke dosazene cene nedela. Nektere ceny na eBay jsou brutalne nizke, proto je eBay tak uspesny. Kupoval jsem u Timeparadise Hamiltony za $700, v nekterych aukcich ( http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=360191213144 ) cena skonci treba jen na $630. U nas pritom stoji v prepoctu asi $1500. Neboj, i tak na tom vydela, kupuje to treba za $500.

Odesláno
  ls8ls8 napsal:
Nevim, co jeste vic chces slyset. Timeparadise je solidni prodejce a podfuky pri nizke dosazene cene nedela. Nektere ceny na eBay jsou brutalne nizke, proto je eBay tak uspesny. Kupoval jsem u Timeparadise Hamiltony za $700, v nekterych aukcich ( http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=360191213144 ) cena skonci treba jen na $630. U nas pritom stoji v prepoctu asi $1500. Neboj, i tak na tom vydela, kupuje to treba za $500.

v podstate to co pises som chcel pocut. az na to ze teraz na to pozeram a neviem ci problem sa nevola: "ships to"

vidim tam: Ships to: N. and S. America, Asia, Australia

je mozne ze chlapik do eu niektore modely neposiela

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...