Andreas.ks Odesláno 11. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Igeny Napadlo mě to... Ale nějak se mi nechce pouštět do shánění po aukru nejdříve hodinek, pak součástek.. a tady to vždycky propásnu..
Návštěvník Tada Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Precisty PRS-5 - sice si psal, že tě chrono zas tak neláká, ale ta cena je fakt asi bezkonkurenční si myslím...
grakij Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 (upraveno) A co jine Tissoty - PRS516 jenom ta luneta neni otocna edit: jeste tmavy cifernik na tahu source - KenC Upraveno 11. listopadu 2009 uživatelem grakij
skalis Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Ja bych se pridal k doporuceni tech Precista Speedbird III. Na zivo jsem je sice nevidel, ale podle (nejen) zdejsich fotek by to mela byt dobra volba. A nebo renovovat Igeny, ale to je beh na delsi trat.
JakubS Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 Co třeba Vostok Europe TU-144
Andreas.ks Odesláno 12. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 Do renovace igenů se mi opravdu nechce - jednak kvůli čekání a také kvůli financím - nějak psychologicky mi to nesedí... Pokud bych narazil na igeny ve slušném stavu (ciferník, ručky, luneta), asi bych do nich šel bez ohledu na ne-nerez - na občasné víkendové nošení by mi to bohatě stačilo. Zatím je teda ve hře Speedbird a Alpinisty - ty jsou však na tom s dostupností podobně jako slušné igeny.. A nebo ještě přicházejí do úvahy Suma o kterých jsem již kdysi uvažoval... sice jsou velikostně někde jinde, ale kupodivu na ruce sedí dobře...
Andreas.ks Odesláno 12. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 Z vintage třeba Universal Polerouter Sub (snad proto, že připomíná JLC Polaris?) A nebo některou z homage na Blancpain FF, tam se ovšem obávám velikosti a tvaru pouzdra..
Andreas.ks Odesláno 25. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 (upraveno) Oživuji vlákno, rozhodl jsem se prodat g-shocky, protože jsem zjistil,že ačkoliv mají automatické podsvícení, nejsem schopen na ně v noci zaostřit, tudíž bych potřeboval něco co je dobře čitelné a svítí to... Tím asi ze hry vypadly Igeny, obávám se, že se svítivostí na tom budou bídně. Existuje něco hezkého co dobře svítí a dobře se čte, co by mohlo jak v ceně tak ve výkonu konkurovat seiku? S černým ciferníkem, výraznými indexy a ručkami ( např. po způsobu discontinued SMP 2254.50.00)? Upraveno 25. listopadu 2009 uživatelem Andreas.ks
Well Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Oživuji vlákno, rozhodl jsem se prodat g-shocky, protože jsem zjistil,že ačkoliv mají automatické podsvícení, nejsem schopen na ně v noci zaostřit, tudíž bych potřeboval něco co je dobře čitelné a svítí to... Tím asi ze hry vypadly Igeny, obávám se, že se svítivostí na tom budou bídně. Existuje něco hezkého co dobře svítí a dobře se čte, co by mohlo jak v ceně tak ve výkonu konkurovat seiku? S černým ciferníkem, výraznými indexy a ručkami ( např. po způsobu discontinued SMP 2254.50.00)? Nemělo by se to, ale http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24287 . No a ještě mám jeden tip z Německa
Andreas.ks Odesláno 25. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Na Partitio jsem tuhle koukal v mnichovském Manufactum, jsou hezké, ale... To už bych spíš bral ty alpinisty... Momentálně bych však preferoval něco s výraznějšími indexy a ručkami - oči stárnou... :-D
Well Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Na Partitio jsem tuhle koukal v mnichovském Manufactum, jsou hezké, ale... To už bych spíš bral ty alpinisty... Momentálně bych však preferoval něco s výraznějšími indexy a ručkami - oči stárnou... :-D Tak nejčitelnější hodinky co znám jsou světlé Nomosy, ale to ty víš. Naopak dost nepřehledné mi přijdou všechny pilotky. Ty Stowy mě lákají, jaké jsou na živo??
skalis Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Tak nejčitelnější hodinky co znám jsou světlé Nomosy, ale to ty víš. Naopak dost nepřehledné mi přijdou všechny pilotky. Ty Stowy mě lákají, jaké jsou na živo?? Pridavam se k dotazu. Tyhle Stowy Partitio se mi podle fotek velmi libi!
Diamondking Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Tak nejčitelnější hodinky co znám jsou světlé Nomosy, ale to ty víš. Naopak dost nepřehledné mi přijdou všechny pilotky. Ty Stowy mě lákají, jaké jsou na živo?? Ve dne s pilotkama problém nemám, ale v noci, když svítí všechny ty indexy a čísla tak to je nářez, čert aby se v tom vyznal. A taky zjišťuji, že mé oči stárnou
Andreas.ks Odesláno 25. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Citelnost nomosu samozrejme znam dosti dobre, nicmene nutno rict, ze verze Tangente Sport byt je vybavena luminiscenci, tak nesviti zas tak dlouho... proto hledam neco, co by bylo stejne dobre citelne, ale svitilo o neco dyl... Ad Partitio - nevim, nejak zvlast me neoslovily - na prvni pohled sice zaujmou, ale na druhy clovek zjisti, ze je to tak trochu kompromis mezi strohym funkcnim dizajnem a la Antea a necim jinym... ne zeby nebyly hezke, ale nekoupil bych si je.. Cisi z nich takova nejaka nevyhranenost. To byly alespon me dojmy - jednoznacne vsem kteri by si je chteli koupit doporucuji se na ne nejdrive jet podivat. Nad pilotkama jsem chvili uvazoval, ale zas tolik me nelakaji - to uz spis neco v diver stylu... Kdyz Jeremy Clarkson hledal hodinky ze kterych by videl odecitat cas, koupil si Bell Ross, to je ale trochu velky kousek jak pro me zapesti tak pro penezenku... I kdyz nejaky Seiko mod s cifernikem a la BellRoss by nemusel byti spatnym napadem... PS: Omlouvam se za psani bez diakritiky, porad nemam svuj PC, ted bezim na starickem notebooku s divnym linuxem, ktery zobrazuje pouze obsah oken, nikoliv vsak ovladaci prvky..
horal Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Rozšířím povědomí o tyto nádhery. Omega Dynamic ref.52505007 Alternativa s dnes menším průměrem blížící se k IGENům - 36mm Indexy svítí úměrně - měla by to být superluminova. Rodiště je předností. Cena bohužel něco mezi 10 - 13 000,- českých Druhý bohužel je, že se už nedělají a jsou tudíž jen z druhé ruky zdroj foto: internet
Andreas.ks Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Horale, ty bych bral hned - teda až bych na ně doštřil. Malý průměr je pro mě spíš předností, stejně jako původ... A navíc by se mi hodily k dalším Geneve Dynamic, které již doma mám.. ilustr. foto od sl. google:
Well Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Co tyhle Traser Classic Automatic Black. Asi půjdou hůř sehnat, ale cena bude rozumná. Velikost byla tuším 40mm.
Andreas.ks Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Co tyhle Traser Classic Automatic Black. Asi půjdou hůř sehnat, ale cena bude rozumná. Velikost byla tuším 40mm. Ty jsou dobrý, ještě jsem je neviděl...
vendy Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Tak za tyhle Trasery bych se také ,,přimlouval",moje preference u hodinek byla vždy dobré svícení a přehlednost a teď jsem si pořídil Trasery u kubsona a fakticky nemají chybu. Svítivost tritia je vymakaně nastavená tak,že již při šeru je osvit ručiček krásně vidět,a v noci už vůbec není co řešit.Čili vybrat hodinky které budou vyhovovat z hlediska přehlednosti a dobré čitelnosti za dne a pokud budou vybaveny tritiem,tak myslím že budete spokojen.Zhoršující se zrak(nablízko) mne vedl také k výběru nových hodinek a zatím jsem s Trasery maximálně spokojen.
Andreas.ks Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 S tou nepřehledností pilotek musím souhlasit - možná u velikosti 47mm je to jedno, ale u těch menších je ciferník opravdu samá čárka... Proto jsem se spíš klonil k nějakým nerobustním diverskám... Well-ův traser je moc fajn, akorát je nikdě nevidím k prodeji...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se