Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Našel jsem tuto stránku při hledání dárku a potěšila mě. Potřebuji radu. Chci koupit hodinky. Moje představa je následující : pánské, kulatý ciferník, datumka, spíše sportovní, minutový, 12-hodinový měřič a stopky výhoda, kožený řemínek, safírové sklíčko a cena max. 40 000 Kč. Díky a těším se na Vaše rady. Zdenda

Odesláno

Díky moc za typ. Ale se mnou to není jen tak. Dočetl tady, že nákup venku, tedy za hranicemi je levnější. konkrétně u těch fortisů cca 6500 kč dle kurzu. Nicméně poslat někomu 1500 $ a pak čekat, tak nízký práh pudu sebezáchovy přece jen nemám. Nemáš zkušenost z nákupem v duty free, případě v rakousku nebo v Belgii. :o)))

Odesláno

To bohuzel nemam. Respektive, kdyz jsem byl naposled "venku" to bylo loni v UK, tak ceny v duty free byly o neco lepsi nez v Londyne samotnem, ale zase ne o moc a vyber byl rozhodne mensi. BTW, nevim jak je to s duty free nakupovanim pro obcany eu? Mam dojem, ze tam asi bude nejake omezeni, nebo znevyhodneni oproti ne-eu obcanum?

Ja mam zatim s internetovym nakupovanim jen same dobre zkusenosti, ale je fakt, ze si prodejce dost vybiram a nakupuju prevazne na ebay, kde se clovek vetsinou muze s prodavajicim dohodnout na podminkach a diky historii feedbacku mas moznost i zjistit, co je dany clovek zac. Kdyz ma nekdo 99-100% hodnoceni a cca 50 a vice uskutecnenych transkaci, tak je to velmi pravdepodobne spolehlivy clovek. A pokud navic promptne a ochotne reaguje na tve maily, tak mas temer jistotu. Drazsi zasilku je nutne nechat si pojistit, aby jsi v pripade ztraty dostal sve penize zpet. Strucne receno, jeste se mi nestalo, ze bych zasilku nedostal, nebo ze by v ni bylo neco jinak. Akorat jednou sla zasilka z ciny asi mesic a pul a to uz jsem byl lehce nervozni, ale nakoec to bylo fakt mizernou postou. Jinou zasilku z ciny jsem dostal bez problemu asi za tyden, a to me tehdy dostalo ;)

Odesláno

Půjdu se podívat na Omega seamaster, Longines Avigation, Citizen Promaster a Fortis Flieger. Taky mě docela zaujaly Certina DS Podium. Kámoš jede do Vídně tak dostane úkol na průzkum. Podám zprávu. :-)

• po 2 týdnech...
Návštěvník RK
Odesláno

Koupil jsem nové chronografy poprvé s koženým řemínkem. Je nový a zdá se mi, že se na ohybech jakoby láme. Nevím jestli je to normální nebo na reklamaci. Jaký kožený řemínek, resp. od kterého výrobce lze doporučit na případnou výměnu?

• po 4 týdnech...
Odesláno

Rovněž se zajímám o koupi koženého řemínku. Díval jsem se na uvedené odkazy (www.timefactors.com) a zřejmě bych si i vybral. Zkoušel jsem vyplnit příslušný formulář. Další stránka už vyžadovala informace o platební kartě - a tak jsem znejistěl. Zatím jsem nic takto nekupoval, takže by mě zajímalo, jak je to bezpečné a důvěryhodné a jak pokračuje procedura zakoupení (jestli se třeba dále vyplňuje PIN atp.). Předem děkuji za odpověď.

Odesláno

Ne-e pin se nezadava. Pokud muzu doporucit, jestli mas VISA kartu, tak si nechej u banky vystavit tzv. virtualni VISU. Melo by to byt zdarma a jedna se o kus papiru, na kterem je cislo karty + cvv2 kod a takova "karta" se da pouzit jen na platby pres internet. Teda je o neco mensi riziko zneuziti nez u klasicke karty.

Ja jsem na Timefactors nakupoval a vse bylo OK. Informace o karte samozrejme zadat musis, ale pokud mas ve status baru prohlizece ikonku secure pripojeni, tak bys mel byt v pohode. Stranka, kde zadavas informace o karte by navic mela zacinat https, to znamena, ze je bezpecna (mela by byt ;) ). Ale vazne, ja zaden problem nemel a Eddie Platts (majitel Timefactors) je spolehlivy. Kdyz mas nejake obavy, tak mu treba nejdrive napis (eddie@timefactors.com)? Na www.tz-uk.com forech je pod prezdivkou swanbourne.

Odesláno
Koupil jsem nové chronografy poprvé s koženým řemínkem. Je nový a zdá se mi, že se na ohybech jakoby láme. Nevím jestli je to normální nebo na reklamaci. Jaký kožený řemínek, resp. od kterého výrobce lze doporučit na případnou výměnu?

S tím lámáním je to problém. Jestli si pod tím představuješ to, že ti praská taková ta povrchová úprava na kůži a je pod ní vidět původní kůže, tak to samozřejmě je na reklamaci, protože to by řemínek měl vydržet. Ty, které jsou lakované, u nich by mělo na tohle být upozornění a hodinář by ti měl říct, že se nesmí moc ohýbat, protože tam je to jasné.

Jestli to jsou nějaké slušné hodinky, reklamuj to, výrobce by to měl bez řečí vyměnit a ještě se omluvit. Jestli jsou to chronografy od vietnamce na rohu, tak se bojím, že to bude vlastnost :)

Ale dost humoru, v každém případě bych to reklamoval, pokud to vypadá, jak to popisuju.

• Po roku...
Odesláno

Taky me nejak odchazi reminek na Aviatorech od Poljotu. A to jej mam asi tyden.

Time Factors "Aviator" Parallel Strap with Fishtail Buckle vypada fakt hezky....

Odesláno

Řemínky se zpravidla zužují od širšího konce, který se stěžejkou přichytí k pouzdru hodinek, směrem ke sponě, například z 20 mm u pouzdra na 18 mm v místě spony.

Odesláno

14 liber + 1,5 libry postovne. Minuly patek vecer jsem si jej objednal a vcera dosel.

Docela jsem byl prekvapeny, jak s nim hodinky vypadaji, oproti puvodnimu cernemu to potrebovalo trochu zvyku:)

Je sice relativne trvdy, ale na ruce sedi hezky a prijemne.

Odesláno

Opravdu nevim kde. Snad ti nekdo poradi.

Ja jsem pred tim par hodinarstvi prolezl. Nic se mi moc nelibilo...a kdyz, tak cena byla podobna. Na TimeFactors jsem se tu docetl dobre reference, pochybuju, ze by si nechal logo razit na nejaky beckovy reminek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...