Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Šťoural jsem se po netu do omeg a zjistil jsem, že seamastery s co-axial s kalibrem 2500 mají frekvenci 25200 kmitů za hodinu. A tak by mě zajímalo co je větší výhoda, zda hodinky s nižší frekvencí nebo s 28800 jako má např. eta 2824, neměla by být vyšší frekvence spíše výhodou v přesnosti chodu strojku? Když jsem měl seamastery na ruce tak jsem myslel, že blbě vidim, když se ručička kousala, pro hodinky v takové cenové relaci není to trochu málo?

www.rolexreferencepage.com/articles/3.html - tady taková malá recenze z netu

Odesláno

teoreticky je vyšší kmitočet pro chod lepší. Ale je spousta rychloběžek, který jedou na 28800 a jdou špatně a naproti tomu spousta s 18000 a chodí perfektně. V učené literatuře se píše, že tím snížením frekvence ze 4 na 3,5 Hertz sledují odstranění některých "domácích" problémů. Tedy nic, co by měli běžní lidé vědět. Před rokem 2007 měly všechny Co- axiály těch 28800, protože základem byla Eta 2892A. Nový kalibr, který teď používají, je 8500, protože má průměr 29mm a dost velkou setrvačku, bylo by těžké tu vysokou frekvenci udržet. Omega píše, že i s nižší frekvencí stroj velmi hladce dosahuje chronometrových parametrů.

Odesláno
  mischa napsal:
Ale je spousta rychloběžek, který jedou na 28800 a jdou špatně a naproti tomu spousta s 18000 a chodí perfektně.

Souhlas.Mám občas dojem,že ten vysoký kmitočet je spíše jakási módní vlna.Praktické využití vysokého počtu kyvů vidím pouze u stopek.

Odesláno
  haslermetra napsal:
Souhlas.Mám občas dojem,že ten vysoký kmitočet je spíše jakási módní vlna.Praktické využití vysokého počtu kyvů vidím pouze u stopek.

Vyšší kmitočet se volí především proto, aby chod hodinek nebyl (v takové míře) ovlivňován rychlejšími pohyby ruky. Pro ilustraci: 1Hz by odpovídal jednomu půlkyvu za sekundu (3

600 půlkyvů za hodinu) a za tuto dobu není problém hodinky pohybem ruky otočit o -řekněme- 90°. O tento úhel se pak zkrátí/prodlouží kyv setrvačky. U 4Hz už to zdaleka není tak snadné.

Odesláno
  hrdlička napsal:
Vyšší kmitočet se volí především proto, aby chod hodinek nebyl (v takové míře) ovlivňován rychlejšími pohyby ruky. Pro ilustraci: 1Hz by odpovídal jednomu půlkyvu za sekundu (3

600 půlkyvů za hodinu) a za tuto dobu není problém hodinky pohybem ruky otočit o -řekněme- 90°. O tento úhel se pak zkrátí/prodlouží kyv setrvačky. U 4Hz už to zdaleka není tak snadné.

Omlouvám se za překlep, namísto půlkyvů prosím dosaďte nahoře (celý) kyv.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...