Jay Doll Posted November 30, 2009 Report Posted November 30, 2009 Bylo nebylo, za sedmero horami a sedmero řekami, jednou nadešel čas najít vhodné hodinky pro dámu. Možností je na trhu hromada, jsou tu hodinky zlaté nebo ocelové, jsou tu hodinky s diamanty a nebo obyčejné, jsou tu quartzky, automaty i hodinky s manuálním nátahem. Po zdlouhavém ale příjemném průzkumu trhu jsme se nakonec rozhodli omezit na 3 značky, Omega, Rolex a IWC. Dáma měla naprosto jasnou podmínku: hodinky musí mít na ciferníku ukazatel data a pokud možno alespoň částečně zlaté pozdro a nebo diamanty na ciferníku. Inu začli jsme podrobnějí zkoumat co nabízejí tito tři výrobci. Rolex je co se týče dámských hodinek značka profláklá. Zlaté dámské Rolexky nosí opravdu kdekdo, pro mnoho lidí je to běžné zboží, je to takové must-have kvůli vstupence do high society. Ano, pro Rolexky vždy mluví výborné zpracování, kvalitní automatické strojky a prestiž značky. Ale prestiž se u Rolexu možná příliš přeceňuje a masovost výroby i prodejů jim ubírá na exkluzivitě. Rolex jsme tedy opustili a vydali se k IWC. Podařilo se nám najít prodejce, který měl přímo v showroomu hodinky, které snad nikdo nikdy naživo neviděl, a přitom jsou tak krásné. Jedná se o model Da Vinci IW452305. Tyto hodinky mne vždycky fascinovaly a moc by mne těšilo, kdyby se opravdu staly součástí naší domácí sbírky. Jenže nesmím zapomenou, že nevybírám hodinky pro sebe, ale pro dámu. Inu pustili jsme se do zkoušení, ale při pohledu na dámskou ruku jsem si uvědomil, že i přesto, že jsou to snad nejmenší IWC na trhu, jsou stále obrovské. Mají dokonale originální design, velmi kvalitní kalibr, mají zlaté ručičky a čísla na ciferníku a hlavně poměrně velkou a čitelnou datumovku. Jenže co čert nechtěl, prostě na té ruce vypadaly jako BFB na ruce desetiletého kluka. Musel jsem tedy zamáčknout slzu, kterou způsobila moje nedávno získaná vážná IWCfilie, a opustili jsme i IWC. Poslední značkou ve výběru byla Omega. V poslední době se tato značka zaměřila i na segment dámských hodinek a jejich variace a kvality co se týče modelů Aqua Terra začínají být srovnatelné s Rolexem. K mému překvapení dámu zaujaly spíše modely Constellation, které se vyskytují i s datumovkou i v provedeních s kamínky nebo zlatem. Řekl jsem "dobrá tedy" a zkusili jsme jedny na ruku. Velikostně seděly dobře, jsou i pohledné, ale když jsem je vzal do ruky, nemohl jsem se zbavit pocitu, že by při mytí rukou propadly i skrze sítko v odpadu a uplavaly. Jsou prostě nesmyslně ťitěrné. Kvůli vytažení korunky jsem se sháněl i po pinzetě a na datumovku by člověk potřeboval mikroskop. V tento moment muselo zaznít moje rezolutní NE a řadu Constellation jsme opustili. Poslední a nejlepší řadou ve výběru byly tedy Seamaster Aqua Terra. Na první pohled bytelné, korunka má správný rozměr, i tah nevypadá jako že je složen ze špendlíků (narozdíl od Constellation). "Jsou překrásné" ozývá se z vedlejší židle a mám jasno, že tohle brzy přibude do domácí sbírky. A i já jsem na konci této strastiplné cesty spokojen, máme hodinky, které jen tak někdo nemá. A co tedy máme? Omega Seamaster Aqua Terra reference: 2373.70.00 Kalibr: 2520, automatický nátah, rezerva chodu 42 hodin, ukazatel data na pozici 3 Průměr pouzdra: 29.2 mm Vodotěsnost: 150 metrů Materiál pouzdra: kombinace ocel a růžové zlato Sklíčko: Jak jinak než safír, s jednostranným antireflexem Ciferník: Perleťový No a tady jsou fotky, aby jste se taky mohli pokochat. A děkuji za pozornost! Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Messiah Posted November 30, 2009 Report Posted November 30, 2009 (edited) Musím uznat že si žena vybrala velice dobře jsou to překrásné hodinky! Jak nesnáším bicolory tak tendle se mi vážne moc líbí... Edited November 30, 2009 by Messiah
Z. Posted November 30, 2009 Report Posted November 30, 2009 Skvěle popsané "výběrové řízení" a dobrá finální volba. Gratuluji. Jen malá poznámka: ten strojek, co máš na pozadí 2. fotky k těmhle hodinkám nepatří - je to nová řada 8500, v dámských hodinkách by to byla konkrétně 8520, zatímco v těch zakoupených hodinkách je 2520. Ale to samozřejmě dámu nemusí trápit a jako dekorace je to dobrý.
Jumbo Posted November 30, 2009 Report Posted November 30, 2009 Jak nesnáším bicolory tak tendle se mi vážne moc líbí... No jo, ale bicolor pro ženu je něco jiného, než pro chlapa. Moc pěkná volba.
Jay Doll Posted December 5, 2009 Author Report Posted December 5, 2009 Neměl by někdo náhodou fotku kalibru 2520? Rád bych se podíval jak vlastně vypadá a z čeho vychází.
Guest YPO? Posted December 5, 2009 Report Posted December 5, 2009 Neměl by někdo náhodou fotku kalibru 2520? Rád bych se podíval jak vlastně vypadá a z čeho vychází. http://goldsmithwatchworks.com/Omega-Servi...0parts%20ca.pdf
Recommended Posts