Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl bych Vás poprosit o identifikaci těchto hodinek. Na plášti je vyražen nápis festa, ale nikde jsem o hodinkách festa nečet (čísla plášťů i strojku jsou nízká nebo se mi to jen zdá?) Děkuji

post-1110-1259607198.jpg

post-1110-1259607193.jpg

post-1110-1259607186.jpg

EDIT - fotky jsem Ti zmenšil,příště,prosím,menší...optimum je 800x 600. Díky,Gilius

Odesláno
Chtěl bych Vás poprosit o identifikaci těchto hodinek. Na plášti je vyražen nápis festa, ale nikde jsem o hodinkách festa nečet (čísla plášťů i strojku jsou nízká nebo se mi to jen zdá?) Děkuji

Zkus vyfotit tu značku na strojku ještě detailněji, vzdáleně to připomíná Alpinu.

Odesláno

Dost podobny font cislic som videl aj u - DOXA Liege 1905 - na viku klasika vybrus Medaille D´or Milan 1906. Ale v tejto dobe a na tychto vreckovych hodinkach to bol zrejme popularny font na pouzitie. podobne to je aj s rozvrhnutim ciselnika + typ korunky.

Odesláno
Taky mi připomínají Doxy,,někde se mi doma válí

Ale nejsou to ony,,mají jiné ručky i nápisy,šestku mají useknutou sekundovým ciferníkem,ale font číslic sedí. :worried_anim:

Odesláno

bohužel, podle fontu číslic na ciferníku, nebo podle korunky, nelze určit naprosto nic (snad možná na pár vyjímek). Navíc korunka k hodinkám evidentně nepatří, někdo ji už kdysi dávno měnil.

Taky se přimlouvám na fotku toho znaku na strojku, to je jediné použitelné vodítko. Plášť může být z jiných hodinek.

Odesláno

Ta korunka moze byt povysunuta a tak robit dojem ze tam nesedi.

V tej dobe, presne ako pises, sa aj hodinky davali dokopy, viko od X, cifernik od Y, vybrusili svoju znacku a bolo. Nie som extra odbornik, mam to od hodinara, ked som si zistoval stav Doxiek. Dodal, ze ak aj na stojku nie je vybrus mena, ci znacky, neda sa presne urcit povod.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...