Horhe Posted December 1, 2009 Report Posted December 1, 2009 Nazdar, koupil jsem přes ebay ty samuraie, a prodejce na mě má pár dotazů, který úplně nechápu a hlavně nevim co chce za dokumenty. Nemáte s tímto někdo zkušenosti? 1) Since this purchase exceeds $5000 CZK, Import licenses and quantity restrictions are applicable for many articles sent to the Czech Republic. PLEASE confirm whether this item (Watch / jewelry) is permitted and whether the necessary documents are held (Import permit or license). 2) Since the value of this item exceeds 2,000 CZK, it is my understanding that you must also provide a gift certificate authenticated by an authorized agent in your country in order for delivery to be completed for this shipment. Are you able to please provide a copy? Thank you for your attention to this matter. I hope to process your winning bid AS SOON AS POSSIBLE. Have a nice day. díky za jakékoli info
ls8ls8 Posted December 1, 2009 Report Posted December 1, 2009 To je blbost. Žádné dokumenty, povolení ani licenci nepotřebuješ. Pokud ti to celníci budou chtít proclít, zadržej ti to a pošlou ti výzvu k předložení dokladu o zaplacení, stačí kopie stvrzenky z PayPalu. Na základě zaplacené ceny ti vyměří clo a (většinou jen) DPH. To pak zaplatíš při převzetí balíčku na poště (jako dobírku). Napiš prodejci, ať se nestará a prostě to pošle.
Horhe Posted December 1, 2009 Author Report Posted December 1, 2009 To je blbost. Žádné dokumenty, povolení ani licenci nepotřebuješ. Pokud ti to celníci budou chtít proclít, zadržej ti to a pošlou ti výzvu k předložení dokladu o zaplacení, stačí kopie stvrzenky z PayPalu. Na základě zaplacené ceny ti vyměří clo a (většinou jen) DPH. To pak zaplatíš při převzetí balíčku na poště (jako dobírku). Napiš prodejci, ať se nestará a prostě to pošle. dík, jsem si to myslel, a jak je to s tim, když to prodejce označí jako Gift? platí s z toho něco nebo né?
Horhe Posted December 1, 2009 Author Report Posted December 1, 2009 Záleží na hodnotě. Gift neGift. Tak dík, napsal jsem mu ať to pošle, označí to jako hodinky a gift, kdyby to celníci chtěli prohnat rentgénem, tak ať to aspoň odpovídá a uvidíme. Chlapec nemá moc prodejů, tak mi poslal nějakej výňatek z podmínek USPS. Jsem zvědav jak tohle dopadne
Guest Tada Posted December 1, 2009 Report Posted December 1, 2009 Teď mi šli hodinky za 950 dolarů a celníci je nechali na pokoji, žádný označení jako gift, na krabičce bylo "1 used watch"... Třeba bude mít kliku.
Recommended Posts