MiroLM Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 (edited) Ahojte, mám jednu otázku. Keď rozoberiem moje staré mechanické stopky, tak perko zotrvačky sa pri kmitavom pohybe odvíja krásne rovnomerne vo všetkých smeroch (zväčšuje a zmenšuje priemer). Ale u automatov Orient sa to perko "zvačšuje" pri kmitoch len do jednej strany, tam kde sa dá doštelovať presnosť sa v podstate ani nepohne. Je to normálne (myslím tým, či by sa malo "zväčšovať" rovnomerne s kmitmi zotrvačky aj tu), alebo je niečo zle? Edited December 18, 2009 by MiroLM
mechano Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Ahojte, mám jednu otázku. Keď rozoberiem moje staré mechanické stopky, tak perko zotrvačky sa pri kmitavom pohybe odvíja krásne rovnomerne vo všetkých smeroch (zväčšuje a zmenšuje priemer). Ale u automatov Orient sa to perko "zvačšuje" pri kmitoch len do jednej strany, tam kde sa dá doštelovať presnosť sa v podstate ani nepohne. Je to normálne (myslím tým, či by sa malo "zväčšovať" rovnomerne s kmitmi zotrvačky aj tu), alebo je niečo zle? Je to prostě neco jiného.
MiroLM Posted December 19, 2009 Author Report Posted December 19, 2009 čiže je to normálne... už som sa zľakol ešte jedna otázka... ako sa na takom strojčeku nastavuje presnosť? sú tam totiž zrejme 2 páčky pomocou ktorých by sa to asi malo dať nastaviť ako tak na to pozerám. Jedna je klasická + a - a druhá je taká úplne mini maličká. poradí mi niekto?
Karlos Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Pokud u té maličké není žádné + a -, tak to je právě proto, aby nikdo nebyl v pokušení s ní hýbat. Čili hýbej jen tím, čím se hýbat může.
cody Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 (edited) Stelovani odchylky je v praxi prodlouzeni ci zkraceni delky vlasku. To se dela pohybem tzv. zamku (viz.foto). Pokud mas regulaci i tzv. spaliku (viz. obrazek, tam je to napevno) tak na to v zadnem pripade nesahej. Tim se serizuje tzv. kulhani, to je prave ten vykyv spiraly vlasku vic do strany. Jak to rozjebes uz to sam nedas dohromady. edit: koukam ze Karlos to napsal rychleji a jednoduseji:-) Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited December 19, 2009 by cody
MiroLM Posted December 19, 2009 Author Report Posted December 19, 2009 vdaka za odpovede skusim sa s tym pohrat
Recommended Posts