Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím odborníky i stejně postižené :thumbsup_anim: vždy chodím tady jen koukst na pěkné kousky a čerpat moudra, tak jsem i dnes příhlasil, Hlavně s toho duvodu že jsem koupil své první vintage hodinky pro které mám slabost. Chci se zeptat znalých, jestli je normální, že na Doxa hodinkách neni na ciferníku uveden název firmy jen nápis "CHRONO WATCH", nejsou na strojku žadné mudaje pouze název značky. Chtěl jsem poslat foto, ale nějak neyvládam snad později ale mužu uvest císlo aukce na Aukro kde se zobrazí 859912934, abzch pravdu řekl po dnešním bádání tady na forech mám znich divný pocit :worried_anim: díky moc za info Miki

Posted

Miki, koupil sis předělávku, která má strojek původem z kapesních hodinek a zbytek je dodělaný. Dělalo se to po válce celkem často. Ale jsou v pěkném a zachovalém stavu a i strojek vypadá dobře. Myslím si, že po trošce úsilí (nechat udělat pořádný ciferník a dát nějakou pěknou korunku) z toho budou velice pěkné a hlavně velice neobvyklé hodinky, jaké jen tak někdo nemá.

Posted
Miki, koupil sis předělávku, která má strojek původem z kapesních hodinek a zbytek je dodělaný. Dělalo se to po válce celkem často. Ale jsou v pěkném a zachovalém stavu a i strojek vypadá dobře. Myslím si, že po trošce úsilí (nechat udělat pořádný ciferník a dát nějakou pěknou korunku) z toho budou velice pěkné a hlavně velice neobvyklé hodinky, jaké jen tak někdo nemá.

aaa kruci Díky moc za info Karlosi!.. tušil jsem, že něco nesedí.za ty prach, no nevím, mám chut je vrá***! i když se mi fakt libí hlavně ta velikost, jestli mužu poprosit kde takovou předělavku udělat a kolik to muže stát, nejvíc mě štve , že už to bude nepuvodní překopávka stejně jak u starého nábytku, který mám taky rád, ale nesnesu když tam někdo na něj nas... nové řezby, sloupy a podobně. Jak je to potom s tím pěkným pocitem, že nosím něco co má příběh...? ..když už pulka věcí je nová

...

Posted

Ty hodinky zase tak nové taky nejsou. A třeba já mám předělávky moc rád, protože normální vintage hodinky, ač pěkné, jsou nenositelně malé. A kapesní hodinky, mající parádní strojky, taky nosit nejdou. Tak proto mi takováhle "kombinace" maximálně vyhovuje - můžu nosit nepřehlédnutelné hodinky starého vzhledu a hlavně s parádním strojkem. A kdo ví, třeba tyhle doxy měl nějaký zajímavý člověk. Evidentně je ale moc nenosil, podobné předělávky bývají hodně často letitým nošením osmekané skoro dokulata (navzdory tvrzení některých lidí, že kapesní strojky jsou na takovéhle nošení nevhodné).

Ciferník ti udělají v Polsku jakej si jen budeš přát (odkaz najdeš někde tady na fóru) a korunku ti vymění nějaký ochotný hodinář (ty hodinky by stejně chtěly aspoň přejít, vyčistit a promazat).

Posted
Ty hodinky zase tak nové taky nejsou. A třeba já mám předělávky moc rád, protože normální vintage hodinky, ač pěkné, jsou nenositelně malé. A kapesní hodinky, mající parádní strojky, taky nosit nejdou. Tak proto mi takováhle "kombinace" maximálně vyhovuje - můžu nosit nepřehlédnutelné hodinky starého vzhledu a hlavně s parádním strojkem. A kdo ví, třeba tyhle doxy měl nějaký zajímavý člověk. Evidentně je ale moc nenosil, podobné předělávky bývají hodně často letitým nošením osmekané skoro dokulata (navzdory tvrzení některých lidí, že kapesní strojky jsou na takovéhle nošení nevhodné).

Ciferník ti udělají v Polsku jakej si jen budeš přát (odkaz najdeš někde tady na fóru) a korunku ti vymění nějaký ochotný hodinář (ty hodinky by stejně chtěly aspoň přejít, vyčistit a promazat).

Díky moc za informace..jen se vrátim k té ceně, mám pocit že jsem je koupil tak za 3x větší cenu než maji...je to tak? :guiltysmiley: :crying_anim02:...teda dle některých info co jsem ziskal zde až pak..

Posted (edited)

Hele ta cena je relativní, těžko to nějak jednoznačně určovat. Pro různé lidi mívají věci různou hodnotu, to víš asi sám dobře a někdo je ochotný za něco zaplatit částku, nad kterou druhý kroutí hlavou. Protože to prostě chce.

Tyhle hodinky jsou v pěkném a zachovalém stavu, ale třeba já bych za ně opravdu tolik nedal. Na druhou stranu zkus dát dnes někomu tisíc korun, ať ti vyrobí takovéhle pouzdro. Vysměje se ti.

EDIT: ještě dodám, že tvůj strojek pochází ze starých tříplášťových, asi stříbrných (nebo i zlatých), hodinek, někde z let 1900-1910. A tříplášťové Doxy zas tak časté a běžné taky nejsou.

Tady můžeš vidět jak asi mohly vypadat původně: http://www.aukro.cz/item854090872_stribrne...ni_hodinky.html

Edited by Karlos
Posted

Ahoj,

podle mně se jedná o hezký zachovalý kousek. Že je to předělávka je evidentní, ale svou hodnotu rozhodně mají. Jak psal Karlos, po válce, nebo možná i před, se tyhle předělávky běžně dělaly z toho, co dům dal, u nás to byly celkem dost známé LDH - ciferník podobné kvality, stroje od všech možných značek včetně Omegy apod. Tyhle věci se mi taky líbí, sám mám předělávek několik a rozhodně si nemyslím, že by "to nebylo ono". Je v tom taky kus historie - přece jen se jedná o hodinky staré cca 60 let a mají určitou vypovídací schopnost. Já bych tam nechal vyměnit korunku - nějakou z kapesních hodinek, vyčistit, seřídit a hurá s tím dělat parádu. Ciferník sice není kvalitou nic moc - ale vypadá zachovale a celkem pěkně, já bych s jeho výměnou snad ani nespěchal. Ale pokud bych ho chtěl vyměnit, poohlédl bych se možná po nějakém starém orignál ciferníku Doxa - pokud by se do toho pouzdra vešel - z kapesních hodinek. A pokud by byl navíc porcelánový....:-)

Posted
Ahoj,

podle mně se jedná o hezký zachovalý kousek. Že je to předělávka je evidentní, ale svou hodnotu rozhodně mají. Jak psal Karlos, po válce, nebo možná i před, se tyhle předělávky běžně dělaly z toho, co dům dal, u nás to byly celkem dost známé LDH - ciferník podobné kvality, stroje od všech možných značek včetně Omegy apod. Tyhle věci se mi taky líbí, sám mám předělávek několik a rozhodně si nemyslím, že by "to nebylo ono". Je v tom taky kus historie - přece jen se jedná o hodinky staré cca 60 let a mají určitou vypovídací schopnost. Já bych tam nechal vyměnit korunku - nějakou z kapesních hodinek, vyčistit, seřídit a hurá s tím dělat parádu. Ciferník sice není kvalitou nic moc - ale vypadá zachovale a celkem pěkně, já bych s jeho výměnou snad ani nespěchal. Ale pokud bych ho chtěl vyměnit, poohlédl bych se možná po nějakém starém orignál ciferníku Doxa - pokud by se do toho pouzdra vešel - z kapesních hodinek. A pokud by byl navíc porcelánový....:-)

Joo na tom něco pravdy je, kupuji co se mi libi :)...ještě jsem na Aukru ted večer objevil taky pěkně vypadajíci hodinky zn. PIRCE , co vy na to?...ještě když už jsem tak zvědavě otravný, kde se takové věci jako je třeba orig. porcelanový ciferník do těch mých Dox da sehnat...i třeba korunka atd..chápu že asi hodinář, ale taky když pomyslím že jde o přestavbu. tak jen tak něco nebude na ně sedět...

Posted
Hele ta cena je relativní, těžko to nějak jednoznačně určovat. Pro různé lidi mívají věci různou hodnotu, to víš asi sám dobře a někdo je ochotný za něco zaplatit částku, nad kterou druhý kroutí hlavou. Protože to prostě chce.

Tyhle hodinky jsou v pěkném a zachovalém stavu, ale třeba já bych za ně opravdu tolik nedal. Na druhou stranu zkus dát dnes někomu tisíc korun, ať ti vyrobí takovéhle pouzdro. Vysměje se ti.

EDIT: ještě dodám, že tvůj strojek pochází ze starých tříplášťových, asi stříbrných (nebo i zlatých), hodinek, někde z let 1900-1910. A tříplášťové Doxy zas tak časté a běžné taky nejsou.

Tady můžeš vidět jak asi mohly vypadat původně: http://www.aukro.cz/item854090872_stribrne...ni_hodinky.html

...ted jsem na to kouknul. no fakt krása :)...nebud dělat problémy strojek při nošení na ruce?..tady to někdo psal že nejsou kapesní hodinky moc ok na nošení na ruce..vypadají fakt pěkně,udělal jsi mi radost, když vidím puvod...sehnat tak ještě ciferník co by vešel..dík

Posted (edited)

Původní ciferníky co vypadají jako porcelánoé, jsou ve skutečnosti smaltované - vrstvička smaltu na měděném plechu. Sehnat se to dá různě - u hodinářů, sběratelů, tady, na aukru,... zkus na aukru napsat prodejci vintagewatch. A korunka zrovnatak. Korunku bych možná nějakou obětoval, kdybys nikde žádnou nemohl sehnat.

A můžeš dát odkaz na ty hodinky Pierce?

EDIT: no, dost se tady vyskytují názory, že kapesní strojky na nošení na ruce nejsou vhodné a podobně - desítky podobných předělávek velmi silně opotřebovaných dlouholetým denním nošením jsou ale důkazem, že to nijak horké nebude. Jasně že na nějaké sportování takové hodinky nejsou, ale ten kdo si takové pořídí, tak už ví co si kupuje a chová se k nim opatrně. Podle mě je problém ani ne nošení, jako to, když upadnou na zem. To je pak fraktura :) setrvačky celkem jistá a následuje drahá oprava.

Edited by Karlos
Posted

S tou cenou - sice trošku vyšší, ale rozhodně ne v násobcích, to už mi přijde víc přepálená cena u těch stříbrných z Karlosova odkazu. Navíc, pokud se ti líbí, tak ta cena je přiměřená:-)

S korunkou by podle mně neměl být problém - hodináři jich budou mít určitě plnou bednu :-) tak by neměl být problém něco u nich najít.

Jinak náhradní díly jdou sehnat ze starých nefunkčních kapesních hodinek, kterých se na aukru povalují mraky, včetně ciferníku. Ale to má cenu to takhle, jenom pokud se tomu budeš víc věnovat a využiješ ty náhradní díly případně i pro další kousky.....a jelikož jsi tady na tom strašným fóru, co žere čas a peníze, tak se tomu věnovat budeš, i když o tom možná ještě nevíš:-)))).

Ještě k tomu ciferníku - je samozřejmě nutné znát přesné rozměry - a hlavně zjistit, jestli by tam ciferník z kapesních hodinek vůbec šel a jak by to vypadalo. Jestli je budeš nechávat vyčistit u hodináře, tak si s ním o tom popovídej a řekne ti určitě přesně, jestli je nebo ne atd.

Ale jak už jsem psal, ten ciferník nevypadá špatně, já bych s ním zas až takový problém neměl, spíš kdyby se mi do ruky dostal pěknej jinej ciferník, tak bych uvažoval o výměně.

Posted

No jo, ale kolikrát ti hodinky spadnou na zem? :) já je spíš otřískávám o futra, což jim teda taky nedělá dobře :)

Ale souhlasím, že na sportování a podobné vylomeniny rozhodně nejsou, spíš na příležitostné nošení, občas se s nimi vytáhnout před očima neznalých kolegů a odlišit od davu :)

Posted

Neboj, taky ti upadnou :)

A psal jsi, že máš předělávek víc kousků. Kdyby to šlo, přimlouval bych se za nějaké obrázky, ať se tady pokocháme.

Posted
já si vystačím s tím otloukáním futer :)

něco vyfotím, ale nevím jak se mi podaří to sem nehrát, ještě jsem to nezkoumal :)

for Karlos: jak píše Demi.. joo jsou tom tyhle, moc se mi libi, ale jak to už znám na Aukru tak ta cena bude zajimavá tak par minut možná vteřin před koncem...:) jak píšeš Demi,mnš se libi i ten ciferník, no uvidíme co s něma...ještě jednou chlapi dík za info...znám tuhle závislot na "starých krámech" moc dobře :thumbsup_anim:

Posted (edited)
nejsou ty Pierce tyhle?

http://www.aukro.cz/item855507222_pierce_c...ke_hodinky.html

tak to už je jiná liga, moc hezký kousek, kterých je k vidění celkem málo. Sice nefunkční a oprava chronografu bude stát asi balík, ale jinak vypadají celkem zachovale a až se dají do pořádku, tak to bude lahůdka.

Já bych u nich byl taky opatrnej. Velikost 4 cm je podivná (podivně velká) a ty úchyty na řemen... ale takovéhle hodinky moc neznám, tak si netroufám ani hádat.

EDIT: každej úchyt řemenu je jinde, divný. A ani ten strojek mi nepřijde nijak extra... cena asi moc nevyleze.

Edited by Karlos
Posted
nejsou ty Pierce tyhle?

http://www.aukro.cz/item855507222_pierce_c...ke_hodinky.html

tak to už je jiná liga, moc hezký kousek, kterých je k vidění celkem málo. Sice nefunkční a oprava chronografu bude stát asi balík, ale jinak vypadají celkem zachovale a až se dají do pořádku, tak to bude lahůdka.

S dovolením se vrátím k těm hodinkám značky Pierce. Jak jsem se díval, prodaly se (podle mě) velice draho.

Velikost 40 mm se mi ale zdá podivná, úchyty na řemen jsou každý jinde... a ani strojek mi nepřijde nějak neobyčejný.

Opravdu jdou to původní hodinky a co je na nich tak drahého?

Díky.