Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den pánové,

naskytly se mi ke koupi dvoje Omegy DeVille a jelikož jsem celý život toužil nějaké mít, tak jsem je koupil.

Poprosil bych Vás o přibližný nástřel ceny, ať vím co mám doma.

Ty z roku 1969 jsou primářně pro manželku a ty z roku 1976 mám k obleku ,ale manželka říkala, že je klidně bude nosit denně, neb já oblek oblékám tak 2x ročně. No tak jí to asi povolím. Ty z roku 1976 dnes došly a jsou skoro jako nové, číslo uvnitř sedí, vyčistil jsem je, nařídil a běží. Ty pozlacený jsou ještě v poště.

De Ville

Ladies' leather strap

Reference

MD 511.0350

International collection

1969

Movement

* Type: Manual winding (mechanical)

* Caliber number: 485

* 17 jewels

Created in 1967

Case

Gold-plated

Case back

* Press-in

* Full metal

Dial

Metallic, with metal hands

Crystal

Hesalite

Bracelet

Leather

Water resistance

No

More product information

Case : rectangular (15,4 x 25 mm) ? 14K yellow gold-plated (20 mic.) with stainless steel back

For leather straps of 13 mm lug-size

International Collection : 1969-1972

Swiss retail price (1972) : CHF 300.-

OD_1.jpg

OD_2.jpg

OD_4.jpg

OD_5.jpg

OD_6.jpg

OD_7.jpg

De Ville

Gents' metal bracelet

Reference

ST 392.0002

International collection

1976

Movement

* Type: Quartz electronic analogic

* Caliber number: 1325

* Created in 1975

15 jewels

Functions

Date

Case

Stainless steel

Case back

* Press-in

* Full metal

Dial

Metal, with "stick" hands

Crystal

Scratch-resistant sapphire

Bracelet

Stainless steel (attached)

Water resistance

30 meters

More product information

Case ref. = 192.0029

Case : "tonneau" (9,3 x 34 x 39 mm), with attached SS bracelet of ref. 1285/248.

International Collection : 1976

Swiss retail price (1976) : CHF 550.-

JLM

OJ_2.JPG

OJ_3.JPG

OJ_4.JPG

OJ_5.JPG

Moc děkuji za odpovědi.

Upraveno uživatelem Ded79
Odesláno

Nejprve je třeba předeslat, že v závislosti na tom, kdo, za jakých okolností a jakým způsobem prodává/kupuje, se realizované ceny* mohou u zcela identických hodinek lišit klidně o stovky procent, takže veškeré pokusy o ohodnocení jsou nepříliš užitečnou střelbou naslepo.

Pokud jde o ty pánské: protože po quartzových Omegách občas taky pokukuju, dovolil bych si tipnout, že na eBay by se daly pořídit za výrazně méně než 100 dolarů (takže doufám, že jsi za ně neutratil příliš mnoho peněz). Co se týče těch dámských, nemám nejmenší tušení - s dámskými hodinkami se obchoduje výrazně méně než s pánskými, takže i rozptyl v cenách bývá daleko větší.

Jinak samozřejmě platí to, co už v jiné podobě napsal Frantik - všechno má právě takovou cenu, jakou je za to někdo ochoten zaplatit.

* předesílám, že tady nechci otevírat další diskusi na téma "cena / tržní cena / hodnota", ani se nehodlám nechat do takové diskuse zatáhnout :)

Odesláno

Moc děkuju,

ty pánské opravdu vyšli na 118USD včetně pošty a ty dámské na 192USD včetně pošty.

Dneska došli i ty dámské a po natažení fungují. Akorát jsem s nima musel zatřást, aby se rozeběhli, tak nevím, jestli je to normální.

(Natahovací hidinky jsem nikdy neměl,tohle je první vlaštovka)

Odesláno
Moc děkuju,

ty pánské opravdu vyšli na 118USD včetně pošty a ty dámské na 192USD včetně pošty.

Dneska došli i ty dámské a po natažení fungují. Akorát jsem s nima musel zatřást, aby se rozeběhli, tak nevím, jestli je to normální.

Mely by jit bez zatreseni. Pocitam, ze by si tim padem zaslouzili servis od hodinare.

• po 3 týdnech...
Odesláno
Moc děkuju,

v damskych omegach mam docela prehled.... v hezkem stavu se pohybuji kolem 150-200E ($192=cca 140E), v nositelnem stavu od 50-130E... zbytek nema cenu resit;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...