Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Docela mě zaujaly jednak cenou, jednak tím, že si na nic nehrají, mají přehledný ciferník a povedenou korunku...

Není to etalon, ale překvapivě z nich mám lepší pocit, než z některých Invict nebo Steinhartů. Zajímá mě tedy, jestli je design originál a nebo jestli je to zase někde nahrubo obšlehnuto bez kouska cti v těle :)

post-2799-1263277546.jpgpost-2799-1263277537.jpg

post-2799-1263277553.jpgpost-2799-1263277563.jpg

zdroj: Techné Watches

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No "nahrubo obšlehnuto bez kouska cti v těle" úplne nie, ale ciferník a rúčky " trochu inspirováno" u Bell & Ross prípadne Sinn áno. ;) Tým nechcem znevažovať. Pozrel som si ich stránku - pútavý príbeh o dvoch starých otcoch zakladateľa značky Techné, vyznamenaných za statočnosť v 1. svetovej vojne... :sick01: Jednoducho, ak značka nemá históriu, je nutné ju vytvoriť... Kaliber je čínsky Sea-gull ST-1901 vyrábaný spoločnosťou Sea-gull v čínskom Tajine, ale navrhnutom a (vyrábanom rovnako ako) vo Švajčiarsku kaliber Venus 175 - doslovný preklad z ich stránky. Kaliber samostatný nehodnotím, len je zavádzajúce, ak si čínska firma produkujúca hodinky dá názov Techné, spomína 1. svetovú vojnu a Švajčiarsko... Cena 404,98 - 513,53USD??? :D :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

No "nahrubo obšlehnuto bez kouska cti v těle" úplne nie, ale ciferník a rúčky " trochu inspirováno" u Bell & Ross prípadne Sinn áno. ;) Tým nechcem znevažovať. Pozrel som si ich stránku - pútavý príbeh o dvoch starých otcoch zakladateľa značky Techné, vyznamenaných za statočnosť v 1. svetovej vojne... :sick01: Jednoducho, ak značka nemá históriu, je nutné ju vytvoriť... Kaliber je čínsky Sea-gull ST-1901 vyrábaný spoločnosťou Sea-gull v čínskom Tajine, ale navrhnutom a (vyrábanom rovnako ako) vo Švajčiarsku kaliber Venus 175 - doslovný preklad z ich stránky. Kaliber samostatný nehodnotím, len je zavádzajúce, ak si čínska firma produkujúca hodinky dá názov Techné, spomína 1. svetovú vojnu a Švajčiarsko... Cena 404,98 - 513,53USD??? :D :thumbsdown_anim:

pribehu bych i veril, kdovi co ta znacka predtim vyrabela ale :-). Cena mi prijde trosku premrstena, ale porad mene nez konkurence

Odkaz ke komentáři

Jsou pěkný, normální čínská firma, nic špatný na tom nevidim a strojek je pokoukáníčko :) Safír, chrono, 500 babek asi odpovídá..

edit: český firmy se už dneska taky nejmenujou všechny třeba Hanousek a syn a divný to nikomu nepřijde, holt globalizace ;)

Upraveno uživatelem Helex
Odkaz ke komentáři

Netvrdím, že hodinky niesu pekné. Rovnako som nekritizoval ani ich kaliber. Odpovedal som na otázku, či boli niekde "kompletne ošľahnuté". Inšpirovali sa. K tej globalizácii - je mi jasné, že ani všetky české firmy asi nepreferujú české tradičné názvy. Ale neoháňajú sa históriou a pôvodom evokujúcim kvalitu... Za túto cenu by som ich nekúpil. V tejto cenovej kategórii by som volil niečo iné (napr. SEIKO sumo). To je všetko. ;)

Upraveno uživatelem martin1974
Odkaz ke komentáři

pribehu bych i veril, kdovi co ta znacka predtim vyrabela ale :-). Cena mi prijde trosku premrstena, ale porad mene nez konkurence

o 100-150 euro menej, a je to "bestseller". uz asi nebude dlho trvat, ked zacnu niektore europske firmy presuvat cast vyroby do Azie, ako sa to deje uz takmer v každom vyrobnom segmente.

Odkaz ke komentáři

Netvrdím, že hodinky niesu pekné. Rovnako som nekritizoval ani ich kaliber. Odpovedal som na otázku, či boli niekde "kompletne ošľahnuté". Inšpirovali sa. K tej globalizácii - je mi jasné, že ani všetky české firmy asi nepreferujú české tradičné názvy. Ale neoháňajú sa históriou a pôvodom evokujúcim kvalitu... Za túto cenu by som ich nekúpil. V tejto cenovej kategórii by som volil niečo iné (napr. SEIKO sumo). To je všetko. ;)

No to je právě ta věc, že Seiko Sumo vypadají úplně jinak a kdybych chtěl něco, co vypadá jako Seiko Sumo, koupím si je a nic jiného. Na Techné jsem narazil při koukání na PMWF a zaujalo mě, že jsem nikde nic stejného neviděl. Kecy si mohli nechat na koledu, kvůli těm to kupovat nehodlám, ale zajímal mě názor ostatních, co si myslí o originalitě designu. Strojek ST-1901 je docela povedeně upravenej Venus 175, pouzdro ocel 316L, safír...

Tak co, mám do nich jít a nebo to jsou zase jednou šmejdy k pohledání, který kopírujou někoho se zvučnějším jménem?

O značku mi nejde, ani o tlachy k ní vázané. Jenom jsem chtěl vědět, jaký je na ně názor mezi lidma, který se v tom trochu víc pohybujou...

Odkaz ke komentáři

...Jenom jsem chtěl vědět, jaký je na ně názor mezi lidma, který se v tom trochu víc pohybujou...

Pohybujen sa tu od 16.6.2007 takmer každodenne... Asi budem musieť začať viac písať. Ciferník a rúčky sa inšpirovali u Bell & Ross prípadne Sinn.

Odkaz ke komentáři

No to je právě ta věc, že Seiko Sumo vypadají úplně jinak a kdybych chtěl něco, co vypadá jako Seiko Sumo, koupím si je a nic jiného. Na Techné jsem narazil při koukání na PMWF a zaujalo mě, že jsem nikde nic stejného neviděl. Kecy si mohli nechat na koledu, kvůli těm to kupovat nehodlám, ale zajímal mě názor ostatních, co si myslí o originalitě designu. Strojek ST-1901 je docela povedeně upravenej Venus 175, pouzdro ocel 316L, safír...

Tak co, mám do nich jít a nebo to jsou zase jednou šmejdy k pohledání, který kopírujou někoho se zvučnějším jménem?

O značku mi nejde, ani o tlachy k ní vázané. Jenom jsem chtěl vědět, jaký je na ně názor mezi lidma, který se v tom trochu víc pohybujou...

Zatim jsem nevidel hodinky ktery by mi to pripominalo = pro me je to celkem "originalni" design.. to ze jsou rucky podobny jako u neceho jinyho uz je hnidopisstvi a neresil bych to, kdybys mel hledat hodinky ktery nemaji zadny dil podobny dilu u jinych hodinek tak by to bylo asi tezky :) Pokud se ti libi a cena ti prijde dobra, jdi do nich, pruser by to byt asi nemusel - nic to ani nenaznacuje.. znacku neznam ani se o ni asi zajimat nebudu ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

to dagou:

Nikoho nekopírují, je to stanardní design dvouručkových chronografů. Jestli se ti líbí, není co řešit.:) Podobné (s číselnými indexy tuším) dělá Precista, se stejným strojkem, zhruba stejná cena, jen sklíčko snad mají tlusté plastové, což by mi ani nevadilo.

Odkaz ke komentáři

to spiderer:

Ja viem, že som "hnidopich" ( tu na vý***** Slovenska to voláme "blichár" ) :) Žiaľ, je to vplyv mojho povolania na moju osobnosť. Už som si všimol, že to môže byť pre druhých aj otravné. Skúsim sa brať veci viac s nadhľadom. :)

to dagou:

Ak ti urobia radosť, páčia sa ti (škaredé niesú) a si presvedčený o tom, že ich musíš mať, môj názor ťa nemôže odradiť.

Odkaz ke komentáři

Jak uz tady nekdo napsal. Jestli se ti libi, jdi do nich. Me nazory vetsinou (a ani ted) nekorespondujou s vetsinou. Pro me jsou tyto hodinky vzacnejsi nez kdyby tam stalo slavne "swiss made". Ukazka jineho umeni. Co se tyce kopirovani, mrkni na http://www.davosawatches.com/ To je swiss made.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
Cena premrstena? 500$= cca 9000kc. Najdi mechanicke chronografy za tuto cenu (krome rusu - 3133 apod.). Rad se poucim.

Když už chceš být za chytrého, podívej se na Ebay. Je jich tam plno - čínských mechanických chronografů v ceně kolem sta dolarů.

Odkaz ke komentáři

Když už chceš být za chytrého, podívej se na Ebay. Je jich tam plno - čínských mechanických chronografů v ceně kolem sta dolarů.

Prosím tě, hoď sem alespoň jeden link. Rad si koupím čínské náramkové hodinky chronograf (stopky) za 100$. (Nikoli kalendář, ale stopky.)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...