sauce Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Co říkáte na tyhle? Můžu je mít fungl nové za 1300 EUR, nebo quartz za 1000 EUR. Šli byste do toho? A do kterých?
Návštěvník Kamil Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Vůbec o tom neuvažuj a jdi do automatu: Těch 1300 tojro není špatných, mám kamaráda, který o nich taky uvažuje. Byly by tady u nás nebo je potřeba zajet někam do ciziny?
sauce Odesláno 7. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Známý by mi je dovezl z Německa. Teď ještě sehnat na ně ty prachy
Návštěvník Kamil Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Tohle jsou podle mne jedny z nejlepších hodinek na běžné denní nošení, na které jsem dlouholetým zkoumáním přišel.
roon Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 za tu cenu je to dobrá volba, takže jestli se ti líbí, ber je. jednoznačně automat, že vůbec ptáš
aCIDfire Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 2Kamil:..to bylo asi drahý a příjemný zkoumání
Tazatel Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 sauce: Ikdyž se quartz hodinkám (hlavně pokud mají solární či kinetické dobíjení) vůbec nebráním, tady by byla opravdu škoda nejít do automatů. Jinak moc povedené hodinky
sauce Odesláno 12. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2006 Jo, ted me trapi jeste jedno dilema - jestli tyhlety, nebo bondovky. Oboji jsou totiz za stejnou cenu... Jak byste volili vy?
Oldaolik Odesláno 12. září 2006 Nahlásit Odesláno 12. září 2006 Já zvolil bondovky (automaty), modrá mi přišla zajímavější a mají jiný tah, který se mi zdál hezčí. Než si je koupíš pořádně si je vyzkoušej, délka tahu se dá nastavovat jen vyjímáním článků (je tam několik malých článků na nastavení), spona nemá možnost nastavení délky jako tomu je u většiny hodinek, ale je hezčí :-). Tady máš srovnání s Rolex Submariner: http://www.rolexreferencepage.com/smpvssub.html
Viktor Odesláno 12. září 2006 Nahlásit Odesláno 12. září 2006 Mám bondovky a podruhé bych asi dal přednost černému tradičnímu ciferníku, jsou to podle mého univerzálnější hodinky, hodí se skoro ke všemu oblečení. Ale asi bych šel do verze GMT, ani ne tak pro funkci druhého časového pásma, i když i ta by se někdy celkem hodila, ale radši bych měl hodinky bez úplně zbytečného heliového ventilu. Pokud jde o tahy, tak ten na bondovkách se mi zdá pohodlnější, ale víc se mi líbí ten jednodušší druhý. Tah na bondovkách sice nemá mikrozkracování na sponě, ale má na každé straně jeden krátký článek, takže délka jde dobře vyladit. Ale jsou to oboje dobré hodinky, na potápěčský typ relativně tenké (je v tom modifikovaný strojek ETA 2892, který je tenčí než standardní 2824 v diverech méně zvučných jmen) a přitom je to pořádný kus hodinek, které jsou na ruce znát a které něco vydrží.
w.a.l.t.e.r. Odesláno 12. září 2006 Nahlásit Odesláno 12. září 2006 Loni jsem řešil stejné dilema, jetstli bondovky nebo GMT nebo s černým číselníkem. Líbí se mi to bílé datum v černém poli. Na GMT mě naopak vadila absence heliového ventilu. Vím, že ho nikdy na nic nevyužiju, ale nějak jsem ho tam prostě potřeboval :-) Nakonec jsem jsem vzal bondovky - zdají se mi o něco přehlednější a maji hezčí tah. Za 1.300 Eur bych nevahal, kupoval jsem je v německu v kamenném obchodě a staly o něco víc :-(
sauce Odesláno 14. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2006 Jen pro informaci, pokud by mel nekdo o tyto hodinky taky zajem, tak abyste nemuseli zbytecne zjistovat cenu: Karl-Heinz Reiter (viz. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=2535) nabizi quartz verzi techto Seamasteru za 980 EUR, chronometer je za 1270 EUR. Tyto ceny jsou stejne i pro klasicke Bondovky.
steel Odesláno 14. září 2006 Nahlásit Odesláno 14. září 2006 GMT !!! rozhodne, akorat ta cena je drobne jinde :-( nejlevnejsi jsem nasel za 1550
Karloss Odesláno 14. září 2006 Nahlásit Odesláno 14. září 2006 Ahoj, sorry že lezu do cizího vlákna, ale nedá mi to se nezeptat co si myslíte o těhlech Seamasterch: http://cgi.ebay.com/Omega-Seamaster-Midsiz...1QQcmdZViewItem vím, že do konce aukce zbývají ještě dvě hodiny, jsou bez krabice i bez papírů, navíc s odřenou lunetou, ale zatím vychází tak na 12 tisíc. Nikdy jsem nic nedražil, ale mám takovýto neblahý cukání..
Viktor Odesláno 14. září 2006 Nahlásit Odesláno 14. září 2006 Nevím, jestli bych do toho šel - zmiňuje drobné poškrábání sklíčka, je to safír, tak by tam žádné škrábance neměly být. Nejsem expert na starší a ještě malé (36 mm) bondovky, ale full size model má na dnu po straně zvláštní gravírování se znakem omegy, a nápisy na sponě jsou frézované, ne ražené... Sice tvrdí, že zaručuje pravost, ale já bych do toho nešel.
Karloss Odesláno 14. září 2006 Nahlásit Odesláno 14. září 2006 Díky za odpověď, kupovat je nebudu, ale ta cena mi přišla dobrá. Uvidíme, kam se to vyšplhá. Padělek bych nejspíš nepoznal a taky je to jinej pocit když si člověk kupuje hodinky v prodejně, nebo jsou alespoň s krabicí atd.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se