Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  ricous napsal:
To o té darovací dani se jim tam zřejmě nějak připletlo. Darované (zděděné) zboží je osvobozeno od cla, ale podléhá darovací (dě****é) dani a tímhle letákem asi lidi upozorňují, že by na to neměli v případě daru (dědictví) zapomenout...

EDIT: to už se nesmí psát o nás silnějších? Nebere to d.i.c.k.

Díky za odpověd. Já jsem si myslím, že se mě to netýká, ale radši se zeptám. Nerad, abych pak měl za rok nějáký pohledávky.

Pavel K. napsal:
A nemůže to souviset s tím, že někteří prodejci píší na balíček "gift" - dar ? Já to tak měl dvakrát, ale cena byla tak nízká, že to celnicí prošlo bez poplatků.

Já jsem tam gift neměl.

Nějaké další nápady? Ti co to tam mají taky napsané?

Odesláno
  kraxxus napsal:
Nějaké další nápady? Ti co to tam mají taky napsané?

nějak mi uniká co dál řešíš.. celní dluh jsi zaplatil, papír strč do šuplíku a raduj se z hodinek

Odesláno
  ls8ls8 napsal:
1/ Hodinky jsi si objednal a ne obědnal ;)
Když už jste u té češtiny a opravování, tak "hodinky sis objednal", aby byla lekce kompletní a správně ... ;)
Odesláno
  kubson napsal:
nějak mi uniká co dál řešíš.. celní dluh jsi zaplatil, papír strč do šuplíku a raduj se z hodinek

Řeším tohle:

?Upozornění

Při dovozu zboží, kdy vzniká deklarantovi daňová povinnost ve smyslu ustanovení zákona ČNR č. 357/1992 Sb., o dani dě****é, dani darovací a dani převodu nemovitostí v platném znění, je deklarant povinen ve lhůtě stanovené tímto zákonem podat přiznání k dani místně příslušnému správci daně, tj. finančnímu úřadu.?

Daně a vše okolo je pro mě naprosto neznámá věc, rád bych si byl jistej, že nemusím NIKDE NIC už nahlašovat a radovat se s hodinek.

Jestli Vám to přijde jako naprosto samozřejmý a jasný tak se omlouvám.

Odesláno (upraveno)
  kubson napsal:
jasně! všechno je ok, nic po tobě už nikdo chtít nebude, v klidu se můžeš věnovat radování :)

Díky moc! Už to teda neřeším a budu se věnovat radování. Až najdu čas na pár cvaků mých prvních pořádných hodinek tak se ukážu v chlubícím vlákně :) .

edit:písmenko

Upraveno uživatelem kraxxus

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...