Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přes google jsem se kvůli problému s ručičkou dostal až na tento thread a nedá mně to, abych nezareagoval...

Před cca 14 dny jsem na eBay vydražil zelené Luminox Colormark a jsem z nich poněkud na rozpacích...Vteřinovka jde mimo rysky - už jsem si myslel, že jsem dostal nějakou šitůvku, ale jak vidím, že je to "vlastnost" (pro mně teda dost mrzutá, protože to svědčí o nepřesně nasazeném strojku v pouzdře hodinek), ručička s sebou občas škubne jako v agonii, musím říct, že toto jsem ještě u žádných quartz hodinek neviděl, tohle má být ona pověstná švýcarská kvalita? :thumbsdown_anim:

Další věc, která mě štve je korunka - není šroubovací a dle návodu je nutné při koupání v moři každý rok inspekce u hodináře a výměna těsnění korunky...což pěkně prodraží provoz hodinek (netušíte někdo, kolik ta sranda stojí?).

Hodinky svítí pěkně, ale jsem z nich vážně na rozpacích...jediné co mě těší je, že jsem nové hodinky získal za polovinu ceny, kterou za ně chtějí u nás (+/- 6000 je imho brutální zlodějna). :gun_bandana:

Chtěl jsem odolné hodinky na outdoor a do vody, ale nějak mně začíná pronásledovat nepříjemný pocit, že jsem sáhnul vedle... :crying_anim02:

Odesláno (upraveno)

ahoj. s tou vterinovou ruckou to neni zadna tragedie. strojek je v pohode, jen je treba nasadit vterinovku spravne. sikovny hodinar to zvladne v pohode.

a o traserech viz vyse. asi lepsi volba pro dane uziti.

edit: oprava textu

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno
jen je treba nasadit vterinovku spravne. sikovny hodinar to zvladne v pohode.

Ahoj, celkem tragické zjištění, že značka budující okolo sebe jakousi auru kultu je sestavena ledabyleji než některé činské hodinky... <_<

Odesláno

Nasadenie rucicky je prkotina, nepresnost, ta stve maximalne dva mesiace. Ale dalsie roky si spokojny s presnostou chodu, spracovanim puzdra atd. Hovorim z vlastnej skusenosti. Stvalo by ma, keby to bola nepresnost velkej sekundovky v ramci chrono funkcie...

• po měsících...
Návštěvník quartzik
Odesláno

Já bych rozhodně volil Traser. Luninoxy jsou dle mého názoru předražené a s tím "baby" logem vypadají jako hodinky pro děcka. A co to znamená, že prošly misí v a-stánu? Co tam jako tvúj brácha dělal? Nemyslím si, že je to nějaká extra pochvala pro hodinky, když je má nějakej desátnik púlroku v a-stánu. Myslím si, že takovouhle "misi" by prožili leckterý digošky od Casio za 20 dolkú...

• Hlasovat proti 1
Návštěvník quartzik
Odesláno

No a co si čekal od luminoxú? Vždyť je to pouze švýcarská komerční masovka. Něco jako whiskas pro kočky. Podle reklamy to nejlepší na trhu... :-DDD

• po měsíci...
Odesláno

Vlastnim presne tento model (luminox 8817) a zatial som velmi spokojny. Hodiny splnili vsetky moje ocakavania, v noci svietia skvele. Jedine co mi na nich trochu vadi, ze remienok mohol byt aj viacej flexibilny. Ak ich mam volnejsie na ruke stale sa mi pretacaju na jednu stranu kvoli nepoddajnosti remienku.

post-13501-018114600 1288618809.jpg

post-13501-044340100 1288618823.jpg

Návštěvník quartzik
Odesláno

Ano, to je problém kaučukových řemínku, že jsou tvrdé a rovné jak pravítko a máš pocit, že hodinky chtějí stát. Dej si tam silikoz nebo velcro. Naťák je nepohodlný a z drsného materiálu. Velcro se dělá z jemnějšího nylonu s většími očkami.

Odesláno

Já bych nebrečel a nelitoval nákupu" Mám tyto Lumi a zatím velká spokojenost. Je tedy pravdou, že vteřinovka se zdá trochu rozklepaná, ale je to dáno kalibrem, který je vyzkoušen časem a je velmi odolný. O celkové odolnosti hodinek nelze polemizovat, jelikož odolné jsou a navíc léty prověřené armádami po celém světě. Tento víkend jsem byl z kámošem ze speciálních jednotek na sněžce, teď působí v Afagnistánu, a co neměl na ruce? Samozřejmě Lumi, má je šest let, každodenní záhul, střelby apod. a hodinky jsou úplně v pohodě. Takže buď v pohodě, koupil jsi dobře, pokud jsi chtěl hodinky do nepohody. Navíc to těsnění v korunce neměníš každý rok, ale stačí jednou za 4 roky s výměnou baterie a je to otázka 150,-Kč :-)

post-364-015149500 1288691402.jpg

Odesláno

Ahojte, ak dovolite, pridam aj ja par skusenosti s touto znackou. Vlastnim jedny , Dive model , doporucena predajna cena nieco cez 500 eur. Na prvy pohlad odolne hodinky, kvalitneho spracovania, ocel s pvd povlakom ( priznavam, ze naozaj drzi a moc sa neodiera ), zafir s AR, srobovacia korunka. Otestovane par x pri snorchlovani , zatial bez problemu. Asi po pol roku mi vsak bez akehokolvek mechanickeho poskodenia vypadol nit na spone a neskor mi odpadla aj "stezejka " na tahu. Podobny problem mal aj moj kamarat, kt. vlastni dalsie 3-4 modely tychto hodiniek. Pritom skoro kazdy kus bol defektny (spominany remen, odpadnuta sekundovka, rosenie skla). Pri jednych by som to povazoval este za nahodu, ale pri tolkych poruchach tam uz asi nebude cosi v poriadku. najlacnejsie modely tejto znacky sa unas predavaju za ceny od 200 eur vyssie, a za tieto peniaze by som ocakaval urcite vyssiu ,uz spominanu spolahlivost. kde moze byt chyba?

ale aj tak mam tie moje rad Posted Image

• po měsíci...
Odesláno

ja mam luminoxi tiez..a po kratkej dobe nosenia sa mi zacal trhat remienok..ale bez problemov mi to urobili v zaruke a este mi aj zadarmo vymenili lunetu ktoru som si poskodil sam..velka ochota zo strany firmy

• Hlasovat proti 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...